• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
onitbg - напреднал
Искам да задам въпрос на имащите интерес към ъпгрейт на климатици и оптималното им използване:
1.Какво ще се случи с показателите на климатика ( вътрешна температура; мощност на консумация; отдадена мощност; поведение и влияние на компресора; работа при ниски температури-денем и нощем)ако последователно на топлообменника на външното тяло се включи още малко топлообменна повърхност?
2.Как ще се отрази на работата на машината в режим "отопление" ако освен повече топлообменна площ (3.2кв.м. за обмен на въздух се вкара и енергия от директно слънчево излъчване ( слънчев панел с директно изпарение) от площ 1.6 кв.м. ?
Ще ми се а чуя мнението Ви по тези въпроси ( имам и други, разбира се :) )..... а имам и малко резултати....... Предлагам примерна схема в два варианта на изпълнение. Коя Ви допада повече?
А за любителите на подобни заигравки прелагам и още два варианта при паралелно свързване :) ( на втората схема съм забравил да изтрия "fan off", така че да не се чете :) )
За по-голяма яснота: Размерът на един такъв панел е 2000/800/25мм, алуминиев, подобно на изпарител от фризер, черен, и тежи 7кг.; площ 1.6кв.м.

Прикачен файл

Klima UPgrade SERIAL S1H.jpg
Klima UPgrade SERIAL S1H.jpg (94.84 KиБ) Видяна 6717 пъти

Прикачен файл

15112010(001).jpg
Така изглежда панелът :)
15112010(001).jpg (144.22 KиБ) Видяна 7832 пъти

Прикачен файл

Paralel p2h.jpg
Paralel p2h.jpg (95.04 KиБ) Видяна 7832 пъти

Прикачен файл

Paralel p1h.jpg
Paralel p1h.jpg (102.83 KиБ) Видяна 7832 пъти

Прикачен файл

Serial s2h.jpg
Serial s2h.jpg (112.03 KиБ) Видяна 7832 пъти
Последна промяна от onitbg на вт яну 25, 2011 9:54 am, променено общо 2 пъти.
marian1 - майстор
не си открил топлата вода - потърси в сайта чайна точка ком - там ги продават от поне 1 година ....Имаше и подробни снимки.Успех!
onitbg - напреднал
marian1 написа:
не си открил топлата вода - потърси в сайта чайна точка ком - там ги продават от поне 1 година ....Имаше и подробни снимки.Успех!
..потърсих :)....но точно там няма подобно нещо :) .....а ако си гледал това http://www.atlantissolar.com/atlantis_s ... _specs.pdf , то няма почти нищо общо, освен източника на енергия, в случая слънцето ;) .... и там наистина си помагат с "топла вода" от вакуумен колектор :) .... в случая няма такова нещо- има само фреон, директно изпаряван от енергията на слънцето ( вкл. акумулираната във въздуха)....така че въпросите остават за тези, които желаят да вземат отношение :)
ArturDent - Почти Безобиден
Имаше такива на изложението "Трите ключа" във Варна, тази есен.
Щанда им беше навън до малкия паркинг. Не си спомням името на фирмата.
Ако ти се занимава търси ....
2v6 - майстор
onitbg написа:
...така че въпросите остават за тези, които желаят да вземат отношение :)
Колко струва един такъв панел?
marian1 - майстор
:prost: ей колега , не взимай моето като заяждане - моля те - по скоро като да ти дам насока - аз също съм с експериментаторски дух - и следя с удоволствие подобни теми. Жив и здрав - Успех в начинанието!
onitbg - напреднал
2v6 написа:
onitbg написа:
...така че въпросите остават за тези, които желаят да вземат отношение :)
Колко струва един такъв панел?
330лв.,но тук въпросът е принципен, така че нека поразсъждаваме :)
onitbg - напреднал
marian1 написа:
:prost: ей колега , не взимай моето като заяждане - моля те - по скоро като да ти дам насока - аз също съм с експериментаторски дух - и следя с удоволствие подобни теми. Жив и здрав - Успех в начинанието!
:prost: ОК, сигурен съм в това :) И аз така открих китайците с техният хибрид-някой от форума мисля беше писал, та даже се свързах с тях.....но не ми грабна вниманието нещо, ефекта е минимален, независимо от твърденията на техният представител :). Какво мислиш все пак по темата? Мисля видя "малката" разлика :yawinkle: Надявам се темата да е интересна и повече хора да вземат отношение....ще е от полза не само за мен, мисля....
marian1 - майстор
За мен много е интересна, ама защо не се включват светилата се чудя.Аз от чертежите нищо не разбирам - нямам достатъчно знания в тази област.Но пък от твоята тема ми дойде идея - която поставих в един друг форум за да не преча на твоята.Идеята ми е слънчев колектор - и вътрешно тяло от климатик - затворен кръг ( само не съм сигурен дали е необходимо допълнително съд) Който да е монтиран в стая с климатик - през деня се включва когато премине показателите на климатика - и от там климатика си понижава и ( или ) премимнава в он-оф или изключва ако е много топло и ефективно де...
2v6 - майстор
onitbg написа:
...330лв.,но тук въпросът е принципен, така че нека поразсъждаваме :)
Принципно всяка допълнителна мощност отвън означава повече мощност вътре.
Предимството на тези панели според мен е, че не заемат място.

Ако една бройка струва 70-80 лева има смисъл да се пробва :idea:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

Тема "Слънчеви климатици ? Защо не?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: