Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
EDI - майстор
100 кубика ми се виждат малко, като дебит.Поне 150 кубика да е.
VLADO66 - майстор
EDI написа:
100 кубика ми се виждат малко, като дебит.Поне 150 кубика да е.
190м3 е :)
EDI - майстор
Твоя да, аз на колегата дето си търси писах, ама не уточних, че към него ми е поста :partyman: .
Stefan_62 - майстор
VLADO66 написа:
Ползвам от 5-6 г такъв http://www.elbulgaria.com/c448/p58156/v ... -cata.html трябва сам да си го вържеш за осветлението.
Благодаря и на двамата за мненията, този който ми предлагаш Владо ми харесва и мисля, че ще ми свърши работа, колкото до свързването не е проблем ще го свържа към осветлението, поне с тоците съм малко на "ти" :lol: .. Още сега ще се регистрирам в сайта и ще го поръчам. Благодаря ви още веднъж :drinkers:
VLADO66 - майстор
Виж си диаметъра на тръбата защото са три размера :!:
Stefan_62 - майстор
VLADO66 написа:
Виж си диаметъра на тръбата защото са три размера :!:
Тръба още не съм монтирал /все още съм пред измазване на стените/, така, че мога да варирам с моделите. Имам налична ф-100, но този който ми предлож е с по-голям дебит и се спрях на него и ще търся тръба ф-120 въпреки, че може би и този на ф-100 ще ми свърши работа за 7 куб.м помещение, но май по-добре да намеря пърче тръба ф-120.
kozl - майстор
Stefan_62 написа:
Четох добри отзиви за "ВЕНТС" и "САТА",но не открих дали са с автоматични клапи. Благодаря ви предваритено.
Не знам какво ти мислиш за автоматична клапа.
Има серии с автоматични щори или автом.затвор като капака излиза напред и отваря отвора за въздух. И двете се задвижват от цилиндър с терморазширяема течност, като цилиндъра се подгрява с нагревател при включено положение. Принципа на термостата в колата е същия. При такова изпълнение в неработещо положение (без подадено напрежение на вентилатора) въздух не минава през отдушника.
Нарочно не съм си слагал от гореспоменатия тип, а си избрах такъв с пружинна клапа. Тя пак е автоматична, но пуска въздух само в една посока. Така когато на вентилатора не е подадено напрежение да се върти въздух минава само в правилната посока и може да отбележим, че се получава непринудителна вентилация. Именно това ми беше целта. Да имам вентилация и без включен вентилатор само в посока баня-комин.
Защо е необходима клапа. Ами ако комшията надуе вентилатора да не му смърдиш парфюма от кенефа -примерно :lol:
Stefan_62 - майстор
kozl написа:
Именно това ми беше целта. Да имам вентилация и без включен вентилатор само в посока баня-комин.
Защо е необходима клапа. Ами ако комшията надуе вентилатора да не му смърдиш парфюма от кенефа -примерно :lol:
Благодаря за съвета :drinkers: , но ства въпрос за баня и тоалетна която е пристроена към къщата на село и вентилаторът ще е монтиран на една от стените хоризонтално и няма да бъде свързан в комин /има поставен прозорец, но просто за по-добро проветрение на банята и тоалетната при ползване/. Просто искам като се прекъсне захранването да се затвори и достъпът на въздух от вън на вътре да се ограничи, в смисъл да не влизат прахоляци когато духа вятър, влага когато вали и тем подобни. Не че не може да се монтира и с ръчно затваряне, но понякога се забравя, а и когато се ползва тоалетната е по практично. :drinkers:
Последна промяна от Stefan_62 на пет юли 26, 2013 2:33 pm, променено общо 1 път.
VLADO66 - майстор
Под пружинна имаш впредвид клапите които се слагат допълнително към вентилатора :?
Stefan_62 - майстор
Владо да те питам, този вентилатор с кабел ли се продава?

Тема "Избор на вентилатор за баня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: