• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 9
Напишете въпрос свързан със санирането.
ivanovbg - майстор
пон авг 26, 2024 9:39 pmТрифон П.Трифонов написа:
пон авг 26, 2024 9:34 pmivanovbg написа:
пон авг 26, 2024 9:22 pmТрифон П.Трифонов написа:
Съвсем други отзиви имам след като поради всички изброени минуси на вътрешната, съм правил външна.
Веднага водя на конкретен обект, завършен 2010-11та.
Освен за де види, може да се подискутира и с потърпевшите.
Какви минуси? Освен, че стеснява малко, други минуси няма. Нямало акумулиращ ефект. Защо ти е при отопление с климатик. Можеш ли да ми кажеш климатика ти какъв дебит има на вентилатора на средна степен? И колко кубика ти е стаята?
Вече ти посочих извора- главните теми в раздела.
Няма нужда да повтарям като папагал. Чел съм, разбрал съм работил съм, наблюдавал съм и знам.
Не откривам топлата вода само на теория, дискутирайки и хипотетирайки.
Освен това, знаем, че поставяйки магнити на правилното място, можем да управляваме влагата, в известна степен. Зависи от зора.

пп. Къде прочете че се предполага външна?
Слез на земята, Иванов! Малките деца си измислят, но явно е присъщо и за дърти.
Еми съвета го е получил от такива като теб дето си мислят, че не трябва да се слага вътрешна.
пон авг 26, 2024 9:51 pmivanovbg написа:

Еми съвета го е получил от такива като теб дето си мислят, че не трябва да се слага вътрешна.
И много правилно.
С уточнението, че вътрешна се прави при невъзможност за външна и при изискване за справяне с всички термомостове. Последното води до доста компромиси, но оправдани.
На теб ти се налага да мислиш повече, при съмнителна полза от усилията.
Като не четеш вече написаното, така е.
Нивото у този форум пада с всяка изминала година. Все още не навсякъде, но с времето вероятно ще се случи.
На знаещите им е омръзнало- щадят си нервите и си уважават инвестицията в знания.

Иванов, при всички случаи, когато даваш съвети, уточнявай как да се монтират магнитите!
Lutchezar - майстор
При толкова изписано във форума за изолациите, особено външната, особено къщата на Нелина, имам чувството че има нашествие на плоскоземци. Истината е че народа го мързи да слага външна изолация. Или му се струва по-скъпо. 10-15см се изплащат за нула време. Ако живееш сам в къщата и си само нощем там, то може да не ти пука с каква си, може и със спален чувал да спиш. Но ако има деца, възрастни, домашни любимци ситуацията се променя. Комфортът да ти е топло навсякъде през студовете и хладно навсякъде през жегите си заслужава. Но е въпрос на личен избор към какво се стремим и как.
nelina_london - специалист
пон авг 26, 2024 9:34 pmivanovbg написа:

Какви минуси? Освен, че стеснява малко, други минуси няма. Нямало акумулиращ ефект. Защо ти е при отопление с климатик. Можеш ли да ми кажеш климатика ти какъв дебит има на вентилатора на средна степен? И колко кубика ти е стаята?
И после тръбим колко е некомфортно с климатик .Вярно ,въздухът се стопля бързо и всичко друго е студено .Затова все се правят едни сравнения как 25° на климатик не било като при 25° на печка .

На мнение съм ,че ако ще се топли само вечер ,да се направи само вътрешна ТИ .Тогава няма комфорт ,само ниска сметка за ток . Обаче , лятото има ли нужда от охлаждане с вътрешна изолация ,ще е по-зле ,отколкото с външна ТИ .

Лъчезар ,писали сме заедно .Ами ,скъпичко излиза външната топлоизолация .Често има тераси,които не може да се изолират добре ,бетонени стрехи ...Имаме еднакво виждане за комфорт ,но не всички го споделят .Свеки също е супер доволна от климатика ,който включвала само за 3 часа вечер .Ама това ,подът и стените да са студени ,дрехите в гардероба ги обличаш настръхнал ,тубата с минерална вода е с температура като от хладилник...това не са фактори за нея .Да не изброявам ,че ще излезна глезла .
chapara - майстор
Ми не си.
Познание липсва, мисъл също, но беден народ се мисли за дявол (гявол). Физиката не можеш да я промениш.
Тук хората предимно пишат за получаване на одобрение, не за съвет. И се намират недоброжелателни които го дават, за съжаление.
За промяна не си и мечтай!
ivanovbg - майстор
Добре де, като толкова знаете що не отговорихте на въпроса?: Сглобяемите къщи с вътрешна или външна изолация са?
nelina_london - специалист
Сглобяемите къщи са често и с вътрешна , и с външна изолация . И като се докара един и същ коефициент на стени ,под и таван с една тухлена с външна ТИ(без термомостове) ,коя ще е по-енергоефективна ? Ако ти си правил сравнение ,може да отговориш .
ivanovbg - майстор
Нали не говорим за ефективност, а за комфорт?

Иначе както по напред бих ти дал пример с хладилника. Вътрешната изолация изпълнена изцяло - под, таван, стени - просто няма как да има друг термомост освен дограма, но той е почти нулев. Тоест ефективноста е най голяма.
chapara - майстор
Напредък, нула, върнахме се в Детската градина 🥸, А колко е изписано по темата?
И това с хладилнѝка, като пример е за ,,Бисерите", което пък навява скорошни спомени за къща от термопанели. Така кръгът на тъпотиите се затваря!
Не хладилник, направа на хл.камера е примера, изградена в масивна пострийка. Задължително се започва със сифон на пода! Изключително ефективна, поради липса на загуби влажността на продукцията, в случая на живущите.
Мисля до тук за днес👋
Grozdev - специалист
вт авг 27, 2024 12:23 amivanovbg написа:
Нали не говорим за ефективност, а за комфорт?

Иначе както по напред бих ти дал пример с хладилника. Вътрешната изолация изпълнена. Тоест ефективноста е най голяма.
Ами що не пробваш да постоиШ в
1 хладилник,, ама преди това го изключи от контакта..!?
Има такива в които се побира
Цял ЧилЯк ! .,,, . Не на части де.. :lol:

Няма ти трябва печка за да се стоплиШ.! Нищо че се води хладилник.. 10 мин... и си стоплен... В собствен сос..! :).. :lol:

:yawinkle:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 9

Тема "Избор на вътрешна изолация на къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: