vipltd, пусни малко снимки на твоите къщи в другата тема. Мисля , че ще бъде полезно . 
argonavt написа: Какво те впечатлява? Убеден съм , че ако започнем да си отговаряме на въпросите ще приемем съществуването на подобни сгради и в днешно време. Дори и в голям град.Харесва ми цялостното излъчване, това че макар и строено с нови материали, къщата носи духа на "едно време". Не откривам нищо излишно - макар и с доста детайли по фасадата, няма нищо което да дразни. Абе, дядовците ни са имали вкус
Макар и с облицовка, получило се е като истинска зидария, поне на снимката. Ако и отблизо стои така, значи страхотна работа сте свършили! Добре стоят хоризонталните греди в "зида", придават автентичност. Харесва ми еркера - класика. Какъв е цветът на втория етаж - на снимката изглежда като светло бежаво? Детайлите като прозорците, парапета, комина и т.н. също са готини. Не зная как се казват тези вертикални дъски по ъглите, но са ефектни, някак си обрамчват визуално фасадата. Вратата е можело да изглежда малко по-старовремска - примерно без стъкло и обкована.
Общо-взето, това е от мен, дано колегите дадат по-конкретни мнения. И жена ми я видя сега и много се изкефи
А иначе за в градовете - съгласен съм, но пак казвам - като цял квартал, с подходящо озеленяване, огради, пътни настилки и т.н.