Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Анто :) цъкни ми една снимка на страница от екрана -Запалване.
tsvetanm - помощник
Здравейте, имам камина Бижу 16 KW. Позвам я от миналата зима, като тази година ми инсталираха безжичен термостат Bboil RF. Вчера ми се появи един проблем - при достигане на зададената стайна температура, камината се изключи. По-късно явно е започанала заплаване (чух, че помпата се задейства), но се е угасила с грешка "Неуспешно запалване". Не мога да я наблюдавам постоянно, тъй като е разположена в мазата. Явно нещо не е ОК с настройките за запалване. Не съм много наясно с нещата, но подозирам, че температурата на водата е била по-висока от тази на димните газове и камината не е разпознала горенето. Сутринта изчистих грешката. Днес, 1 час преди да се прибера от работа, запалих камината дистанционно с Bboil-a. Връщам се вкъщи и виждам, че според контролера камината гори на 3-та мощност. Но всъщност кошницата беше пълна с пелети, а горене нямаше. На какво може да се дължи това? Прилагам настройките за палене и за разпознаване на огън.
Изображение Изображение Изображение
вт ное 26, 2019 3:28 pmtsvetanm написа:
Провери запалката! Увеличи градусите за разпознаване на запалване!
По скоро, причината е в градусите, понеже у вас е топло.
phantom_ - специалист
Бъг във софтуера е най вероятната причина. Просто (софтуера) много късно разпознава огънят и докато разберече гори вече е късно. Пелетите от първоначалната доза са изгорели преди да паднат новите. Препоръчително е смяната с по новия софтуер. Друго което може да помогне е да увеличиш първоначалната доза и намалиш градусите за разпознаване на огъня на 5 мисля бяха най малките възможни. :idea:
Kalfa10 - специалист
Малко профилактика, горния край на шнека много ръждясал, намязах го с медна грес, малко ъпгред на мотора, като ме хванат лудите ще взема да и сложа и един японски кварцов нагревател "Vulcano and nitro" :rolleyes:

Прикачен файл

AddText_11-26-05.15.40.JPEG

Прикачен файл

AddText_11-26-05.14.45.JPEG
brassSob - специалист
вт ное 26, 2019 5:23 pmKalfa10 написа:
Малко профилактика, горния край на шнека много ръждясал, намязах го с медна грес, малко ъпгред на мотора, като ме хванат лудите ще взема да и сложа и един японски кварцов нагревател "Vulcano and nitro" :rolleyes:
Имам налични около 50 кварцови...различни модели...Може всичките да ги вземеш....има си причина да не ги искам....никога, ама никога не бих сложил повече такъв.
шоп - майстор
Днес, 1 час преди да се прибера от работа, запалих камината дистанционно с Bboil-a.
Това за мен е много опасно!
tsvetanm - помощник
вт ное 26, 2019 4:18 pmТрифон П.Трифонов написа:
Провери запалката! Увеличи градусите за разпознаване на запалване!
По скоро, причината е в градусите, понеже у вас е топло.
Според мен запалката е ОК, защото си пали. Не мисля, че е толкова топло в помещението, където е камината.
phantom_ написа:
Бъг във софтуера е най вероятната причина. Просто (софтуера) много късно разпознава огънят и докато разберече гори вече е късно. Пелетите от първоначалната доза са изгорели преди да паднат новите. Препоръчително е смяната с по новия софтуер. Друго което може да помогне е да увеличиш първоначалната доза и намалиш градусите за разпознаване на огъня на 5 мисля бяха най малките възможни. :idea:
Софтуера уж го ъпдейтнаха в началото на сезона. Не знам коя е най-новата версия. И аз си мисля, че по-скоро трябва да намаля градусите на разпознаване на огън. Защото като започне запалването, отброява определеното време от около 300 секунди. За това време температурата на газовете не винаги успява да се вдигне много над температурата на водата и се получава тази грешка "Неуспешно палене". Освен това май винаги прави по 2 опита за палене (не успява от първия път).
шоп написа:
Днес, 1 час преди да се прибера от работа, запалих камината дистанционно с Bboil-a.
Това за мен е много опасно!
Не знам, може би наистина съществува някакъв риск. Но нали с тази цел съм взел Bboila, за да мога да паля дистанционно. Миналата зима нямах тази възможност и палех по график от управлението на камината.
Антон С. - специалист
вт ное 26, 2019 8:42 amfilmatoplo написа:
Нее до щифта ,луфта е в отворите ,трябва да се подложат шайби да стабилизират подвеждането и изправянето на щифта.Вариант 2 ,вместо щифта се слага болт с резба ,шайби и котра гайки .Не го казвам да прикривам инсталатори ,ама вземи и си го стегни сам и си свиркай ,що ти трябва лангури да ти влизат в дома :) .Някой с камина Бижу 16 ще ми каже ли -какви му са настройките при-Запалване .Обмяна на опит .
Филме, братя Ганеви, благодаря за отзивчивостта и съветите! Ще пробвам с шайби, само да стигна до камината, че е на 200 километра от мен.
вт ное 26, 2019 1:24 pmfilmatoplo написа:
Анто :) цъкни ми една снимка на страница от екрана -Запалване.
Ще ти цъкна филме, но в събота. Надявам се да не ти е късно. Принципно там не съм пипал нищо и настройките би трябвало да са заводските.

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: