Най - вълнуващия въпрос зимно време.
burner - специалист
Не е зле съфорумците с контролер Фумис да си направят друга тема, специално за тези камини. Ако прочетете първия пост в настоящата тема ще видите, че тя е направена специално за променения тогава контролер. Безсмислено е да пълните тема, направена във време, когато Бърнит 13 и25 са с нов контролер и определена конструкция. Много от колегите изобщо не упоменават видът на контролера и годината на производство, а искат помощ. Пак ви казвам, направете си нова тема, в заглавието на която упоменете например МОДЕЛА, видът на контролера, годината на производството, както и мощността на новите камини Ще ви е по-лесно и на вас, и на нас.
burner - специалист
пон дек 02, 2019 2:16 pmsyller написа:
Кой параметър отговаря за първа степен. Направил съм го на 35гр на 1, а сега ми е на 59 ...
Колко ти е Lh24 в ТР 04? Трябва да е 2. Коя ти е годината на производство на камината? И как не знаеш, дали имаш стаен термостат? Промяната на Th26, която си направил, няма отношение към твоя проблем. За температурата на първа степен няма параметър. За всяка степен има отделна регулировка на количеството подавани пелети, както и оборотите на вентилатора. Това няма отношение към температурата, при която ще ти изключи или модулира камината.
syller - специалист
пон дек 02, 2019 5:04 pmburner написа:
пон дек 02, 2019 2:16 pmsyller написа:
Кой параметър отговаря за първа степен. Направил съм го на 35гр на 1, а сега ми е на 59 ...
Колко ти е Lh24 в ТР 04? Трябва да е 2. Коя ти е годината на производство на камината? И как не знаеш, дали имаш стаен термостат? Промяната на Th26, която си направил, няма отношение към твоя проблем. За температурата на първа степен няма параметър. За всяка степен има отделна регулировка на количеството подавани пелети, както и оборотите на вентилатора. Това няма отношение към температурата, при която ще ти изключи или модулира камината.
Lh24 Ми е 2. Купена е 2016, но незнам кога е Пройзведена
Последна промяна от syller на пон дек 02, 2019 6:54 pm, променено общо 1 път.
balchik_bul - специалист
Здравейте,

Някой знаели нещо за камините Bella 13 kW?
Има ли общо с Burmit advant 13 kW?
Коя е за предпочитане?
пон дек 02, 2019 6:48 pmbalchik_bul написа:
Здравейте,

Някой знаели нещо за камините Bella 13 kW?
Има ли общо с Burmit advant 13 kW?
Коя е за предпочитане?
Изглежда ми същата, но предвид информацията, втората бих избрал.
Все пак, новото също има бъдеще. Ако е ново де, а не просто копие.
syller - специалист
Нека започна по отдалеч. Камината е закупена 2016 и горяла сезон и половина в къща и преместена 2018 в нас в апартамент. Зимният сезон 2018/19 година ми изгори два тона без 4-5 чувала. Работи нон стоп, като единствено вечер от 22:30 до 05:30 я намалях на 35гр от контролера. Не пипах настройки, тъй като съм/бях на принципа щом едно нещо работи, да не се пипа. Като си направеше температурата угасва, а като падне се запалва. Смятах това и действие за напълно нормално...поне до този сезон. След смяната на запалката и въвеждането на настройките подадени ми от един колега(изключително съм му благодарен, че ми търпи тъпотиите и спама) от форума започнаха разликите. Започна да работи нон стоп без да спира, вдигаше градуси колкото може. При зададени 35градуса е стигала 70. Върнах и сервизните настройки от книжката. Нещата с една идея се подобриха(започнах и малко да схващам кое за какво е) Сега при Зададени 45градуса докарва нещата до 50 (задал съм и 5 градуаса плюс) и започва само да поддържа температурата. Усеща се разлика от предните настройки. Разхода обаче продължава да е прекалено висок. Около чувал и половина - два, за горене 18 часа(като лягаме я спираме за разлика от миналата година, когато просто я намаляхме) Миналата зима разхода беше максимум 1 чувал на ден. Та от това което изчетох във форума (още доста имам да чета), правилно е камината да работи нон стоп, но на мен ми се струва, че по този начин разхода се вдига прекалено много, но пък от друга страна, ако гасне и се пали не е здравословно за запалката. Какво е вашето мнение.

Отоплявам апартамент 70 квадрата, изолиран на калкана със сририопор, а от вътре едната стая с фибран и корк на пода, а стените с гипсокартон и вата. Тавана с тънък стириопор. Другата стая е стириопор на стените и корк на пода. Банята и тоалетната е само фаянс, а трапезарията и кухнята дървена ламперия, но на земята е теракот. Дограмите те са хубави и сменени сравнително наскоро. С четири алуминиеви радиатора, лира и вързан бойлер съм.

35см височина - 20 глидера - трапезария и кухня (там е камината)
40 см - 8 глидера в стаята с фибрана, корка и ватата
42 см - 9 глидера коридор
57 см - 10 глидер голяма спалня
Лира 700 w
Бойлер 80 л
seiko72 - специалист
нед дек 01, 2019 10:07 pmsyller написа:
съб ное 30, 2019 5:32 pmburner написа:
Пак питам - имаш ли стаен термостат? Провери ли колко ти е стойността на Th26, защото поне при мен стойността му по заводски параметри е 35 градуса. Няма логика да е 30 гр. при теб, ако си върнал заводските настройки и не си променил нещо без да се усетиш, освен те да са променени в годините. Моята камина е 2016 г. Провери да не си заложил като минимална Т максимално позволената ( Th26, за минималната тя е от 30 до 60 градуса).
За стаения термостат, нямам възможност сега да видя. Иначе ОТ Th26 ми беше 30, вчера го направих на 35 и това се оправи. Бавно, дори много бавно, но славно разбирам кое за какво е. Все още обаче не гасне при достигане на зададени градуси.

П. П. Тая година взех някакви Украйнски пелети... Толкова прах не бях виждал. Никаква шлака, изгарят на 100 % в кошницата, но много прахуляк
ако можеш го махни, този стаен термостат не ти трябва безполезен е .
syller - специалист
Да го изкл от менюто?!?
jiwano - помощник
Щом си купуваш Бърнит и ти ще се заселиш във форума.
[/quote]
Хахааа, преселих са у форума преди да почна парното. Напрайх го.
От другия отбор съм, но отскоро имам full contact с ваша посестрима.
Ако ти е ясно топлото- ако знаеш какво искаш, какво е нужно и как да го постигнеш, започваш да оценяваш контролера, особено след като си му влязъл в мозъка.
Ще почете, ще настрои...
[/quote]

Няма да е Бърнит. Въпреки, че в сайта на орех.bg пишеше, че е налична се оказа, че я няма и не се знае кога ще дойде от производителя./а кой е той?/. Пленен от грандиозната отстъпка/черен петък/ почти се бях навил,но добре, че я нямаха в наличност. Ще погледна при конкуренцията как седят нещата и сигурно скоро ще пиша в друга тема щот имам много въпроси :wink:
Поздрави!
burner - специалист
вт дек 03, 2019 7:49 pmsyller написа:
Да го изкл от менюто?!?
Камината си я оправил и не пипай излишно по нея.

Тема "Настройки на пелетна камина BURNit PM Comfort plus 13 и 25 kW" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: