EDI написа:100 кубика ми се виждат малко, като дебит.Поне 150 кубика да е.190м3 е
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
EDI
- майстор
38 мнения в "Избор на вентилатор за баня"
Stefan_62
- майстор
VLADO66 написа:Ползвам от 5-6 г такъв http://www.elbulgaria.com/c448/p58156/v ... -cata.html трябва сам да си го вържеш за осветлението.Благодаря и на двамата за мненията, този който ми предлагаш Владо ми харесва и мисля, че ще ми свърши работа, колкото до свързването не е проблем ще го свържа към осветлението, поне с тоците съм малко на "ти"
Stefan_62
- майстор
VLADO66 написа:Виж си диаметъра на тръбата защото са три размераТръба още не съм монтирал /все още съм пред измазване на стените/, така, че мога да варирам с моделите. Имам налична ф-100, но този който ми предлож е с по-голям дебит и се спрях на него и ще търся тръба ф-120 въпреки, че може би и този на ф-100 ще ми свърши работа за 7 куб.м помещение, но май по-добре да намеря пърче тръба ф-120.
kozl
- майстор
Stefan_62 написа: Четох добри отзиви за "ВЕНТС" и "САТА",но не открих дали са с автоматични клапи. Благодаря ви предваритено.Не знам какво ти мислиш за автоматична клапа.
Има серии с автоматични щори или автом.затвор като капака излиза напред и отваря отвора за въздух. И двете се задвижват от цилиндър с терморазширяема течност, като цилиндъра се подгрява с нагревател при включено положение. Принципа на термостата в колата е същия. При такова изпълнение в неработещо положение (без подадено напрежение на вентилатора) въздух не минава през отдушника.
Нарочно не съм си слагал от гореспоменатия тип, а си избрах такъв с пружинна клапа. Тя пак е автоматична, но пуска въздух само в една посока. Така когато на вентилатора не е подадено напрежение да се върти въздух минава само в правилната посока и може да отбележим, че се получава непринудителна вентилация. Именно това ми беше целта. Да имам вентилация и без включен вентилатор само в посока баня-комин.
Защо е необходима клапа. Ами ако комшията надуе вентилатора да не му смърдиш парфюма от кенефа -примерно
Stefan_62
- майстор
kozl написа: Именно това ми беше целта. Да имам вентилация и без включен вентилатор само в посока баня-комин.Благодаря за съвета
Защо е необходима клапа. Ами ако комшията надуе вентилатора да не му смърдиш парфюма от кенефа -примерно
Последна промяна от Stefan_62 на пет юли 26, 2013 2:33 pm, променено общо 1 път.
Тема "Избор на вентилатор за баня" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература