• 1
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 36
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Georgi345 - специалист
съб авг 17, 2024 10:22 pmhidrazin написа:
съб авг 17, 2024 10:07 pmGeorgi345 написа:
Достатъчно се измъчих днес да изкопая 1.7м надолу.

Нямам думи...
И аз нямам думи. Нямам и пръсти да пиша повече.
Че кой те би по чутурата да да копаеш бре? ЦЪЪЪК
съб авг 17, 2024 10:07 pmGeorgi345 написа:
Като изтърва няма какво да се направи!
Аман от глупости! Като изтърва се намира от къде изтърва а не се заема стойка партер.
Сигурно 10 пъти ти писах за кранове, кранове, кранове...
съб авг 17, 2024 10:08 pmGeorgi345 написа:
Не мога да Ви разбера. Единият път реагирате по един начин, другият път по друг...
И какво има за разбиране? Аз пиша едно като се опитвам да помогна, ти правиш каквото ти хрумне.
На два пъти се отказвах за пиша повече и да ти дам шанс, ама ти си знаеш твоето...
Давай снимките и да се виждат добре всички кранове, тетки, ръчни помпи...
:partyman:
Благодаря Ви все пак макар че ме солите!
Вече съм напълно сигурен че няма как да изтърва от последната тръба нагоре понеже за 10 пъти казвам че съм навил всичко наново днес.
Крановете са на 1 година сферични.

А относно че се намира изтърването. Как да го намеря???? Като може и да изпуска от някоя от муфите на тръбата което много ама много ме съмнява!
И в такъв случай няма много варианти като гледам!
fbr - майстор
съб авг 17, 2024 11:00 pmGeorgi345 написа:

Това е набита тръба и няма как да поставя вече клапан.
Нали за това ти пишем няколко човека вече, да пуснеш втора тръба със смукател накрая, вътре в съществущата тръба.
Georgi345 - специалист
съб авг 17, 2024 11:05 pmfbr написа:
съб авг 17, 2024 11:00 pmGeorgi345 написа:

Това е набита тръба и няма как да поставя вече клапан.
Нали за това ти пишем няколко човека вече, да пуснеш втора тръба със смукател накрая, вътре в съществущата тръба.
Извинете не Ви разбрах че говорите за това!

Бяха ме посъветвали също да пусна тръба 1 цол и да си купя самозасмукващ хидрофор(за което ме съмнява да се случат нещата) и без ръчна помпя щял да изкарва вода. Е то по тази логика и към моята система мога да свържа такъв хидрофор и да изкарам вода без ръчна помпа. Не ми се стрева изобщо достоверно. Ако може някой да каже своето мнение?
fbr - майстор
съб авг 17, 2024 11:09 pmGeorgi345 написа:
да си купя самозасмукващ хидрофор(за което ме съмнява да се случат нещата) и без ръчна помпя щял да изкарва вода.
Нещо си се заблудил. Самозасмукваща, не означава без клапан на дъното. Самозасмукваща означава, че не е нужно първоначалното обезвъздушаване на помпата с тръбата. Но това да става при всяко включване на хидрофора, просто го забрави. Това вече не е хидрофор. Особено пък, като не е херметична системата.
Но едноцолови смукател и фитинг едва ли биха влезли в съществувата тръба. Към по-малък диаметър би трябвало да се ориентираш.
hidrazin - майстор
съб авг 17, 2024 11:04 pmGeorgi345 написа:
Вече съм напълно сигурен че няма как да изтърва от последната тръба нагоре понеже за 10 пъти казвам че съм навил всичко наново днес.

А относно че се намира изтърването. Как да го намеря???? Като може и да изпуска от някоя от муфите на тръбата което много ама много ме съмнява!
Дали изтърва от муфите в земята и крана може да провериш още утре. (днес е вече е късно ... :) )
Махаш всичко НАД червената линия - тетки и особено кранове!!!
На резбата която става след махането на тетката над червената линия навиваш възвратния клапан.
Над възвратния клапан слагаш ръчната помпа и НИЩО ДРУГО - тетки-метки и други такива.

Просто тръбата в земята с възвратен клапан и ръчната помпа.
Така ще РАЗБЕРЕШ дали някоя от долните муфи изпуска. И след ден под клапана и в помпата водата трябва да е налична.
Прикачен файл:
ПОМПА ТЪПА 3.jpg
ПОМПА ТЪПА 3.jpg (56.59 KиБ) Видяна 776 пъти

Успех!
P.S. И с=да не забравя... Постове като този:
ВЕДНАГА ги ИГНОРИРАШ. Ама наистина веднага и въобще не им обръщаш внимание!!!
Тези "няколко човека" с нищо не ти помагат, но те насочват да си осакатиш сондажа.
Или защото самите те са се прецакали, или защото са свикани да си прецакват клиентите по най-лекия и печеливш за тях начин.

P.S.2
Снимките? И пак ... СНИМКИТЕ ???
fbr - майстор
съб авг 17, 2024 11:58 pmhidrazin написа:

Тези "няколко човека" с нищо не ти помагат, но те насочват да си осакатиш сондажа.
Или защото самите те са се прецакали, или защото са свикани да си прецакват клиентите по най-лекия и печеливш за тях начин.

От кръчмата ли се прибираш. Нещо си превъзбуден май. И като няма вода под клапана на другия ден, след напътствията ти, какво правим, нов сондаж, може би.
hidrazin - майстор
нед авг 18, 2024 12:04 amfbr написа:
И като няма вода в ръчната помпа на другия ден, след напътствията ти, какво правим, нов сондаж, може би.
Дай пак. Като няма вода в ръчната помпа или като няма вода под възвратния клапан под ръчната помпа?
И кое не ясно? Вече няколко пъти написах че тръба в тръба е краен вариант. Краен но допустим.
Ама чак след пробите за които му писах - демек ако изпуска от най-долните муфи в земята.
Ми ако не изпуска от там?
Ти ли ще му поемеш отговорност за намаления дебит и кавитацията дето ще му разбие работното колело на помпата?
И защо трябва да си прецаква сондажа при условие че още не е установил от къде е изпускането?
P.S. Точно пък от теб такива писаници не съм очаквал!
Не, не съм докачлив а съм реалист и не обичам да мамя хората и да минавам "тънко".
Тръба в тръба ми се наложи веднъж заради "изгнила тръба" - може да е имала шупла/изгнила но както и да е. Просто "дишаше" и нямаше друг вариант.
Като изключим набиване на нова тръба.
Другите 10-тина случая са заради силно намален дебит лятото - за да могат да изсмукват и последните 10 санта от водното ниво.
И там стана цирк - с последните 10 санта, иначе стари сондажи и нормално без пясък, започнаха да вадят ...мътилка.
Яка мътилка с пясък.
Така че МОЛЯ, не го съветвайте такива работи при условие че може да има читав сондаж!
Моля!
fbr - майстор
нед авг 18, 2024 12:40 amhidrazin написа:

Така че МОЛЯ, не го съветвайте такива работи при условие че може да има читав сондаж!
Моля!
Какъв е процентът на читавите сондажи според теб, спрямо тези с всякакви условности, че да ни спираш да даваме съвети, как да излезе от ситуацията с постояното обезвъздушаване. Що помпи съм видял с по-тънки тръби от входящия диаметър на помпата, една не съм видял с разбито работно колело от тая работа, особено пък "Вида". Виж от пясък, мога да се съглася. Но на "Вида"-та и пясъка не е враг.
ivanovbg - майстор
съб авг 17, 2024 10:08 pmGeorgi345 написа:
съб авг 17, 2024 10:05 pmhidrazin написа:
съб авг 17, 2024 10:00 pmGeorgi345 написа:
Сега искате ли да снимам какво съм направил днес.
Не бе, направи снимки и си ги дръж за семейния албум.
Или ги пусни в тъпия фейс, пълен със 100%-ови тъпанари.
Не мога да Ви разбера. Единият път реагирате по един начин, другият път по друг...
Момче, не разбра ли, че от Хидразин читав практичен съвет не можеш да получиш? Той е учил за полета, но не уточнява за какви полета става на въпрос- житни ли, доматени ли или пълни с пипер :-D

Дадох ти две практични схеми за справяне с проблема ти. Първата не я интересува дали имаш пропуск на въздух. При всяко пускане на помпата системата се самообезвъздушава от резервоар след помпата който автоматично се допълва след почването да работи помпата. Втората е за добавяне на нов смукател в съществуващата тръба. Както четеш това няма да е проблем за работата на помпата.

Хидразинчо иска само снимки и клипчета и не го интересува колко кубика земя ще изкопаеш. Аз му направих няколко клипчета с които му доказах, че магнитно обработената вода се привлича от магнит и даже от обикновено желязо - брадва. Доказах му, че може да се направи магнитна соларна помпа( макар и без практично приложение заради мижавия дебит и налягане) която си работи безупречно. Линковете от клипчетата са още по форума, но не помня в кои теми бяха. Та вече снимки и клипчета няма да му правя.

Хидразин можеш да го ползваш само като търсачка. Много лесно намира всякаква информация и части, но дотук.
Georgi345 - специалист
съб авг 17, 2024 11:58 pmhidrazin написа:
съб авг 17, 2024 11:04 pmGeorgi345 написа:

Дали изтърва от муфите в земята и крана може да провериш още утре. (днес е вече е късно ... :) )
Махаш всичко НАД червената линия - тетки и особено кранове!!!
На резбата която става след махането на тетката над червената линия навиваш възвратния клапан.
Над възвратния клапан слагаш ръчната помпа и НИЩО ДРУГО - тетки-метки и други такива.

Просто тръбата в земята с възвратен клапан и ръчната помпа.
Така ще РАЗБЕРЕШ дали някоя от долните муфи изпуска. И след ден под клапана и в помпата водата трябва да е налична.

ПОМПА ТЪПА 3.jpg

Успех!

P.S.2
Снимките? И пак ... СНИМКИТЕ ???

Както Ви казах още там където сте сложили червената линия съм сложил възвратен клапан който държи цялата система която съм направил нагоре вчера наново, навил съм кълчища и съм намазал с блажна боя . Така че не виждам смисъл защо да махам тетките и крановете, като възвратния клапан е най отдоло тоест под тетката и пак казвам той държи цялата система нагоре над него да не изпуска.

Днес отивам сутринта да напомпя, отварям крана помпя и беше изтървала наложи ми се 5 пъти да напомпя и тогава изкара вода. Може би има някакъв останал вакуум вътре.

И сега стигам до извода че или изтърва някъде от муфите което много ама много ме съмнява или долу в надупчената тръба някоя от дупките се показва. Не знам вече и аз...

Ако може да кажете мнение?
  • 1
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 36

Тема "Помощ за преправяне на сондаж!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: