Всичко за дърводелството
wanderer - специалист
благодаря EDI! намерих из ибей, амазон, и др. западен пазар. ако има нещо пак ще питам. ама като се има предвид, че нямам нито един фрезер с инчова цанга, адаптора ще е следващата покупка, защото фрезерите които имам са с 8 мм цанга, а част от тях са с голямо Ф на работната част и не стават на малката ми фреза.
[quote="EDI"]Външните размери и профилите на цангите са много различни и рядко пасват на машините на различните производители, има много търкане, ако се заемеш и се нарушава сигурността на цангата.По-лесно, точно и сигурно е райбероване и шлайфане на вътрешния.Ако ще си купуваш за маса, имай предвид, че РАЙДЪР-а има една особеност - по принцип двигателя и електрониката са на свободен принцип /гравитачно/, гайката е отделена от алуминиевия корпус и по принцип е предвидена да работи като ръчна.Има един винт, който застопорява подвижната част, но това става чак като си настроиш размера.Та, мисълта ми е, че за маса се прави допълнително приспособление, винтово, което да настройва височината на фрезера отдолу, или допълнителна гривна да ти държи голямата гайка, ако не искаш винтово приспособление.Аз ще си правя допълнения към конструкцията, затова си избрах тази фреза.Да си хаберлия за тази особеност.Аз бих си взел СПАРКИ-то.То по принцип конструктивно е предвидено за фабрична цанга 12,7 на СПАРКИ, но не знам дали СПАРКИ предлага размера.По принцип конструкцията на цангите на СПА,РКИ е масов тип, използват се в някои други машини, но е въпрос до външен размер.Иначе вземаш си една цанга 12 и ти я райбероват някъде ЦАГИ 6, 8 ,12 INCH SRARKI
wanderer - специалист
то аз избора съм го направил вече. като ми дойде машината с оглед нейната конструкция ще и мисля маса. райдър е марка която съм задраскал в моите интереси, ако и от злато да е.
EDI - майстор
Гледам, колегата горе е цитирал мой стар пост от преди години, ама не е уточнил какво пита или иска да каже.Що се отнася до конкретния модел оберка, за който ми беше поста и който ползвах преди години, мога да кажа, че се оказа сполучлив, още си работи, ползвам го като щрайхмус. :lol:
manobg - специалист
Здравейте,

искам да попитам вие от къде си набавяте фрезери ? Търся фалцов фрезер с дълбочина на фалца около 5мм подобен на този от снимката.
Прикачен файл:
zoom_fr_falfra_491022_z_01a.jpg
zoom_fr_falfra_491022_z_01a.jpg (8.89 KиБ) Видяна 1840 пъти
PIP - майстор
manobg написа:
Здравейте,

искам да попитам вие от къде си набавяте фрезери ? Търся фалцов фрезер с дълбочина на фалца около 5мм подобен на този от снимката.
Прикачен файл:
zoom_fr_falfra_491022_z_01a.jpg
аз пазарувам фрезери основно, да не кажа само от тук
manobg - специалист
Благодаря, явно в БГ трудно се намират пък и цените са нещо много височки. Ще си взимам от посочените сайтове.
themask - специалист
Юнаци,

Пристигна най-накрая и повдигащият механизъм за фрезата. Имам нужда от помощ как точно да позиционирам фрезата на него и съответно в каква посока самата плоча върху бъдещата маса. Логично би било да се сложи така, че надписът да се чете като стоиш срещу масата, а съответно и повдигащият механизъм да ти е под ръка. В този случай обаче всички копчелъци на фрезата (и основно контрата за затягане на фрезера) остават от задната страна. Като човек все още неползвал подобни неща се чувствам объркан :) Помагайте!

П.П. Интересува ме също с какво би било най-подходящо да смажа всички чаркове на плочата. Повечето стоманени елементи имат наченки на ръжда.

Ето малко снимки:
Прикачен файл:
20170330_111410_resize_resize.jpg
Прикачен файл:
20170330_111420_resize.jpg
Прикачен файл:
20170330_111715_resizе.jpg
Virtex - майстор
Може ли линк от къде е взето това нещо ?
Изглежда интересно.

Тема "Фреза и оберфреза." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: