Намазваме тавата с масло

Сваряваме около 2кг едри картофи. В случая 6 картофа са 2 кг

Обелваме картофите

Леко сваряваме малко гъбки и моркови

Нарязваме на филии обелените сварени картофи

Нареждаме картофите един до друг, така че да няма място между тях. Получава се нещо като картофен блат. Отгоре слагаме парченца масло

Поръсваме с около 100-150г настъргано сирене

Подреждаме втори слой картофи отгоре

Отцеждаме гъбките и ги подготвяме за нарязване

Същото правим и с морковите

Слагаме масло и върху втория блат

Подреждаме отгоре нарязаните на кръгчета моркови

Отгоре слагаме грах от консерва и правим финалния трети слой от нарязани от картофени филийки

Нареждаме нарязаните гъби

За заливката използваме около половин кофичка кисело мляко и 3-4 яйца

На мен лично не ми стигна това количество и го направих с една кофичка мляко и 6 яйца
Но това е защото третият слой от картофени филийки се оказа недостатъчен
тенджерката пое само 6 картофа, а бях купил 7

След като сме нанесли заливката печем на 150-200 градуса, докато получим приятен загар.

Това е готовото изделие

Така се сервира у нас

А моята порцийка включва и ракийка и салатка

ПРИЯТЕН АПЕТИТ!

Сваряваме около 2кг едри картофи. В случая 6 картофа са 2 кг


Обелваме картофите

Леко сваряваме малко гъбки и моркови

Нарязваме на филии обелените сварени картофи

Нареждаме картофите един до друг, така че да няма място между тях. Получава се нещо като картофен блат. Отгоре слагаме парченца масло

Поръсваме с около 100-150г настъргано сирене

Подреждаме втори слой картофи отгоре

Отцеждаме гъбките и ги подготвяме за нарязване

Същото правим и с морковите

Слагаме масло и върху втория блат

Подреждаме отгоре нарязаните на кръгчета моркови

Отгоре слагаме грах от консерва и правим финалния трети слой от нарязани от картофени филийки

Нареждаме нарязаните гъби

За заливката използваме около половин кофичка кисело мляко и 3-4 яйца

На мен лично не ми стигна това количество и го направих с една кофичка мляко и 6 яйца

Но това е защото третият слой от картофени филийки се оказа недостатъчен
тенджерката пое само 6 картофа, а бях купил 7


След като сме нанесли заливката печем на 150-200 градуса, докато получим приятен загар.

Това е готовото изделие

Така се сервира у нас

А моята порцийка включва и ракийка и салатка


ПРИЯТЕН АПЕТИТ!
Последна промяна от solo5 на чет май 27, 2010 2:12 pm, променено общо 1 път.