• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 28
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
chapara - майстор
prascho написа:
привет,

Както се вижда от снимките и схемата на разположение, няма как да махна ревизионния отвор извън обсега на душа :? . Отгоре на всичко гипскартона, с който ще изолирам комуникационния възел е в обесега на душа. Надявам се с двоен слой ГК, хубава хидроизолация и плочки да няма проблем. Не мога да преместя ревизионния отвор по тясната стена на ГК кутия щото поредността на тръбите не позволява: канализационна тръба, водопровод, тръби за слънчев колектор и вентилационна тръба. Не знам какво да правя с тази ревизия. Виждате къде да крановете, да я вдигна на нивото на кръста или по надолу, трябва да е хидроизолирана по някакъв начин за да не пропуска вода. През следващата седмица почвам облицовката та дайте акъл какво може да се направи.

В частта с душа желателно ли е да има още една крушка като осветление. Замислих се дали няма да е тъмно само с една лампа в тази баня.

Склонен съм да се спра на варианта с трите плъзгащи врати по 30 см. Да ви попитам къде мога да си поръчам да ми изработят такава врата. Взимането на размерите и монтажа трябва да стане след плочките или преди тях? Колко см трябва да е прага към душ кабината /на височина и ширина/?
За водомерите невъзможно няма , малко повече играчка е :roll:

Хубаво е да има осветление и при душа.

Вратата е рамка , в която се плъзгат вратите и се монтира при поставени плочки, като може и без праг. Наклона трябва да се пречупи под рамката.. За вратата съм дал линк.Ето го пак, отвори го Прасчо :yawinkle:

http://direx21.com/8,%D0%9F%D0%B0%D1%80 ... asdp3.html

Ето я твоята врата от линка

ASDP3 - 90 / 870 мм.-910мм. x1880мм., това с червеното съм го добавил аз. :wink:
prascho - майстор
В моя случай как е най-разумно да постъпя. Иначе обмислям вариант вратата на ревизионната кутия да изолирам със силикон и само при нужда да се подрязва силикона с нож и да се отваря, след което да се маже пак със силикон.
chapara - майстор
Всеки път след инкасатора :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
prascho - майстор
В къща съм, това е тавански етаж и майстора не сложи водомери. А май беше хубаво да има.......При подмяната на водопровода махна старите/хоризонтални и за некакви надлъжни бегло спомена....
prascho - майстор
Има ли някакъв стандарт за височина на ревизионната кутия?
VLADO66 - майстор
prascho написа:
Има ли някакъв стандарт за височина на ревизионната кутия?
Нe.пиши ми нa лични aко искaш дa ти дaм координaти нa човeк при който скоро прaвих aлуминиeвa рeвизия която смятaм чe щe ти свърши рaботa.
prascho - майстор
нещо няма отговор :(
VLADO66 - майстор
prascho написа:
нещо няма отговор :(
0888737824 кв.Люлин до тунeлa.Размерите са каквито ги дадеш в мм.
prascho - майстор
здравейте,

Харесахме като визия плочки от новия магазин Баухаус. Плочките са "класико" турски. Какво мислите за качеството на турските плочки? Какво мислите за иноксови сифони?

Порагледах темите и забелязах, че когато се дели помещение на две повечето от вас са на мнение да се поставя само един сифон в площта с душа. В този случай как почиствате останалата част от помещението?
VLADO66 - майстор
Нямам впечатления от турските плочки.По-принцип на кашоните трябва да пише какво качество са,а най-добре е да се извадят десетина плочки и да се наредят на равно-така може да се види дали имат отклонения в размерите и дали някои не са гърбави.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 28

Тема "Банята на прасчо!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: