• 1
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 626
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
preslav - майстор
ср юни 27, 2018 12:12 pmlpoik написа:
Здравейте,може ли на мен аджамията градинар да ми кажете защо ми изсъхнаха листата на корнишоните,нещо трябва да се пръска ли.Герганите са по добре,но и те почнаха да съхнат.Пъпешите и те,вързали са малки,но и те ще изсъхнат. :? :? :partyman:
Краставиците са махнати и мога само да предположа, че иде реч за мана - най-добрия метод е с болно листо да се отиде в аптеката, а след това да се залагат нови корнишони, че тези са за изхвърляне.
lpoik - специалист
ср юни 27, 2018 12:49 pmpreslav написа:
ср юни 27, 2018 12:12 pmlpoik написа:
Здравейте,може ли на мен аджамията градинар да ми кажете защо ми изсъхнаха листата на корнишоните,нещо трябва да се пръска ли.Герганите са по добре,но и те почнаха да съхнат.Пъпешите и те,вързали са малки,но и те ще изсъхнат. :? :? :partyman:
Краставиците са махнати и мога само да предположа, че иде реч за мана - най-добрия метод е с болно листо да се отиде в аптеката, а след това да се залагат нови корнишони, че тези са за изхвърляне.
Добре,Благодаря.При вас има ли такива проблеми и с какво ги лекувате? :?
gnt69 - майстор
ср юни 27, 2018 1:10 pmlpoik написа:
Куадрис + фюри- три дни карантина. :partyman:
lpoik - специалист
ср юни 27, 2018 1:51 pmgnt69 написа:
ср юни 27, 2018 1:10 pmlpoik написа:
Куадрис + фюри- три дни карантина. :partyman:
Благодаря. :drinkers: :rock: :partyman:
preslav - майстор
пон юни 25, 2018 10:48 pmkr1100 написа:
пон юни 25, 2018 2:26 pmvlax написа:
kr1100 Поздравления за градината.Много труд си положил. :supz: :prayer: :supz:
Жената помага ли,че мойта не стъпва в градината? :-D
Това маруля ли е между доматите от първата снимка?
Това фолио между доматите от третата снимка като стъпваш не се ли къса? Има такива текстилни пътеки за мулчиране с ширина 2 м и не са скъпи. :partyman:
1. И моята не стъпва отдавна. На 26.11 ще се навършат 6 г откакто си отиде / рак/. Не се извинявай, не знаеш , аз се привикнах на липсата и . Помага ми кокера винаги на 1 педя е вечно до мен.
2.Марулите ги обрах преди да окопая и сея доматите.
3. Ами засега не се е скъсало, а и стъпвам вниматено / отдолу е меко и влажно/
Знам за текстилното - то се води зебло - слагах на малини и го пробивах с поялник да не се разнищва.
Бях давал линк има зелени квадрати по него.
Бях качвал 1 снимка в раздел моята оранжерия от края на януари със салатки и подпорни колове на тавана. Ще я кача пак 16.01.2018
От салатките и зеления лук имаше хрупане от ски отбора горе на х. Безбог от 21.01- 4 вечери

А сега вдянах това е манголд - беше си поникнал там и му нанизах мулча. Наблизо до ябълката е. Тя си отива съхне и ще я режа скоро няма да изхрани плода. А на 3 тата снимка в ляво е гора от хрян.
А градинката е малка - само 3 дка
Отдавна се каня да го кажа, но все не набирам смелост.
Възхищавам ви се и на двамата - при мен ако я няма жената няма да има и градина.
vlax - майстор
ср юни 27, 2018 6:23 pmpreslav написа:
Възхищавам ви се и на двамата - при мен ако я няма жената няма да има и градина.
Е айде стига и твоята градина е много хубава.Тук сме да си помагаме и обменяме опит.Как е бамята,тези дъждове да ли няма да я поразят? Трябва ли да я пръскам след дъждовете и с какво? :partyman:
preslav - майстор
ср юни 27, 2018 7:06 pmvlax написа:
ср юни 27, 2018 6:23 pmpreslav написа:
Е айде стига и твоята градина е много хубава.Тук сме да си помагаме и обменяме опит.Как е бамята,тези дъждове да ли няма да я поразят? Трябва ли да я пръскам след дъждовете и с какво? :partyman:
Аз не се шегувам за жената, на мен се пада оране, пръскане, колове, капково и идеи - всичко останало го отнася тя.
Някои от бамите са двойни на другите, а са от едно и също семе, сети по един и същи начин, на едно и също място.
Миналата година не съм полагал някакви особени грижи за бамята, само честа поливка. В тази статия - http://www.desant.net/show-news/32986 - също пише, че бамята не се напада от много болести. Сегашните дъждове надали ще и навредят, по-скоро температурите паднаха доста, но от следващата седмица го дават пак слънчево и горещо.
Преди дъждовете напръсках всичко с листен тор за зеленчуци, опитът ми показва, че от листното торене най-силно се влияе пипера, листата стават тъмно зелени и лъскави, пиперките са прави, а не завити на кравай.
iivanov - майстор
Навремето сме гледали по 5 дка бамя . Въэшките са в началото на сезона , докато в края се напада от гъсеници , които повреждат плода .
lpoik - специалист
чет юни 28, 2018 8:10 amiivanov написа:
Навремето сме гледали по 5 дка бамя . Въэшките са в началото на сезона , докато в края се напада от гъсеници , които повреждат плода .
iivanov---То хубаво си гледал 5 дка, ама с какво сте ги лекували въшките и гъсениците. :?
iivanov - майстор
Това беше края на соца и началото на демокрацията , до към 95а . Помня ли ?!! :? Пък и сигурно тези препарати отдавна ги няма . Колкото до гъсениците там нищо не можеш да направиш , тъй като се бере през ден . На сегашните зеленчукопроизводители не им дреме , сутринта пръскат и вечерта берат , ама тогава имахме морал . На клиента само читава стока .
  • 1
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 626

Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: