• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
pavels - напреднал
Здравейте,

Имам задача да преградя дълъг гараж наполовина. В/Ш/Д : 3,5/4,5/11м. Трябва да има желязна здрава врата между двете помещения, която да удържа евентуални набези до 5 минути. Времето до което би трябвало да дойде сота. Външната "входна" врата е тип голяма гаражна от тънка ламарина и лабава ключалка. При отварянето и ще се активира сота. Въпроса е как да бъде направена стената така, че хем да е що годе здрава, хем горе-долу приемлива цената.

Вариант 1: Тухли итонг 20 см широки по мои сметки около 500 лв за тях + 200лв. работа + някаква врата от продавалник до 200 лв + ключалки 100 лв = 1000 лв.

Вариант 2: Тухли четворки.. тук не съм в час, но като цяло е по-бавно

Вариант 3: Гипс картон.. тая работа ми звучи много афиф, но си мисля, че все пак е възможно ако скелето бъде направено примерно през 30 см. Също майстора ми предложи да се сложи мрежа в скелето. Не съм в час, та моля запознатите да кажат.

Вариант 4: OSB плоскости по 1 см примерно.

Ако ще е със скеле, ще сложа каменна вата за изолация. Не трябва да пада под 0. Ще държа разни стоки там.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Средно тъп крадец отключва брава под 2 минути, та вложи в по-спешъл заключване
Картон стена звучи всякак смешно. Итонг е ОК, и тънък да е, от вътрешната страна ако замажеш армировъчна мрежа, от супер евтината в Практикер, много трудно се събаря това, пружинира :-)
С влагата как ще се бориш?
Изобщо, такъв склад заслужава ли си?
egomen66 - майстор
Ако се спреш на вариант 3... прегледай тази тема. Споменаваш и изискване за плюсови температури.
http://forum.napravisam.bg/viewtopic.php?t=25930

:)
Pooh - майстор
Щом гониш цена, не се оглеждай в гипсокартона. Иначе има система за т.нар. "Трезорна стена". Само дето майстора не е много в час - не се слага мрежа, а ламарина, между отделните слоеве гипсокартон (по 3 слоя, от всяка страна). Както и да е - отплеснах се. Каквато и да е зидария, ще ти излезе по-евтина в случая и ще покрива 5-те минути. От друга страна ... ако стоката си заслужава - "добрите хора" ще влязат от всякъде - таван, останалите 3 стени на гаража ... варианти да искаш. :wink:
ky-kyy - майстор
И аз съм на същото мнение. Ако съхраняваната стока, раздразни изпечени крадци, нито аларма ще писне, нито ще ги спрат врати, или стени, па били те и железобетонни. А ако се пазиш от любители, то при самото задействие на алармата, ще си хванат очите и "дим да ги няма".
Мисля, че за успокоение, най-лесното е да се прегради с метална решетка. Един ден с флекса и електрожена и ще е готова :)
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
ky-kyy написа:
....най-лесното е да се прегради с метална решетка...
Да бе, ама не топли решетката хич
ky-kyy - майстор
n_a написа:
ky-kyy написа:
....най-лесното е да се прегради с метална решетка...
Да бе, ама не топли решетката хич
Е, нали има друга врата? Решетката ще е, за да варди стоката, докато дойде СОТ.
Чираче - майстор
pavels написа:
Здравейте,

Имам задача да преградя дълъг гараж наполовина. В/Ш/Д : 3,5/4,5/11м. Трябва да има желязна здрава врата между двете помещения, която да удържа евентуални набези до 5 минути. Времето до което би трябвало да дойде сота. да кажат.
Ако ще е със скеле, ще сложа каменна вата за изолация. Не трябва да пада под 0. Ще държа разни стоки там.
До колкото разбирам, трябва да се прегради на 5,5 м. Предлагам непробиваема преграда. Прави се метална конструкция, върху която се заварява ламарина с дебелина 2 мм. Върху нея се точковат напречно шини от неръждаема ламарина б2мм с око примерно 25 или 30 см в квадрат. Полага се каменна вата, и гипскартон от вътрешната страна. По съще начин се прави и металната врата, но с добро зключване.

Но това е вариант, когато не си там. В противен случай сам ще отвориш на крадците. :?
nikolovvd - майстор
Обърни се към охранителната фирма, която мислиш да ползваш и се консултирай с тях.
Имай пред вид, че СОТ се заглушава е заобикаля.
maleeeestrax - специалист
Ако искаш добра охрана извикай американски морски пехотинци а ако искаш преградна стена здрава си направи метална конструкция от профил 5/5 облечи от двете страни с ламарина и напълни с вата.Като гледам колегите как пишат за сот явно са обрани всичките.А когато стената е метална дори и охрана не е нужна -може някоя жица да е окъсила и да е излязла фаза на цялата стена. :rock:
  • 1
  • 2

Тема "Изграждане на "здрава" стена" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: