• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
sspoko - специалист
Здравейте може ли някои да каже къде мога да намеря смесител за бойлер на дърва от стария модел?

Прикачен файл

кран.jpg
кран.jpg (48.74 KиБ) Видяна 11179 пъти
niki1237 - помощник
във вулкан 3 има такива или в железарските магазини
gogyto - специалист
Намерих подобен бойлер обаче смесителя му е обезкостен, мога ли да намеря някъде такъв или да сложа друг извън диапазона на бойлера.В този смесител би трябвало да има един вход за студена вода и изходяща студена да смесва за душа, а аз виждам и още един от долу той за какво е или това е някакъв клапан?

Изображение
ivanovbg - майстор
Отдолу влиза водата. От ляво и отдясно са кеклите за студена и топла вода.
:partyman:
gogyto - специалист
ivanovbg написа:
A отпред има още един отвор или просто така ми се струва, то ако е така мога да сменя изцяло тоя смесител с друг извън бойлера.....прав ли съм?
Salvador - специалист
Хвърли ме в размисъл. Коя година е тази машина?
Имам под ръка един такъв бойлер, но е съвсем различен....

Прикачен файл

boiler.jpg
boiler.jpg (60.61 KиБ) Видяна 10602 пъти
gogyto - специалист
1985г Хром - Силистра :)
намерих го по обява
като цяло идеята е, махам тоя смесител и слагам кран с който да му вкарвам студената вода, а от горе от душа ще удължа до банята и там ще смесвам със студена, това е системата... самото тяло ще е извън банята понеже ще е тясно.. предполагам съм нацелил нещата... :)))
ivanovbg - майстор
gogyto написа:
ivanovbg написа:
A отпред има още един отвор или просто така ми се струва, то ако е така мога да сменя изцяло тоя смесител с друг извън бойлера.....прав ли съм?
Там има чучурче с още един кран и не тече от душа. Като обикновена канелка е. Ако ще ползваш само душа го запуши.
Имам такъв на тавана и ако искаш мога да го снимам.
Salvador - специалист
Тези неща явно са произвеждани до доста късни години. Това от моята снимка е немско, от 30-те.Врътките на крановете имат отпред порцеланови плочки с нарисувани цветчета.
gogyto - специалист
ivanovbg написа:
gogyto написа:
ivanovbg написа:
Там има чучурче с още един кран и не тече от душа. Като обикновена канелка е. Ако ще ползваш само душа го запуши.
Имам такъв на тавана и ако искаш мога да го снимам.
Ако не е проблем снимай го когато ти е удобно...иначе ето я идеята дали ще стане, пак казвам тоя оригиналния смесител го мятам в коша..ако не мога да го възстановя, още не съм го купил но тези дни и това ще стане 40лв къде не са заминали :DDD

Изображение
  • 1
  • 2

Тема "смесител за бойлер на дърва ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: