• 1
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 626
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
preslav - майстор
чет юни 28, 2018 9:49 amlpoik написа:
чет юни 28, 2018 8:10 amiivanov написа:
Навремето сме гледали по 5 дка бамя . Въэшките са в началото на сезона , докато в края се напада от гъсеници , които повреждат плода .
iivanov---То хубаво си гледал 5 дка, ама с какво сте ги лекували въшките и гъсениците. :?
В края на статията, към която съм дал линк има изброени някои инсектициди, вероятно има и по-нови. За гъсеници нищо не се споменава, предполагам ще има и за тях лек, а това, че ще се прескочи едно бране не е болка за умиране.
чет юни 28, 2018 10:47 amiivanov написа:
..... ама тогава имахме морал . На клиента само читава стока .
Иванов, почитания!
Сега парата е важна. Не му пука на "човека", че трови ближния.
kr1100 - майстор
preslav написа:
Точно за новоизраслите навътре към короната ми е питането, обясняваха ми, че тези, които растяли перпендикулярно на основния клон били лакомци и трябвало да се премахват. Сега кайсията е като таралеж от новоизрасли клончета, всичко ли се маха и кога?
Махаш всичко , което е навътре -да стане Y. Горната част на v то са клоните на дървото. Всичко , което е навътре, надолу махаш . Т.е. свободно да можеш да влезеш в короната .Нагоре гледаш да няма преплитащи се клони, триещи се един в друг, допиращи се. Като има вятър се трит и се събаря плод / то не ,че и при силен вятър не пада. Гледам да не изтърва напролет върхарите,че растат на височина , а полза няма.
Понеже кося под дърветата гледам да орязвам насочени надолу и ниски клони за да ми е удобно.
Голяма играчка е докато вкараш в час дървото, след като е таралеж. :)

@ lpoik Краставиците пръскай с Алиет Флаш
kr1100 - майстор
preslav написа:
В края на статията, към която съм дал линк има изброени някои инсектициди, вероятно има и по-нови. За гъсеници нищо не се споменава, предполагам ще има и за тях лек,
Най-краткия карантинен срок на инсектицидите е 3 дневен.
То има Нимазал , ама цената е 100 мл -18 лв, 300 мл 55 лв , 1 л 144 лв. Разходна норма 30-50 мл / 10 л вода
П.П. Махнах линка - да не е реклама.
Последна промяна от kr1100 на чет юни 28, 2018 1:56 pm, променено общо 3 пъти.
preslav - майстор
чет юни 28, 2018 1:40 pmkr1100 написа:
[quote=preslav
В края на статията, към която съм дал линк има изброени някои инсектициди, вероятно има и по-нови. За гъсеници нищо не се споменава, предполагам ще има и за тях лек,
То има , ама цената е 100 мл -18 лв, 300 мл 55 лв , 1 л 144 лв. Разходна норма 30-50 мл / 10 л вода
https://magasini.net/products/view/nimazal-t-s
[/quote]
Не е безумно скъп 5.50 лв. за една пръскачка, стига всичко написано да отговаря на истината. 5.50 е една кутия цигари, 2 кила домати и т.н.
kr1100 - майстор
preslav написа:
Не е безумно скъп 5.50 лв. за една пръскачка, стига всичко написано да отговаря на истината. 5.50 е една кутия цигари, 2 кила домати и т.н.
Не . Но за да намаля пръскането с инсектициди сложих комарници на вратите на оранжерията.
preslav - майстор
чет юни 28, 2018 1:59 pmkr1100 написа:
[quote=preslav
Не . Но за да намаля пръскането с инсектициди сложих комарници на вратите на оранжерията.
[/quote]
Аз нямам оранжерия, но си мисля, че комарникът ще спре някои инсекти, но не и белокрилка, в същото време комарникът ще спре и полезните мухи т.е. ще опрашваш с препарати и пак се оказва, че без химии за растителна защита няма как да се мине в днешно време.
iivanov - майстор
чет юни 28, 2018 12:33 pmТрифон П.Трифонов написа:
чет юни 28, 2018 10:47 amiivanov написа:
..... ама тогава имахме морал . На клиента само читава стока .
Иванов, почитания!
Сега парата е важна. Не му пука на "човека", че трови ближния.
Преди време попитах на лични един профи в бранша , какъв системен препарат да ползвам при домати за алтернария . Скор , вика пича . Чакай , скора , викам , има 28 карантина , а аз бера . Оказа се , заради включванията ми , че отсреща са помислили , че и аз съм профи , и вадя за пазара . На въпроса ми дали той така прави , отговорът беше - Сутринта пръскам , а вечерта ми поръчват тон домати - е дали няма да ги набера ?!!
gnt69 - майстор
preslav написа:
То има Нимазал , ама цената е 100 мл -18 лв, 300 мл 55 лв , 1 л 144 лв. Разходна норма 30-50 мл / 10 л вода
Аз си взех 1 литър масло от Нийм. За 40 лева го донесоха от UK в пощата и сега пръскам всичко наред и дръвчета и домати и лозе. Само това ползвам за инсектицид. На есен като вземе да става гроздето с Актара за осите.

ЦЪК

Ама тая сутрин гледам проблем по Великата. Напраскала се е от дъждовете. Ако някой знае лек да подсказва.
preslav - майстор
чет юни 28, 2018 7:34 pmgnt69 написа:
preslav написа:
Аз си взех 1 литър масло от Нийм. За 40 лева го донесоха от UK в пощата и сега пръскам всичко наред и дръвчета и домати и лозе. Само това ползвам за инсектицид. На есен като вземе да става гроздето с Актара за осите.

ЦЪК

Ама тая сутрин гледам проблем по Великата. Напраскала се е от дъждовете. Ако някой знае лек да подсказва.
А какво е велика, че не вдявам?
  • 1
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 626

Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: