• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
argonavt - специалист
vipltd, пусни малко снимки на твоите къщи в другата тема. Мисля , че ще бъде полезно . :)
dito - специалист
argonavt написа:
Какво те впечатлява? Убеден съм , че ако започнем да си отговаряме на въпросите ще приемем съществуването на подобни сгради и в днешно време. Дори и в голям град. :)
Харесва ми цялостното излъчване, това че макар и строено с нови материали, къщата носи духа на "едно време". Не откривам нищо излишно - макар и с доста детайли по фасадата, няма нищо което да дразни. Абе, дядовците ни са имали вкус :) А на половината съвременни кооперацийки, само цветът на фасадата е достатъчен да ме накара да извърна поглед.
Макар и с облицовка, получило се е като истинска зидария, поне на снимката. Ако и отблизо стои така, значи страхотна работа сте свършили! Добре стоят хоризонталните греди в "зида", придават автентичност. Харесва ми еркера - класика. Какъв е цветът на втория етаж - на снимката изглежда като светло бежаво? Детайлите като прозорците, парапета, комина и т.н. също са готини. Не зная как се казват тези вертикални дъски по ъглите, но са ефектни, някак си обрамчват визуално фасадата. Вратата е можело да изглежда малко по-старовремска - примерно без стъкло и обкована.
Общо-взето, това е от мен, дано колегите дадат по-конкретни мнения. И жена ми я видя сега и много се изкефи :gott:
А иначе за в градовете - съгласен съм, но пак казвам - като цял квартал, с подходящо озеленяване, огради, пътни настилки и т.н.
Георгиев - специалист
я кажете, по какъв начин се изпълняват облицовките в мокрите помещения на такива къщи? Върху дървената конструкция се слага гипсокартон и върху него се лепят плочките?
vipltd - специалист
Най-добре е мокрите помещения да са с фиберциментови плоскости и върху тях да се налепят фаянсовите плочи.
goran2 - специалист
А бреееее вие не празнувате ли БРЕ?Наблягайте на мезето,а не на питето!Поздравявам всички Ви с една хубава Родопска песен :)
http://vbox7.com/play:9216ce01
Джанкайте се утре!А сега НАЗДРАВЕ :)
goran2 - специалист
И да сте се обиждали днес е последния ден от прошка,ПРОСТЕТЕ СИ!ПРОСТЕТЕ АКО СЪМ ОБИДИЛ НЯКОГО.
argonavt - специалист
goran2 написа:
И да сте се обиждали днес е последния ден от прошка,ПРОСТЕТЕ СИ!ПРОСТЕТЕ АКО СЪМ ОБИДИЛ НЯКОГО.
Горане, от мен и и от Господ да ти е простено. Желая здраве и успехи на теб и семейството ти. :)
goran2 - специалист
Благодаря ти Артонавте,много здраве и късмет на теб и на семейството ти.Дай БОЖЕ повече родолюбиви Българи в Родината ни като тебе :)
argonavt - специалист
dito написа:
Харесва ми цялостното излъчване, това че макар и строено с нови материали, къщата носи духа на "едно време". Не откривам нищо излишно - макар и с доста детайли по фасадата, няма нищо което да дразни. Абе, дядовците ни са имали вкус :) А на половината съвременни кооперацийки, само цветът на фасадата е достатъчен да ме накара да извърна поглед.
dito , това ни е била целта- да носи духа на онова време.Щом си го усетил , значи сме успяли.:) Искам да подчертая , че къщата не е копие на друга.
Макар и с облицовка, получило се е като истинска зидария, поне на снимката. Ако и отблизо стои така, значи страхотна работа сте свършили! Добре стоят хоризонталните греди в "зида", придават автентичност. Харесва ми еркера - класика. Какъв е цветът на втория етаж - на снимката изглежда като светло бежаво? Детайлите като прозорците, парапета, комина и т.н. също са готини. Не зная как се казват тези вертикални дъски по ъглите, но са ефектни, някак си обрамчват визуално фасадата. Вратата е можело да изглежда малко по-старовремска - примерно без стъкло и обкована.
Отблизо също си е зидария. Имаш чувството , че зида е широк 60-70 см. Хоризонталните греди в зида се казват "сантрачи". Служили са изравняване на зида и за придаване на здравина. Цвета е "Флорида 1" . Мислил съм вратата да е масивна , но така на мен по ми допода , защото влиза повече светлина. Подобни врати също се срещат от онова време. Имай в предвид , че в Българската къща , втория етаж е приемния и важния. Тук сме им разменили местата- горе са спалните , долу е хола.

И жена ми я видя сега и много се изкефи
Това е много важно. :-D За мен говори много/без майтап/.

А иначе за в градовете - съгласен съм, но пак казвам - като цял квартал, с подходящо озеленяване, огради, пътни настилки и т.н.
Цял квартал е по-лесно и по-готино.
Какво би казал , ако парцела и сградата са "пипнати" както трябва? Естествено , че в града застрояването ще е различно - височината , ситуирането на сградата , функционалността и т.н. Конструкцията не е задължително да е дървена. При тези условия ,аз приемам съществуването на подобна сграда сред останалите "модерни". Изпълнено е подобно нещо.
bencho_rb - специалист
Answers: 1
наи после ниакои в бг да по4не да строи с умение и страст а не със криви колони и бетон и пак бетон .това е бадештето да се изолзват естествени материали.аз съм се занимавал стакова строителство и искам много да се приберя в бг и да направи нешто изглеждашто българско само ме притеснива 4е в бг липсват много ка4ествени материали за такав тип строителство .но ина4е евала на вас коите правите нешто с желание
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10

Тема "Колко от вас биха построили къща като тази на Аргонавт?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: