Искам да задам въпрос на имащите интерес към ъпгрейт на климатици и оптималното им използване:
1.Какво ще се случи с показателите на климатика ( вътрешна температура; мощност на консумация; отдадена мощност; поведение и влияние на компресора; работа при ниски температури-денем и нощем)ако последователно на топлообменника на външното тяло се включи още малко топлообменна повърхност?
2.Как ще се отрази на работата на машината в режим "отопление" ако освен повече топлообменна площ (3.2кв.м. за обмен на въздух се вкара и енергия от директно слънчево излъчване ( слънчев панел с директно изпарение) от площ 1.6 кв.м. ?
Ще ми се а чуя мнението Ви по тези въпроси ( имам и други, разбира се
)..... а имам и малко резултати....... Предлагам примерна схема в два варианта на изпълнение. Коя Ви допада повече?
А за любителите на подобни заигравки прелагам и още два варианта при паралелно свързване
( на втората схема съм забравил да изтрия "fan off", така че да не се чете
)
За по-голяма яснота: Размерът на един такъв панел е 2000/800/25мм, алуминиев, подобно на изпарител от фризер, черен, и тежи 7кг.; площ 1.6кв.м.
1.Какво ще се случи с показателите на климатика ( вътрешна температура; мощност на консумация; отдадена мощност; поведение и влияние на компресора; работа при ниски температури-денем и нощем)ако последователно на топлообменника на външното тяло се включи още малко топлообменна повърхност?
2.Как ще се отрази на работата на машината в режим "отопление" ако освен повече топлообменна площ (3.2кв.м. за обмен на въздух се вкара и енергия от директно слънчево излъчване ( слънчев панел с директно изпарение) от площ 1.6 кв.м. ?
Ще ми се а чуя мнението Ви по тези въпроси ( имам и други, разбира се

А за любителите на подобни заигравки прелагам и още два варианта при паралелно свързване

За по-голяма яснота: Размерът на един такъв панел е 2000/800/25мм, алуминиев, подобно на изпарител от фризер, черен, и тежи 7кг.; площ 1.6кв.м.
Прикачен файл
Klima UPgrade SERIAL S1H.jpg (94.84 KиБ) Видяна 6712 пъти
Прикачен файл
Така изглежда панелът :)
15112010(001).jpg (144.22 KиБ) Видяна 7827 пъти
Прикачен файл
Paralel p2h.jpg (95.04 KиБ) Видяна 7827 пъти
Прикачен файл
Paralel p1h.jpg (102.83 KиБ) Видяна 7827 пъти
Прикачен файл
Serial s2h.jpg (112.03 KиБ) Видяна 7827 пъти
Последна промяна от onitbg на вт яну 25, 2011 9:54 am, променено общо 2 пъти.