съб авг 09, 2025 10:09 pmAlternative AI написа: Оооо, благодаря за разбирането.Оооо, пак заповядай!

съб авг 09, 2025 10:09 pmAlternative AI написа: Оооо, благодаря за разбирането.Оооо, пак заповядай!
съб авг 09, 2025 10:20 pmhidrazin написа:Дай предложение за начинсъб авг 09, 2025 9:51 pmTodorov_V написа: Добре де, аз си го ползвах стандартно през инфрачервения, не съм ползвал блутута даже. Ако блутут чипът се е прецакал, той влияе на цялостната работа на дистанционното ли, демек нищо не работи заради негоВлияе на цялостната консумация на електроенергия. Оттам и на цялостната работа на дистанционното.
В него има вграден/и DC/DC преобразувател/и ...
Като се прецака вдига консумацията, "изяжда" батерията, напрежението и пада под минимално допустимото и целия пулт спира да бачка.
Включително и IR ...
Махай го тоя чип. Да обяснявам ли как с "подръчни" материали? (ако са ти налични де).
![]()
P.S. Кога си го купил тоя тАлавизор? Щото Филипс не произвеждат телевизори от поне 10-12години.
От десетилетия Филипс вече не е Филипс...![]()
съб авг 09, 2025 10:44 pmTodorov_V написа: Дай предложение за начинОт снимката ти не съм съм много сигурен че въобще има крачета от тези за които говорим в общия случай.с кеф ще го пробвам и него. Иначе с лупичката и лекичко и мъчително да счупя крачетата мисля или пък с поялника много бръже да го забърша и да напъвам нагоре.
съб авг 09, 2025 11:25 pmhidrazin написа:съб авг 09, 2025 10:44 pmTodorov_V написа: Дай предложение за начинОт снимката ти не съм съм много сигурен че въобще има крачета от тези за които говорим в общия случай.с кеф ще го пробвам и него. Иначе с лупичката и лекичко и мъчително да счупя крачетата мисля или пък с поялника много бръже да го забърша и да напъвам нагоре.
По-скоро корпуса (и крачетата) е от този вид:
vqfn 48.jpg
Демек няма крачета които да счупиш или надигнеш. Ма може и да бъркам де. От снимката - толкова.
(тоя чип има много варианти на корпуса, включително и с по-малко изводи...)
Та ако няма крачета, няма как да стане с обикновен поялник. Трябва да се нагрее ЦЕЛИЯ корпус и само той, без останалите елементи.
ВАРИАНТ:
- С поялник дето има остър връх слагаш оловен припой на изводите - демек ги презапояваш.
Оловния припой има по-добра температура и "ливкост"...
Мажеш покрай изводите обилно с флюс/"колофон".
Нагряваш корпуса на чипа и ... той "тръгва" ... Махаш го с пинцетите или с каквото там...
С какво да нагрееш? С поялник не става, духалка нямаш...?
Използваш ... подгрявана свещ за дизел. Само гледаш да е за 11-12 волта, че има и за ниско напрежение...
Нещо такова ама не си играеш да му правиш човка.
Просто захранваш свещта от акумулатор и допираш почти бяло сетещия и връх до корпуса на чипа.
Нагряването и отпояването на чипа ще ти отнеме няма и минута... Такава "свещ" вдига близо 1000 градуса на върха...![]()
И както казах - без да и правиш меден накрайник. Просто тъпа свещ от дизел...
![]()
нед авг 10, 2025 7:32 pmLutchezar написа: Автомобилна запалка и акумулатор вършат по-добра работа в случая.Не е вярно.
нед авг 10, 2025 7:32 pmLutchezar написа: Но се използват разни течности от типа на сплав на РозеИ това не е вярно... Сплавта на Розе не е ТЕЧНОСТ при стайна температура.
нед авг 10, 2025 11:56 pmprasse написа: Няма да му е никак лесно да го свали без долно подгряване, качествен флюс и духалка, ...Никакъв проблем... И моята баба караше без долно подгряване...
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: