Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
marmoz - специалист
Я да попитам и аз :)
На чертежа съм дал размери и кривината,става дума за баня,хоризонталната линия вече е орамерена /поставих розова дограма :) RAL 3015 по желание на систъра за пръв път правя такъв цвят стана хубаво :) /
Прикачен файл:
234.jpg
Понеже съм слагал ГК на таван само на конструкция/пък за таван не вярвам само на лепилото/ а в случаят се налага да е на лепене та мисля следият вариянт:
1.На парчето за лепене си пробивам 8 дупки ф6,слагам кюфтета в/у тях ,залепям на тавана,подпирам с подпори докато захване,през отворите /и смачканите кюфтете/ слагам дюбели към бетона на тавана.
2.Остатъка 1,2 см до 0,5 см само на шпакловка
Отворен съм за съвети за и против
cybersas - специалист
Защо картон, а не класическа мазилка с хоросанче?! И после по-избор - мазилка/боя?

Ако не те бива по мазането, аз бих налепил по-скоро стеропор или фибран - ГК на таван с лепене?! Не виждам плюсове?!
marmoz - специалист
Мразя мазилката пробвал съм се на стена не е за мене :) а за таван даже нямам намерение и да опитвам :)
Тани - модератор
marmoz написа:
1.На парчето за лепене си пробивам 8 дупки ф6,слагам кюфтета в/у тях ,залепям на тавана,подпирам с подпори докато захване,през отворите /и смачканите кюфтете/ слагам дюбели към бетона на тавана.
2.Остатъка 1,2 см до 0,5 см само на шпакловка
Отворен съм за съвети за и против

Категорично ПРОТИВ
jekasus - майстор
Не разбрах защо не става на конструкция?
Лепене на гипскартон на таван - няма такава технология.
cybersas - специалист
jekasus написа:
Щот е ниско явно - аз лично в една от баните си налепих на гребен най-тънкия пор дето има - за обръщане на прозорци е май, минах го с мрежа и тераколец (щото само тва мога - на равно с мрежа; минах го с една гъбка вода да изгладя мустаците (щото толко си мога - и го боядисах за кеф на половинката с беличка боя за баня. 3 години експлоатация целогодишно - проблеми - нямам.
marmoz - специалист
jekasus написа:
От едната страна е прозорец 1,7/0,6м от другата плазгане 1,7/2,3м опират в тавана с наклона които съм дал.Няма да ги преработвам че сестра ми е на 200км от мене и не пътувам често до нея.
По точно от едната страна е 3 см а от другата е 0,5 мм
Знам че няма такава технология но да питам някои случаино да е пробвал да каже резултата :)
cybersas - специалист
marmoz написа:
Знам че няма такава технология но да питам някои случаино да е пробвал да каже резултата :)
Ами защо да пробва?! В баня картона се слага на два пласта, със застъпване на фугите, грундира се и т.н. Това на таван как да стане, ако не искаш да утепеш някой - ето казвам ти как съм го направил и при мен 3 год. работи.
Тани - модератор
По-добре си направи конструкция докъдето е възможно . Ако е необходимо изрежи част от CD-то под ъгъл в най-тясната част и там го хвани директно за тавана с дюбел през него. Я частта до стената , която ти отива на нула може да сложиш лепило , но нека тежестта на картона да се носи от профилите. За целта обърни картоните обратно - единия да ти е 120/177 и да обхваща комина от двете страни , а другия 30/177 Другия вариант е да ги срещнеш по средата на комина , но не и по една от страните му и да се получи продължение на фугата , че там ще спука после!
marmoz - специалист
Ще го правя с фибран на гребен и мрежа ,ама това ще взвма да до пробвам в някакъв ъгъл в мазето да видя колко ще остиска/ГК става дума/ :)

Тема "Лепене на гипскартон за тавана в банята" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: