В интерес на истината- и при мен сега е с този цвят... Не е изсъхнал при куриера...снимката с червения цвят е правена поне преди седмица- тогава си беше така- ама и съвсем суров не беше- ядеше се...
Съвети за начинаещи готвачи.
dadko
- майстор
1205 мнения в "Домашен майсторлък - месна диета :-D"
dadko
- майстор
Никой не се сърди, бе, човек. Остава сега и сърдити да има.
Пък и- сега, като цвета се е променил вече- да се отмятам ли?
Надявам се другия колега от форума да си получи пратката навреме, ама като знам как работят "Български пощи" (щото му имам само пощенски адрес - пратих по пощата)- ще е началото на 2015.
Тия мезета имат един основен недостатък: количеството. И 100 кила да направя- пак ще се изяде.
Преди години с баща ми направихме едно магаре + едно прасе на суджуци. Смляната кайма беше плашещо количество за домашно производство- в едни корита...голямо пълнене падна. Ама после...голямо ядене- докато изсъхне- печени във фурната.
То не бяха приятели, колеги, роднини. Накрая се изяде всичко до шушка и всички питаха след това : 'няма ли още от магарешкото?"...
Сега магаре ще е трудно да намеря, ама както писах по- горе в темата- заръчал съм малко конско.
Пък и- сега, като цвета се е променил вече- да се отмятам ли?
Надявам се другия колега от форума да си получи пратката навреме, ама като знам как работят "Български пощи" (щото му имам само пощенски адрес - пратих по пощата)- ще е началото на 2015.
Тия мезета имат един основен недостатък: количеството. И 100 кила да направя- пак ще се изяде.
Преди години с баща ми направихме едно магаре + едно прасе на суджуци. Смляната кайма беше плашещо количество за домашно производство- в едни корита...голямо пълнене падна. Ама после...голямо ядене- докато изсъхне- печени във фурната.
То не бяха приятели, колеги, роднини. Накрая се изяде всичко до шушка и всички питаха след това : 'няма ли още от магарешкото?"...
Сега магаре ще е трудно да намеря, ама както писах по- горе в темата- заръчал съм малко конско.
SEV
- специалист
Тази година бе годината на експериментите.Основното месо е телешко,после свинско и малко конско.Правих експерименти-само телешко,телешко-свинско и телешко-свинско-конско.Правих суджуци,луканки,някои с вино други с ром,абе пълна лудница.Ползвах няколко рецепти,ще видим коя е най добрата.
Осолих телешки и свински филенца,по рецептата на майка ми.Ето и малко снимки.
Осолих телешки и свински филенца,по рецептата на майка ми.Ето и малко снимки.
KingLin
- майстор
Andri01 написа:Честита ти КоледаАндро, извинявай, че малко късно видях въпроса, ама таман сега като застудя по нашия район е перфектно за пастърмичка. Рецептата е за килограм месо се прави следната марината: 800 гр. вода, 100 гр. твърд алкохол, 80 гр. сол ( и аз слагам около 100 гр. като кугера) и 20 гр. захар. Слагаш в съд месото и го заливаш в тази смес. След 2 дена вадиш и без да подсушаваш въргаляш в подправките и бесиш на въжето.Я кажи по-подробно тази рецепта. Какво е месото?Това е накисване,нали и после го бесиш на въжАта? Колко време стои в млякото?
Миналата година от страх да не объркам нещо се белосвах да пълня хладилника с тенджери, ама тая година рискувах и резултата е добър. За 5 кг месо в една тенджера сложих 500 гр. сол, 100 гр. захар, 500 гр. домашнярка и 2 литра мляко. Месото беше бонфилета и врат на филии. Ама ми го рязаха в магазина и малко тънко го направиха ама се изяде

Тема "Домашен майсторлък - месна диета :-D" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература