Ел. инструментите. Консумативи.
lov - майстор
Лично мнение иска си яка и тежка машина на ток. Тва с акумулаторна е ташак работа Лятото питах тука във форума за един преход за битове точно заради много и големи винтове. Навивах за директен монтаж така и 8х160 в дърво. От последните за една седмица изпрасках 4 кутии. :) Даже и малко още по големи ама те между другото. Пробвах и с по слаба и по лека машина. Ми не става. По добре да го скъса като запецне нещо от колкото да се чудиш какво да го правиш.
fox_vt - майстор
Малко тъп въпрос но какви са тия винтове за директен монтаж за бетон :roll: Разгледах предложенията от чичо гугъл ама излизат доста винтове.
mitko64 - майстор
Предполагам такива има в предвид колегата http://tekoma.eu/%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D1% ... %BC%D0%BE/ .
Първо се дупчи с перфоратор със свредло 6,8мм по спомен и после директно навиваш без дюбели. Сега дограмите с такова ги захващат.
fox_vt - майстор
То това като го гледам обикновен винт за дърво :? А и ако ще се дупчи първо с перфоратор ебем ти директния монтаж-за 1 сек се набива дюбела в който ще се завие същия тоя винт.Директен монтаж разбирам директно винта в бетона :-D .Директен монтаж са винтовете с видия за метал.
wanderer - специалист
обикновент винт за дърво не е баш :) па монтажа пак си е директен - няма го посредничеството на дюбела.
Chefo77 - майстор
Точно това имам предвид. Фокси, разочароваш ме, пич ... :wink:
PIP - майстор
lov написа:
Лично мнение иска си яка и тежка машина на ток. Тва с акумулаторна е ташак работа Лятото питах тука във форума за един преход за битове точно заради много и големи винтове. Навивах за директен монтаж така и 8х160 в дърво. От последните за една седмица изпрасках 4 кутии. :) Даже и малко още по големи ама те между другото. Пробвах и с по слаба и по лека машина. Ми не става. По добре да го скъса като запецне нещо от колкото да се чудиш какво да го правиш.
С импакт драйвер тея 4 кутии на ден няма да ти усетиш.
fox_vt написа:
То това като го гледам обикновен винт за дърво :? А и ако ще се дупчи първо с перфоратор ебем ти директния монтаж-за 1 сек се набива дюбела в който ще се завие същия тоя винт.Директен монтаж разбирам директно винта в бетона :-D .Директен монтаж са винтовете с видия за метал.
Аз ползвам много от тези винтове и те уверявам, че е по-бързо и по-здраво.
lov - майстор
PIP написа:
lov написа:
Много ми се щеше да повярвам ама не става. То не уточних че говоря за винтове Торнадо но май не погледна какъв размер са. Иска ми се да видя като уцели някой сък и го скърши винта. :lol:
Имай в предвид че като тръгнеш да завиваш такъв винт и спреш по средата после да го дозавиеш на почти всеки втори трети се къса.
Същото натоварване е и при винтовете за директен монтаж в бетон ако са дълги размери. Пък да не говорим и като дупките са разпробити и с по износено свредло.
Chefo77 - майстор
Това късане не се ли лекува с наплюнчване на върха или топване в масло?
PIP - майстор
lov написа:
PIP написа:
lov написа:
Много ми се щеше да повярвам ама не става. То не уточних че говоря за винтове Торнадо но май не погледна какъв размер са. Иска ми се да видя като уцели някой сък и го скърши винта. :lol:
Имай в предвид че като тръгнеш да завиваш такъв винт и спреш по средата после да го дозавиеш на почти всеки втори трети се къса.
Същото натоварване е и при винтовете за директен монтаж в бетон ако са дълги размери. Пък да не говорим и като дупките са разпробити и с по износено свредло.
Вярвай каквото искаш, аз досега винт за директен монтаж не съм късал, единствено условие е да се проби дупката поне 1-2см по-дълбоко заради праха иначе затяга преди края.

Тема "Винтоверти" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: