• 1
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 62
Всички въпроси за вилата.
bulhomes2 - майстор
Редактираш си първия пост
VLADO66 - майстор
По съвет на печен железар и чревоугодник си направих скарата от плътен квадрат 10мм. и разстояние м/у ребрата 10-12мм.Стана уникална-рвномерно се загрява,лесно се чисти и маже с сланина.месото не изгаря,просто супер.
SEV - специалист
VLADO66 написа:
По съвет на печен железар и чревоугодник си направих скарата от плътен квадрат 10мм. и разстояние м/у ребрата 10-12мм.Стана уникална-рвномерно се загрява,лесно се чисти и маже с сланина.месото не изгаря,просто супер.
Моята е подобна,плътен квадрат 12/12 с растояние около 5 мм.
filmatoplo - майстор
:) Точно такава трябва да е скарата -сръбските са такива :wink: , Валандара също го крадахме от тях.
Caxo - специалист
VLADO66 написа:

Разстоянието светло или от център до център ? От обикновено желязо ли ги правите или от хромникел?
VLADO66 - майстор
Светъл отвор 10мм. обикновено джелезо.Е-е-х неръждавейка ама няма смисъл.
filmatoplo - майстор
Обикновено желязо , но ако се поддържа -нема грешка :wink: тоест -постоянно да се търка от нагар с телена четка и маже със сланинка или оливце , и прибира на сухо.Ся няма да се излагаме я :partyman: .
stiv1961 - майстор
И вратата на пещта е готова/ почти/ :) 3 мм ламарина отпред, 40/4 мм шина за сандвича, 3 мм ламарина към пещта и по средата 50 мм каменна вата, две дръжки от една стара ограда и заварки :) . Остана да и предам търговски вид. Чудя се с вакса ,,шъркел" ли да я намацам или с оня бронз за печки дето издържа на н,ам си колко градуса :?

Прикачен файл

290720121833.jpg

Прикачен файл

290720121834.jpg

Прикачен файл

290720121835.jpg

Прикачен файл

290720121836.jpg
Mega - специалист
stiv1961, Супер става, със здраве да си го ползвате и да му се радвате. Аз от край време се каня да си направя свястна скара и по съвет на колегите от форума я направих в бета версия за малката скара от плътен квадрат 10 мм. За голяма скара като твоята мисля, че 12 мм. ще е по-добре. Ето и резултата. Наистина няма никакво залепване и проблеми с почистването. Предполагам ще правиш и скара, и мисля, че не е лошо да е от този тип. Благодаря на всички за идеята. Аз мислех да я правя плътни с кръгли профили.

p.s. Сега след размисъл и тест си мисля, че ако е 10 мм. квадрата е добре празното да е 12 мм. По-добре ще седи с ивиците. Ако е 12 мм. квадрата е добре празното да е към 15 мм.

Прикачен файл

P7292932s.jpg

Прикачен файл

P7292928s.jpg

Прикачен файл

P7292919s.jpg
Последна промяна от Mega на пон юли 30, 2012 9:36 am, променено общо 1 път.
hidrazin - майстор
Колкото и да е странно скара от обикновено джелезо изкарва доста време. Не така стоят нещата
с пепелници и други направени от ламарина, дори и 6 мм - за един сезон дават фира и се деформират яко.
Най-доброто е "чугуний" :-D или по-специални термоустойчиви стомани.
:partyman:
  • 1
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 62

Тема "Кулинарен център „Наздраве”" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: