В интерес на истината- и при мен сега е с този цвят... Не е изсъхнал при куриера...снимката с червения цвят е правена поне преди седмица- тогава си беше така- ама и съвсем суров не беше- ядеше се...
								
															
																															
																								
															Съвети за начинаещи готвачи.
		
		
		
		
		
	
		
		
			 
		
	
		dadko 
	
				- майстор			
				
				1205 мнения в "Домашен майсторлък - месна диета :-D"
		
		
			 
		
	
		dadko 
	
				- майстор			
				
				- Мнения: 1297
 
Никой не се сърди, бе, човек. Остава сега и сърдити да има. 
Пък и- сега, като цвета се е променил вече- да се отмятам ли?
Надявам се другия колега от форума да си получи пратката навреме, ама като знам как работят "Български пощи" (щото му имам само пощенски адрес - пратих по пощата)- ще е началото на 2015.
Тия мезета имат един основен недостатък: количеството. И 100 кила да направя- пак ще се изяде.
Преди години с баща ми направихме едно магаре + едно прасе на суджуци. Смляната кайма беше плашещо количество за домашно производство- в едни корита...голямо пълнене падна. Ама после...голямо ядене- докато изсъхне- печени във фурната.
То не бяха приятели, колеги, роднини. Накрая се изяде всичко до шушка и всички питаха след това : 'няма ли още от магарешкото?"...
Сега магаре ще е трудно да намеря, ама както писах по- горе в темата- заръчал съм малко конско.
								
															
																															
																								
															Пък и- сега, като цвета се е променил вече- да се отмятам ли?
Надявам се другия колега от форума да си получи пратката навреме, ама като знам как работят "Български пощи" (щото му имам само пощенски адрес - пратих по пощата)- ще е началото на 2015.
Тия мезета имат един основен недостатък: количеството. И 100 кила да направя- пак ще се изяде.
Преди години с баща ми направихме едно магаре + едно прасе на суджуци. Смляната кайма беше плашещо количество за домашно производство- в едни корита...голямо пълнене падна. Ама после...голямо ядене- докато изсъхне- печени във фурната.
То не бяха приятели, колеги, роднини. Накрая се изяде всичко до шушка и всички питаха след това : 'няма ли още от магарешкото?"...
Сега магаре ще е трудно да намеря, ама както писах по- горе в темата- заръчал съм малко конско.
		
		
			 
		
	
		SEV 
	
				- специалист			
				
				- Мнения: 525
 
Тази година бе годината на експериментите.Основното месо е телешко,после свинско и малко конско.Правих експерименти-само телешко,телешко-свинско и телешко-свинско-конско.Правих суджуци,луканки,някои с вино други с ром,абе пълна лудница.Ползвах няколко рецепти,ще видим коя е най добрата.
Осолих телешки и свински филенца,по рецептата на майка ми.Ето и малко снимки.
								
																	
									
															
																															
																								
															Осолих телешки и свински филенца,по рецептата на майка ми.Ето и малко снимки.
		
		
			 
		
	
		KingLin 
	
				- майстор			
				
				- Мнения: 1247
 
Andri01 написа:Честита ти КоледаАндро, извинявай, че малко късно видях въпроса, ама таман сега като застудя по нашия район е перфектно за пастърмичка. Рецептата е за килограм месо се прави следната марината: 800 гр. вода, 100 гр. твърд алкохол, 80 гр. сол ( и аз слагам около 100 гр. като кугера) и 20 гр. захар. Слагаш в съд месото и го заливаш в тази смес. След 2 дена вадиш и без да подсушаваш въргаляш в подправките и бесиш на въжето.Я кажи по-подробно тази рецепта. Какво е месото?Това е накисване,нали и после го бесиш на въжАта? Колко време стои в млякото?
Миналата година от страх да не объркам нещо се белосвах да пълня хладилника с тенджери, ама тая година рискувах и резултата е добър. За 5 кг месо в една тенджера сложих 500 гр. сол, 100 гр. захар, 500 гр. домашнярка и 2 литра мляко. Месото беше бонфилета и врат на филии. Ама ми го рязаха в магазина и малко тънко го направиха ама се изяде
Тема "Домашен майсторлък - месна диета :-D" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
 - ↳ Вашите ремонти
 - ↳ Кухня
 - ↳ Баня
 - ↳ Дневна
 - ↳ Спалня
 - ↳ Детска
 - ↳ Градина
 - ↳ Коридор
 - ↳ Тераса и балкон
 - Направи сам
 - ↳ Направи сам
 - ↳ Ремонтирай сам
 - ↳ Къде е по-евтино?
 - ↳ Дърводелство
 - ↳ Ел. инструменти
 - ↳ Металообработване
 - ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
 - Строителство
 - ↳ Всичко за вилата
 - ↳ Къщи
 - ↳ Саниране
 - ↳ Хидроизолация
 - ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
 - Сухо строителство
 - ↳ Окачени тавани
 - ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
 - ↳ Сухи и повдигнати подове
 - ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
 - ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
 - Въпроси и Отговори
 - ↳ Полезни съвети
 - ↳ Автомобили
 - ↳ Партньори
 - ↳ Боядисване и Декориране
 - ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
 - ↳ Водоснабдяване и канализация.
 - ↳ Всичко за ремонта
 - ↳ Електротехника
 - ↳ Отопление
 - ↳ Газификация
 - ↳ Електроника и Схеми
 - ↳ Газобетон
 - ↳ От всичко по малко
 - ↳ Компютри и периферия
 - ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
 - ↳ Мобилни устройства, GSM-и
 - ↳ Нека се запознаем
 - ↳ Recycle Bin
 - Статии
 - ↳ Практични решения
 - ↳ Качване на снимки
 - ↳ Какви статии искате?
 - ↳ Готварство, туршии и зимнина
 - ↳ Отмора и шеги
 - ↳ От нищо нещо
 - ↳ Не е за вярване
 - ↳ Литература
 - ↳ Връзки към Интересни сайтове
 - Магазин
 - ↳ Препоръки и Мнения за он-лайн магазина
 - ↳ Крадeни инструменти !!!
 






