• 1
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 306
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
Ради Тодоров - специалист
Не съм сигурен ама хич за 195mm само ми се върти бегъл спомен какво каза майстора.Утре да ти снимам ли каплата?
sasko12345 - специалист
С контролер 1000 вата съм и конрадски двигател. Конрадския контролер гръмна намокри се ако някой има желание да го поправи може да пробваме мисля 4е 4 мосфета са дали фира.

Сега върви повече. Един човек ми каза да му сложа термометър на двигателя и да гледам ако дигне 150 градуса да не го юркам. Сега си поръчах и зарядно. И ват метър който мери и температура. Засега нчма проблеми а го натискам доста и съм 100 кг.

Прикачен файл

Без име.jpg
Преди малко направих първото си каране на електровелосипед.Като моторист с 10 годишен стаж няма да коментирам ускорението на велосипеда. :lol: :lol: :lol: Карането на електровелосипед има своя чар определено ми допада.Батерията която е монтирана на велосипеда беше разредена на половина и с 28 инчовата капла направих по равно 29км/ч.Конрадският кит въпреки уверенията на продавачката,че е с зареждане на батерията при спиране се оказа че не работи.Дали не съм объркал нещо при монтажа? :? Батерията умря на седмия километър и почна да изключва контролера за около 10 секунди докато набере ток дали е нормално? :? Утре ще купя зарядно и ще докладвам за максималната скорост.Пренаплетената капла беше тествана максимално със скачане и посрещане на бордюри не мръдна.
tonyboy - специалист
нормално е да изключва контролера при пад на напрежението в батериите (изтощени батерии)
sasko12345 - специалист
нормално е затова казах че трябва липо батерии но цената си е цена 400лв а не 80лв. Аз карам за олово защото е безплатно за сега. Между другото стойките които съм направил доста добре се получиха и не се клати и треска нищо отзад
MMIel - специалист
Направо ви завиждам за хубавите рамки. Сякаш са направени за електровелосипед :-D. С моята мека рамка доста мислих какъв багажник да сложа хем да не губя мекотата, хем и велосипеда да запази вида си. Обещаните снимки от мен. Преди малко приключих с монтажа на акумулаторите и не съм го тествал навън, но на терасата добре стартира :-D. Остава да сложа калника и да боядисам. Ама като се познавам боядисването ще стане чак като го разглобя зимата за профилактика.

Прикачен файл

IMGP3282R.JPG

Прикачен файл

IMGP3281R.JPG

Прикачен файл

IMGP3278R.JPG

Прикачен файл

IMGP3277R.JPG

Прикачен файл

IMGP3285R.JPG
MMIel написа:
Направо ви завиждам за хубавите рамки. Сякаш са направени за електровелосипед :-D. С моята мека рамка доста мислих какъв багажник да сложа хем да не губя мекотата, хем и велосипеда да запази вида си. Обещаните снимки от мен. Преди малко приключих с монтажа на акумулаторите и не съм го тествал навън, но на терасата добре стартира :-D. Остава да сложа калника и да боядисам. Ама като се познавам боядисването ще стане чак като го разглобя зимата за профилактика.
Супер е станало. Остана и да го подкараш. Акумолаторите 9ач.ли са.
kartell - напреднал
Ради Тодоров написа:
Не съм сигурен ама хич за 195mm само ми се върти бегъл спомен какво каза майстора.Утре да ти снимам ли каплата?
Няма смисъл, ще карам на майстор да мя я наплете набързо.

В темата гледам станахме много с е-колелца, но още не съм се засекъл с някой на улицата :partyman: . Трябва да организираме една среща да се видим на живо и да обмениме опит и да удариме по бира без да ни вземат полицаи книжката.
sasko12345 - специалист
Незнам но на 48волта е наистина брутално върви много по добре. Направо пили гуми
Някой да ми каже с зарядно 36v 1.2A колко време е нужно да се заредят напълно 3x7ah 12v батерий.
  • 1
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 306

Тема "Електровелосипед" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: