Лично мнение иска си яка и тежка машина на ток. Тва с акумулаторна е ташак работа Лятото питах тука във форума за един преход за битове точно заради много и големи винтове. Навивах за директен монтаж така и 8х160 в дърво. От последните за една седмица изпрасках 4 кутии.
Даже и малко още по големи ама те между другото. Пробвах и с по слаба и по лека машина. Ми не става. По добре да го скъса като запецне нещо от колкото да се чудиш какво да го правиш.
Ел. инструментите. Консумативи.
lov
- майстор
2847 мнения в "Винтоверти"
mitko64
- майстор
Предполагам такива има в предвид колегата http://tekoma.eu/%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D1% ... %BC%D0%BE/ .
Първо се дупчи с перфоратор със свредло 6,8мм по спомен и после директно навиваш без дюбели. Сега дограмите с такова ги захващат.
Първо се дупчи с перфоратор със свредло 6,8мм по спомен и после директно навиваш без дюбели. Сега дограмите с такова ги захващат.
PIP
- майстор
lov написа:Лично мнение иска си яка и тежка машина на ток. Тва с акумулаторна е ташак работа Лятото питах тука във форума за един преход за битове точно заради много и големи винтове. Навивах за директен монтаж така и 8х160 в дърво. От последните за една седмица изпрасках 4 кутии.С импакт драйвер тея 4 кутии на ден няма да ти усетиш.Даже и малко още по големи ама те между другото. Пробвах и с по слаба и по лека машина. Ми не става. По добре да го скъса като запецне нещо от колкото да се чудиш какво да го правиш.
fox_vt написа:То това като го гледам обикновен винт за дървоАз ползвам много от тези винтове и те уверявам, че е по-бързо и по-здраво.А и ако ще се дупчи първо с перфоратор ебем ти директния монтаж-за 1 сек се набива дюбела в който ще се завие същия тоя винт.Директен монтаж разбирам директно винта в бетона
.Директен монтаж са винтовете с видия за метал.
lov
- майстор
PIP написа:Много ми се щеше да повярвам ама не става. То не уточних че говоря за винтове Торнадо но май не погледна какъв размер са. Иска ми се да видя като уцели някой сък и го скърши винта.lov написа:Лично мнение иска си яка и тежка машина на ток. Тва с акумулаторна е ташак работа Лятото питах тука във форума за един преход за битове точно заради много и големи винтове. Навивах за директен монтаж така и 8х160 в дърво. От последните за една седмица изпрасках 4 кутии.С импакт драйвер тея 4 кутии на ден няма да ти усетиш.Даже и малко още по големи ама те между другото. Пробвах и с по слаба и по лека машина. Ми не става. По добре да го скъса като запецне нещо от колкото да се чудиш какво да го правиш.
Имай в предвид че като тръгнеш да завиваш такъв винт и спреш по средата после да го дозавиеш на почти всеки втори трети се къса.
Същото натоварване е и при винтовете за директен монтаж в бетон ако са дълги размери. Пък да не говорим и като дупките са разпробити и с по износено свредло.
PIP
- майстор
lov написа:Вярвай каквото искаш, аз досега винт за директен монтаж не съм късал, единствено условие е да се проби дупката поне 1-2см по-дълбоко заради праха иначе затяга преди края.PIP написа:Много ми се щеше да повярвам ама не става. То не уточних че говоря за винтове Торнадо но май не погледна какъв размер са. Иска ми се да видя като уцели някой сък и го скърши винта.lov написа:Лично мнение иска си яка и тежка машина на ток. Тва с акумулаторна е ташак работа Лятото питах тука във форума за един преход за битове точно заради много и големи винтове. Навивах за директен монтаж така и 8х160 в дърво. От последните за една седмица изпрасках 4 кутии.С импакт драйвер тея 4 кутии на ден няма да ти усетиш.Даже и малко още по големи ама те между другото. Пробвах и с по слаба и по лека машина. Ми не става. По добре да го скъса като запецне нещо от колкото да се чудиш какво да го правиш.
![]()
Имай в предвид че като тръгнеш да завиваш такъв винт и спреш по средата после да го дозавиеш на почти всеки втори трети се къса.
Същото натоварване е и при винтовете за директен монтаж в бетон ако са дълги размери. Пък да не говорим и като дупките са разпробити и с по износено свредло.
Тема "Винтоверти" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература