• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 29
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Krass - майстор
И при мен се получи така- хънтър с регулатор на дебита. За сега само една проба съм правил и не мога да кажа при какви условия става.
nv952 - майстор
Аз си мислех че и моя е хънтър от линка в нета,но се оказа,че е на Рейн Бърд с регулатор на дебита.В събота ще го по огледам пак.
nv952 - майстор
ВСИЧКО Е МОНТИРАНО И РАБОТИ КАТО ПО ЧАСОВНИК!!!
Качвам снимки,имаше и един клип,но не ще даго отвори.Нещо паметта на тела се е напълнила и неще и неще.
СПЕЦИАЛНИ БЛАГОДАРНОСТИ НА ХИДРАЗИН.

Прикачен файл

P200413_1515[02].jpg

Прикачен файл

P200413_1515[01].jpg

Прикачен файл

P200413_1515.jpg

Прикачен файл

P200413_1123.jpg

Прикачен файл

P200413_1046.jpg сяхме картофите
Последна промяна от nv952 на съб апр 20, 2013 10:53 pm, променено общо 2 пъти.
nv952 - майстор
снимки

Прикачен файл

P200413_1920.jpg

Прикачен файл

P200413_1617[01].jpg

Прикачен файл

P200413_1617.jpg черешата ми

Прикачен файл

P200413_1616.jpg

Прикачен файл

P200413_1515[03].jpg
nv952 - майстор
снимки

Прикачен файл

P200413_1921[04].jpg

Прикачен файл

P200413_1921[03].jpg

Прикачен файл

P200413_1921[02].jpg

Прикачен файл

P200413_1921[01].jpg

Прикачен файл

P200413_1921.jpg
hidrazin - майстор
:) Наистина се радвам за успеха. Успява ли чешмата да ти захрани всичките пръскачки? Като гледам май да. :roll:
Ако някоя пръска по-надалеч отколкото искаш пиши и ще ти кажа как да и намалиш радиуса. Така и не се разбра какъв беше проблема с клапана?
Между другото стеблото на разпръсквача не ми харесва така. Много излиза над земята - ще се спъваш или ще го окосиш някой ден с косачката. :)
Трябва да е зарито до началото на ребрата на капачката - демек до половината на главата.

Изображение

:partyman:
nv952 - майстор
hidrazin написа:
:) Наистина се радвам за успеха. Успява ли чешмата да ти захрани всичките пръскачки? Като гледам май да. :roll:
Ако някоя пръска по-надалеч отколкото искаш пиши и ще ти кажа как да и намалиш радиуса. Така и не се разбра какъв беше проблема с клапана?
Между другото стеблото на разпръсквача не ми харесва така. Много излиза над земята - ще се спъваш или ще го окосиш някой ден с косачката. :)
Трябва да е зарито до началото на ребрата на капачката - демек до половината на главата.

Изображение

Проблема с клапана се беше оправил от само себе си.явно му е трябвало малко време за да свикне. :lol:
За радиуса се мъчех да го намаля но не успях.В нета имаше едно клипче което казва че трябва да се върти болчето което е отгоре но като го въртя се мести и диаметъра.
А за налягането-НИКВИ ПРОБЛЕМИ даже сился че мога още 2-3 да захраня.Обаче в началото бая се стреснах.Пуснах водата и нищо,но нали има въздух и като излезе тръгнаха :popcorn:
О този ръзпръсквач наистина мога да го вкарам по навътре но другия път че много се изморих.Понеже е до стената не се зорих много да копая но другите са точно както казваш. ей този и добре според мен Изображение
hidrazin - майстор
nv952 написа:
hidrazin написа:
:) За радиуса се мъчех да го намаля но не успях.В нета имаше едно клипче което казва че трябва да се върти болчето което е отгоре но като го въртя се мести и диаметъра.
При пусната система хващаш здраво дюзата на разпъсквача като същевременно гледаш да не му пречиш много да работи за да може визуално да контролираш на колко хвърля. С другата ръка и една отвертка започваш да въртиш болтчето в посока на часовниковата стрелка. Като влиза навътре в разпръсквача главата на болтчето която не се вижда а е отдолу започва да затваря отвора на водата и диаметъра на пръскане се намалява.
По принцип се продават максимално отворени и при избор на дюза се избира по-голямата. Може да и намалиш радиуса но не и да го увеличиш.
Дано съм успял да ти обясня добре.
Между другото дано няма песъчинки във водата. Разпръсквачите си имат филтърчета но клапана няма и евентуално попаднал пясък няма да му позволи да затвори.
nv952 - майстор
hidrazin написа:
nv952 написа:
hidrazin написа:
:) За радиуса се мъчех да го намаля но не успях.В нета имаше едно клипче което казва че трябва да се върти болчето което е отгоре но като го въртя се мести и диаметъра.
Разпръсквачите си имат филтърчета но клапана няма и евентуално попаднал пясък няма да му позволи да затвори.
ок разбрах го.ти беше пуснал един клип от ютуб и там го гледах преди малко.
А за филтър няма да сложа защото нямаме проблеми с пясъчинки,освен когато правят някакъв ремонт.
и ощи нещо кога се мъчех да намаля радиуса на единия взех че развих дюзата 12А и филтъра изкочи.После тати ги разглеждаше и ми каза че този пръскал по малко от другите дали има нещо общо с филтъра или така му се струва.
hidrazin - майстор
nv952 написа:
После тати ги разглеждаше и ми каза че този пръскал по малко от другите дали има нещо общо с филтъра или така му се струва.
Така не мога да ти кажа. Защо е мислил така?
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 29

Тема "Автоматична поливна система" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: