Здравей Артър. Честито за къщата малко на патерици, завиждам благородно. Сигурен съм, че сметките за къщата ти са точно, но при всички е индивидуално. Аз също смятам често понеже това е свързано с професията ми ... сега може би прекалявам малко, защото трябва да ги вадя от джоба. Вярвам ти че процентно толкова ти е грубия строеж, но мисля че при мен ще е по висок. Първо защото ти си вкарал там и имота, аз го имах. Ще строя сам. В дупката на основите ще има двама работници с кирки и лопати, единия ще бъда аз
. Кофража ще си го правя сам в дупката. За кофража нагоре също ще имам помощник, арматурата сам. Наливането на бетона предпочитам с колеги - знаят какво да правят без да им говоря (маса след това). На покрива помощник. Малко по нагоре споменах, че отделям етапите ... просто ми е по лесно да си сметна и направя разбора. 1ви етап груб строеж, 2ри етап докрама, изолация, ВИК и Ел. Другите неща натам с времето ... не мога всичко наведнъж. Та за това смятам всеки лев за всеки етап. За мазилки, външна изолация, плочки и картони, не че ще свалям лев за труд, просто не мисля да давам ... докато са ми здрави ръчичките.
Цилков аз помислих върху "пренареждането" и размерите на дневната и не ми се хваща да местя въпросната стена. Много лошо става, нарушавам проекта още от основите, нали ако говорим за преустройство на трапезарията. А и наистина не искам големи стаи, но все пак ме замислихте и ето какво стана. Въпреки всичко се оказа че има достатъчно място за трапезната маса. Сложих дневния кът където мисля че ще ми е най удобно, само се чудя дали дали може и има ли смисъл да се отдели от трапезарията с някакъв параван или някакви декоративни елементи или цветарник! От ТВ-то до дивана има 3м. Сега вече кухнята стана много голяма и мога да я намаля. Имам два варианта: 1. да върна външната врата между двете колони както си е по проект и да разделя кухнята с паянтов зид и така точно отзад ще остане едно помещение 7м2( ще отворя прозорец) или 2ри вариант затварям малката врата (между двете колони), преграждам с 25см зид кухнята и оставям западното пространство като тераса, външна трапезария ... има вече лесен достъп от кухнята и евентуално от барбекюто на двора. Горе терасата покривам с покрив, имам идея как да осветя стълбището.
Тотално мозъка ми закипя тук една седмица
пп: в бързината си присвоих заслуги за Ел. инсталацията. Аз само ще опъна кабелите, ще ги върже приятел.

Цилков аз помислих върху "пренареждането" и размерите на дневната и не ми се хваща да местя въпросната стена. Много лошо става, нарушавам проекта още от основите, нали ако говорим за преустройство на трапезарията. А и наистина не искам големи стаи, но все пак ме замислихте и ето какво стана. Въпреки всичко се оказа че има достатъчно място за трапезната маса. Сложих дневния кът където мисля че ще ми е най удобно, само се чудя дали дали може и има ли смисъл да се отдели от трапезарията с някакъв параван или някакви декоративни елементи или цветарник! От ТВ-то до дивана има 3м. Сега вече кухнята стана много голяма и мога да я намаля. Имам два варианта: 1. да върна външната врата между двете колони както си е по проект и да разделя кухнята с паянтов зид и така точно отзад ще остане едно помещение 7м2( ще отворя прозорец) или 2ри вариант затварям малката врата (между двете колони), преграждам с 25см зид кухнята и оставям западното пространство като тераса, външна трапезария ... има вече лесен достъп от кухнята и евентуално от барбекюто на двора. Горе терасата покривам с покрив, имам идея как да осветя стълбището.
Тотално мозъка ми закипя тук една седмица

пп: в бързината си присвоих заслуги за Ел. инсталацията. Аз само ще опъна кабелите, ще ги върже приятел.
Прикачен файл
west.jpg (81.98 KиБ) Видяна 2419 пъти
Прикачен файл
east.jpg (98.8 KиБ) Видяна 2419 пъти
Прикачен файл
dnev.jpg (31.12 KиБ) Видяна 2419 пъти
Последна промяна от StanZ на пет фев 28, 2014 11:27 pm, променено общо 1 път.