• 1
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 121
Съвети за начинаещи готвачи.
dadko - майстор
В интерес на истината- и при мен сега е с този цвят... Не е изсъхнал при куриера...снимката с червения цвят е правена поне преди седмица- тогава си беше така- ама и съвсем суров не беше- ядеше се...
bulhomes2 - майстор
Ми тогава що се сърдиш? Бомба си е суджука, чудесно си го нагласил.
dadko - майстор
Никой не се сърди, бе, човек. Остава сега и сърдити да има.
Пък и- сега, като цвета се е променил вече- да се отмятам ли?
Надявам се другия колега от форума да си получи пратката навреме, ама като знам как работят "Български пощи" (щото му имам само пощенски адрес - пратих по пощата)- ще е началото на 2015.
Тия мезета имат един основен недостатък: количеството. И 100 кила да направя- пак ще се изяде.
Преди години с баща ми направихме едно магаре + едно прасе на суджуци. Смляната кайма беше плашещо количество за домашно производство- в едни корита...голямо пълнене падна. Ама после...голямо ядене- докато изсъхне- печени във фурната.
То не бяха приятели, колеги, роднини. Накрая се изяде всичко до шушка и всички питаха след това : 'няма ли още от магарешкото?"...
Сега магаре ще е трудно да намеря, ама както писах по- горе в темата- заръчал съм малко конско.
Фитилчо - майстор
Мен за магаренце малко ми е жал :|
Ама конче бих си апнал :lol:

Магарето ми е по симпатично от кон :cool:
dadko - майстор
Абе, те и прасенцата са симпатични, и яренцата и агънцата. И на мен ми е жал, ама като са в тавичка- не.
SEV - специалист
Тази година бе годината на експериментите.Основното месо е телешко,после свинско и малко конско.Правих експерименти-само телешко,телешко-свинско и телешко-свинско-конско.Правих суджуци,луканки,някои с вино други с ром,абе пълна лудница.Ползвах няколко рецепти,ще видим коя е най добрата.
Осолих телешки и свински филенца,по рецептата на майка ми.Ето и малко снимки.

Прикачен файл

IMAG0205.jpg

Прикачен файл

IMAG0204.jpg

Прикачен файл

IMAG0207.jpg
stiv1961 - майстор
Свинското сърце и парче мръвка от бута :)
Прикачен файл:
DSCN0178.JPG

Прикачен файл

DSCN0179.JPG
jinio - специалист
Не съм много по редене в чиния, ето резултата.

Прикачен файл

Снимка0102.jpg
KingLin - майстор
Andri01 написа:
Честита ти Коледа :) Я кажи по-подробно тази рецепта. Какво е месото?Това е накисване,нали и после го бесиш на въжАта? Колко време стои в млякото?
Андро, извинявай, че малко късно видях въпроса, ама таман сега като застудя по нашия район е перфектно за пастърмичка. Рецептата е за килограм месо се прави следната марината: 800 гр. вода, 100 гр. твърд алкохол, 80 гр. сол ( и аз слагам около 100 гр. като кугера) и 20 гр. захар. Слагаш в съд месото и го заливаш в тази смес. След 2 дена вадиш и без да подсушаваш въргаляш в подправките и бесиш на въжето.
Миналата година от страх да не объркам нещо се белосвах да пълня хладилника с тенджери, ама тая година рискувах и резултата е добър. За 5 кг месо в една тенджера сложих 500 гр. сол, 100 гр. захар, 500 гр. домашнярка и 2 литра мляко. Месото беше бонфилета и врат на филии. Ама ми го рязаха в магазина и малко тънко го направиха ама се изяде :) Сега съм заредил само бонфилета и контрафилета. Като стане ще ти пусна един смс да почерпя за газовите бутилки :)
Junak - майстор
KingLin написа:
... 500 гр. домашнярка и 2 литра мляко... :)
Не те ли заболя сърцето, докат я наливаше :?:
  • 1
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 121

Тема "Домашен майсторлък - месна диета :-D" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: