vipltd, пусни малко снимки на твоите къщи в другата тема. Мисля , че ще бъде полезно . 

argonavt написа: Какво те впечатлява? Убеден съм , че ако започнем да си отговаряме на въпросите ще приемем съществуването на подобни сгради и в днешно време. Дори и в голям град.Харесва ми цялостното излъчване, това че макар и строено с нови материали, къщата носи духа на "едно време". Не откривам нищо излишно - макар и с доста детайли по фасадата, няма нищо което да дразни. Абе, дядовците ни са имали вкус
dito написа:Цял квартал е по-лесно и по-готино.Харесва ми цялостното излъчване, това че макар и строено с нови материали, къщата носи духа на "едно време". Не откривам нищо излишно - макар и с доста детайли по фасадата, няма нищо което да дразни. Абе, дядовците ни са имали вкусdito , това ни е била целта- да носи духа на онова време.Щом си го усетил , значи сме успяли.А на половината съвременни кооперацийки, само цветът на фасадата е достатъчен да ме накара да извърна поглед.
Искам да подчертая , че къщата не е копие на друга.
Макар и с облицовка, получило се е като истинска зидария, поне на снимката. Ако и отблизо стои така, значи страхотна работа сте свършили! Добре стоят хоризонталните греди в "зида", придават автентичност. Харесва ми еркера - класика. Какъв е цветът на втория етаж - на снимката изглежда като светло бежаво? Детайлите като прозорците, парапета, комина и т.н. също са готини. Не зная как се казват тези вертикални дъски по ъглите, но са ефектни, някак си обрамчват визуално фасадата. Вратата е можело да изглежда малко по-старовремска - примерно без стъкло и обкована.Отблизо също си е зидария. Имаш чувството , че зида е широк 60-70 см. Хоризонталните греди в зида се казват "сантрачи". Служили са изравняване на зида и за придаване на здравина. Цвета е "Флорида 1" . Мислил съм вратата да е масивна , но така на мен по ми допода , защото влиза повече светлина. Подобни врати също се срещат от онова време. Имай в предвид , че в Българската къща , втория етаж е приемния и важния. Тук сме им разменили местата- горе са спалните , долу е хола.
И жена ми я видя сега и много се изкефиТова е много важно.За мен говори много/без майтап/.
А иначе за в градовете - съгласен съм, но пак казвам - като цял квартал, с подходящо озеленяване, огради, пътни настилки и т.н.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: