Всички въпроси за вилата.
bulhomes2
- майстор
613 мнения в "Кулинарен център „Наздраве”"
SEV
- специалист
- Мнения: 525
VLADO66 написа:По съвет на печен железар и чревоугодник си направих скарата от плътен квадрат 10мм. и разстояние м/у ребрата 10-12мм.Стана уникална-рвномерно се загрява,лесно се чисти и маже с сланина.месото не изгаря,просто супер.Моята е подобна,плътен квадрат 12/12 с растояние около 5 мм.
filmatoplo
- майстор
- Мнения: 17833


Caxo
- специалист
- Мнения: 273
VLADO66 написа:По съвет на печен железар и чревоугодник си направих скарата от плътен квадрат 10мм. и разстояние м/у ребрата 10-12мм.Стана уникална-рвномерно се загрява,лесно се чисти и маже с сланина.месото не изгаря,просто супер.
Разстоянието светло или от център до център ? От обикновено желязо ли ги правите или от хромникел?
filmatoplo
- майстор
- Мнения: 17833
Обикновено желязо , но ако се поддържа -нема грешка
тоест -постоянно да се търка от нагар с телена четка и маже със сланинка или оливце , и прибира на сухо.Ся няма да се излагаме я
.


stiv1961
- майстор
- Мнения: 5124
И вратата на пещта е готова/ почти/
3 мм ламарина отпред, 40/4 мм шина за сандвича, 3 мм ламарина към пещта и по средата 50 мм каменна вата, две дръжки от една стара ограда и заварки
. Остана да и предам търговски вид. Чудя се с вакса ,,шъркел" ли да я намацам или с оня бронз за печки дето издържа на н,ам си колко градуса 



Mega
- специалист
- Мнения: 918
stiv1961, Супер става, със здраве да си го ползвате и да му се радвате. Аз от край време се каня да си направя свястна скара и по съвет на колегите от форума я направих в бета версия за малката скара от плътен квадрат 10 мм. За голяма скара като твоята мисля, че 12 мм. ще е по-добре. Ето и резултата. Наистина няма никакво залепване и проблеми с почистването. Предполагам ще правиш и скара, и мисля, че не е лошо да е от този тип. Благодаря на всички за идеята. Аз мислех да я правя плътни с кръгли профили.
p.s. Сега след размисъл и тест си мисля, че ако е 10 мм. квадрата е добре празното да е 12 мм. По-добре ще седи с ивиците. Ако е 12 мм. квадрата е добре празното да е към 15 мм.
p.s. Сега след размисъл и тест си мисля, че ако е 10 мм. квадрата е добре празното да е 12 мм. По-добре ще седи с ивиците. Ако е 12 мм. квадрата е добре празното да е към 15 мм.
Последна промяна от Mega на пон юли 30, 2012 9:36 am, променено общо 1 път.
Тема "Кулинарен център „Наздраве”" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература
- ↳ Връзки към Интересни сайтове
- Магазин
- ↳ Препоръки и Мнения за он-лайн магазина
- ↳ Крадeни инструменти !!!