Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Krass - майстор
Когато се прекали със содата може да се получи гаден привкус на преварката. По-добре е да се използва калиев бикарбонат или калциев карбонат.
hidrazin - майстор
Или някоя и друга лопата дървесна пепел. Ще вкараш вътре и активен въглен. :-D
:partyman:
VLADO66 - майстор
И накрая ще се получи водка :-D
Krass - майстор
А от джибри и захар какво се получава? От кюмюра не боли корем :lol:
hidrazin - майстор
Krass написа:
А от джибри и захар какво се получава? От кюмюра не боли корем :lol:
От джибри и захар става шльоковица. За кюмюра си прав и обира разни гадости или поне не вреди. :lol:
VODKA му е майката и бащата. Ако може и да е Зелёная Марка кедровая. :prayer: На Нова година се срещнах с една такава литровка. Дойде и приятел на помощ и тя загуби! :supz:
:partyman:
vlax - майстор
hidrazin написа:
Сода се сипва толкова, колкото е нужно. Може и малко повече от нужното.
:partyman:
Съгласен съм,но специалистите от rakiyata.com казват,че ако прекалиш със содата ракията приема "метален вкус".
Даже ме посъветваха да ползувам сода на д-р Йоткер,че била по щадаща-послушах ги но неразбрах какво щади/за експеримент преди варенето сипвах и сода на д-р Йоткер и сода бикарбонат и визуално не видях разлика/.
Ракията си излезе нормална-хубава/100г сода на 100 л материал/.
За вкисването разбрах,че не е оцетна-кисела .......два вида са.
Тази зима много хора се оплакват /даже и на казана всеки втори-трети/.
За мене причината е в топлата зима/чистотата на съдовете е задължителна/.
hidrazin - майстор
Ами казах малко повече, То се разбира когато е стигнала. Спира да прави мехурчета и да реагира. В този момент имаш малко повече, Реакцията отнема известно време и затова между всеки две дози е необходимо да се изчака малко за пълна реакция.
Вероятно си прав за времето. Много топла зима и за февруари я дават още по-топла. В една друга тема писах че е време да си поръчам фиданки маслини. :prayer:
:partyman:
докера - специалист
Само маслини недей да садиш, че доста бързо унищодават почвата......
hidrazin - майстор
докера написа:
Само маслини недей да садиш, че доста бързо унищодават почвата......
Тя при мен пък една почваааа... Само лавандула, рози, трънки и орехи виреят като хората. :-D Те в Гърция какво си правят почвите? Сигурно до сега да са останали съвсем без почва. Шега разбира се. Нямам си идея колко изтощава. Следващия път като ходя, ще питам.
:partyman:
lov - майстор
След 100-200 години може и да разбереш :lol:

!!! толкова окрякват че и повече тия дръвчета.

Тема "Ракия от кисело вино.." | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: