Когато се прекали със содата може да се получи гаден привкус на преварката. По-добре е да се използва калиев бикарбонат или калциев карбонат.
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Krass
- майстор
39 мнения в "Ракия от кисело вино.."
hidrazin
- майстор
- Мнения: 25838
Krass написа:А от джибри и захар какво се получава? От кюмюра не боли коремОт джибри и захар става шльоковица. За кюмюра си прав и обира разни гадости или поне не вреди.
VODKA му е майката и бащата. Ако може и да е Зелёная Марка кедровая.
vlax
- майстор
- Мнения: 2427
hidrazin написа:Сода се сипва толкова, колкото е нужно. Може и малко повече от нужното.Съгласен съм,но специалистите от rakiyata.com казват,че ако прекалиш със содата ракията приема "метален вкус".
Даже ме посъветваха да ползувам сода на д-р Йоткер,че била по щадаща-послушах ги но неразбрах какво щади/за експеримент преди варенето сипвах и сода на д-р Йоткер и сода бикарбонат и визуално не видях разлика/.
Ракията си излезе нормална-хубава/100г сода на 100 л материал/.
За вкисването разбрах,че не е оцетна-кисела .......два вида са.
Тази зима много хора се оплакват /даже и на казана всеки втори-трети/.
За мене причината е в топлата зима/чистотата на съдовете е задължителна/.
hidrazin
- майстор
- Мнения: 25838
Ами казах малко повече, То се разбира когато е стигнала. Спира да прави мехурчета и да реагира. В този момент имаш малко повече, Реакцията отнема известно време и затова между всеки две дози е необходимо да се изчака малко за пълна реакция.
Вероятно си прав за времето. Много топла зима и за февруари я дават още по-топла. В една друга тема писах че е време да си поръчам фиданки маслини.

Вероятно си прав за времето. Много топла зима и за февруари я дават още по-топла. В една друга тема писах че е време да си поръчам фиданки маслини.
hidrazin
- майстор
- Мнения: 25838
докера написа:Само маслини недей да садиш, че доста бързо унищодават почвата......Тя при мен пък една почваааа... Само лавандула, рози, трънки и орехи виреят като хората.
Тема "Ракия от кисело вино.." | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература
- ↳ Връзки към Интересни сайтове
- Магазин
- ↳ Препоръки и Мнения за он-лайн магазина
- ↳ Крадeни инструменти !!!