Намазваме тавата с масло
Сваряваме около 2кг едри картофи. В случая 6 картофа са 2 кг
Обелваме картофите
Леко сваряваме малко гъбки и моркови
Нарязваме на филии обелените сварени картофи
Нареждаме картофите един до друг, така че да няма място между тях. Получава се нещо като картофен блат. Отгоре слагаме парченца масло
Поръсваме с около 100-150г настъргано сирене
Подреждаме втори слой картофи отгоре
Отцеждаме гъбките и ги подготвяме за нарязване
Същото правим и с морковите
Слагаме масло и върху втория блат
Подреждаме отгоре нарязаните на кръгчета моркови
Отгоре слагаме грах от консерва и правим финалния трети слой от нарязани от картофени филийки
Нареждаме нарязаните гъби
За заливката използваме около половин кофичка кисело мляко и 3-4 яйца
На мен лично не ми стигна това количество и го направих с една кофичка мляко и 6 яйца
Но това е защото третият слой от картофени филийки се оказа недостатъчен
тенджерката пое само 6 картофа, а бях купил 7
След като сме нанесли заливката печем на 150-200 градуса, докато получим приятен загар.
Това е готовото изделие
Така се сервира у нас
А моята порцийка включва и ракийка и салатка
ПРИЯТЕН АПЕТИТ!
Сваряваме около 2кг едри картофи. В случая 6 картофа са 2 кг
Обелваме картофите
Леко сваряваме малко гъбки и моркови
Нарязваме на филии обелените сварени картофи
Нареждаме картофите един до друг, така че да няма място между тях. Получава се нещо като картофен блат. Отгоре слагаме парченца масло
Поръсваме с около 100-150г настъргано сирене
Подреждаме втори слой картофи отгоре
Отцеждаме гъбките и ги подготвяме за нарязване
Същото правим и с морковите
Слагаме масло и върху втория блат
Подреждаме отгоре нарязаните на кръгчета моркови
Отгоре слагаме грах от консерва и правим финалния трети слой от нарязани от картофени филийки
Нареждаме нарязаните гъби
За заливката използваме около половин кофичка кисело мляко и 3-4 яйца
На мен лично не ми стигна това количество и го направих с една кофичка мляко и 6 яйца
Но това е защото третият слой от картофени филийки се оказа недостатъчен
тенджерката пое само 6 картофа, а бях купил 7
След като сме нанесли заливката печем на 150-200 градуса, докато получим приятен загар.
Това е готовото изделие
Така се сервира у нас
А моята порцийка включва и ракийка и салатка
ПРИЯТЕН АПЕТИТ!
Последна промяна от solo5 на чет май 27, 2010 2:12 pm, променено общо 1 път.