• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
sokolov.91 - майстор
нед ное 03, 2019 9:07 pmDessie написа:
нед ное 03, 2019 8:48 pmsokolov.91 написа:
Соколов - :-) никога не е късно за тия работи, та не обещавай :-) - Казах, че стане ли това ще го направя.

Много оффф...

Истината е, че това мислене и възприятие за живота се възпитава в ранна възраст - ако ти си отглеждан в патриархално семейство, където мъжа си гледа “ мъжките работи “ -поддръжка на дома, изкарване на пари, ремонти - До тука съм абсолютно съгласен. и вземане на важните решения, касаещи цялото семейство - Тука вече няма само мъжка работа... , а на жената основната роля е да е боса и гола освен това и бременна - но не постоянно :wink: до печката а върху спалнята още по-добре - така отрастват и децата ти чул те господ , макар и в малко по-смекчен модел.

В нашето семейство няма “ мъжка” и “женска” работа Има си доста разлика между мъжката и женската работа. Не мисля, че е нужно да ти обяснявам коя как изглежда :lol: . Аз съм възпитавана по друг начин, в повечето случаи различен от масово възприетия :-)

Трифон - мани тия бири, ще оплетем още по-голяма кошница с инсталацията :-) одеве във фейса ми попадна:
Снощи реших да готвя с вино..... след 5-тата чаша забравих защо съм в кухнята :-)
И да кажа и последно нещо: Когато аз започна да си скубя веждите само тогава ще отстъпя парното на жена ми. :lol:
Нищо лично. Действай си по проблема. Аз нямам за цел да те хейтвам. Не се дразня на теб... Дразня се, че някой те е оставил да стигнеш до тук. Мир! :supz:
Dessie - специалист
Соколов - до тук стигнах след като в началото реших да не задълбавам и викнах сервизни техници, които са “квалифицирани” да обслужват тия котли :-) те от своя страна си свършиха работата така, че по добре да бях хвърлила тия пари, които им се дадоха през прозореца и някой човек да реши, че днес му се е усмихнало щастието, намирайки 1/2 минимална заплата на тротоара :-)

Вярвай ми, и аз им се дразня :-)

От друга страна обаче, научих много нови неща. Много хора тук ми помогнаха и ми предоставиха знанията си и опита си ( надявам се да не спрат) безвъзмездно, ей така - на добра воля, без да ме познават и без да искат нищо насреща, за което съм им благодарна! :prayer: :prayer: :prayer:
LazarGanev - "Велик майстор"
нед ное 03, 2019 9:07 pmDessie написа:
одеве във фейса ми попадна:
Снощи реших да готвя с вино..... след 5-тата чаша забравих защо съм в кухнята :-)
И аз да споделя една коледна рецепта за мъже:
ПУЙКА С УИСКИ (рецепта за мъже)

Продукти: една пуйка около 5 кг (за 6 души) и една бутилка уиски.
Необходими са още: сол, пипер, червен пипер, зехтин и тънко нарязана сланина.

Приготвяне: Пуйката се намазва със зехтин и се наръсва обилно със сол, пипер и червен пипер. Покрива се със сланината и се връзва. Фурната се подгрява до 200°C. Наливате си една чаша уиски и я изпивате за кураж.
Поставяте пуйката в една тава и я бутвате във фурната. След това си наливате бързо още две чаши уиски и пиете за сполука. След 20 мин поставяте термостата на 250°C, да бръмчи здраво печката. Наливате си още три чаши уиски.

След охоло шас отварте, обръщте и глеееаш печенто. Фащте шишето и с сипваш няколк глътк. След ощ едн шас фниматлно залитат към печката и обръщт пуйкта. Внимайте дан си згорит ръцет н шибанта врата. Сипвашс ощ едно уйск и така? Пуйкт ощ три шас с оставвв фурнат (няа значен колк) и всек дест минът хоиш д пикаеш. Ако мойш, плзиш към фурнт и вадш мисиркт. Ошт една глътк и пак опитвш да измкнш тават. Вдигш пуйкт от земят и внимааш да н паднш на хлъзгъвя под. И да паднш, няа значен, слагш животнт в тават?

Спиш. На следващия ден пуйката се яде със студена зелева чорба и аспирин.
Dessie - специалист
Лазар - след твоя виц, моето вино пасти да яде, а на Трифон бирата да иде да търси морето :-) :-) :-)
Дубрут.....ьц..ру!
Тема за ффффььь..итки л' зафатафТи? Зад гъъърбъ ми, докат си глеам мъшката работа?!! Прао ф мисиркинуту синю ма уцелихти и нарочно, щот мий болна тема, А???!!! Нямати ли си котли, да си ги ръчкати? ОООООф и туй болна тема- моя го свързаха, ама още не е в движение.
Чакам си инсталатора, докат си наливам още едно, а кат порасна ще му бодна един стаен, да дрънка. Десито ще помага да го настроя.
Dessie - специалист
Така.... отдавна не съм писала, но идвам да се отчета:
1. Със стайния термостат котела работи повече от добре. През деня Т в стаите е 22-23 градуса ( бая игра имаше със секретните вентили), нощно време 20-21. За последните две седмици откакто е наистина студено навън, денонощната консумация е около 4-5-6 м3, което е поносимо.

2. След 14- дневния престой на препарата в инсталацията източих ей такава гадост, което най-вероятно не е нормално:
http://prikachi.com/images.php?images/4 ... 2C.jpg
Утре или вдругиден ще източа отново, дано да е по-чисто :-)

3. По въпроса със загубата на налягане - нищо не установих, не можах да хвана евентуален теч за времето за което затварях отделните етажи. Ако трябва да съм честна, за подледните седмици го е направил 2 или 3 пъти. Обикновено се случва, когато котела не е палил поне 7-8 часа.

4. Не съм откачала все още термостата да видя как работи без него, през деня рядко се задържам вкъщи, пък вечер не ми се занимава, но и това ще стане скоро :-)

Още веднъж - :prayer: и благодарности на всички, които искаха и ми помогнаха!
пон ное 25, 2019 10:16 pmDessie написа:
...
Помоооощ, маникюр във форума!!!

Не мое да бъде!
Браво!!!

Опааа, заслепен, забрайх да пиша.
Същия ден ми стартираха котела. Карах няколко дни по Т на водата. Не изхарчи много, но като затопли къщата, цъкаще като дискотека. Цикли на всеки 3 минути.
Боднах стаен, дето е върха на моабеда. Котела не е същия.
И аз доволен.
Яка зима, топли къщи на Деси, Меси и компания!
Dessie - специалист
Трифоне - е като съм се натресла у “ преобладаващо мъжки “ форум, ай пък да не очаквате киликандзер с кал под ноктите, моля та :axe: :axe: :axe:

Топла зима и на теб! :partyman:
LazarGanev - "Велик майстор"
пон ное 25, 2019 10:16 pmDessie написа:
1. Със стайния термостат котела работи повече от добре. През деня Т в стаите е 22-23 градуса ( бая игра имаше със секретните вентили), нощно време 20-21. За последните две седмици откакто е наистина студено навън, денонощната консумация е около 4-5-6 м3, което е поносимо.

2. След 14- дневния престой на препарата в инсталацията източих ей такава гадост, което най-вероятно не е нормално:
http://prikachi.com/images.php?images/4 ... 2C.jpg
Утре или вдругиден ще източа отново, дано да е по-чисто :-)

3. По въпроса със загубата на налягане - нищо не установих, не можах да хвана евентуален теч за времето за което затварях отделните етажи. Ако трябва да съм честна, за подледните седмици го е направил 2 или 3 пъти. Обикновено се случва, когато котела не е палил поне 7-8 часа.

4. Не съм откачала все още термостата да видя как работи без него, през деня рядко се задържам вкъщи, пък вечер не ми се занимава, но и това ще стане скоро :-)

Супер, браво на момичето! Сега има още една тънкост, с която котелът съвсем ще се кротне, но тя не само не е за тебе, но съм сигурен, че няма кой да ти помогне. Изисква специзлно оборудване и детайлно познаване на модела. Говоря за ограничаване на максималната мощност на котела, но и без него пак ше е добре - той принципно и сам си се ограничава, макар да не е съвсем същото
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11

Тема "Проблем с газов котел Unical Eve 05" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: