Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Има лесно -горния нит да бъде по здраво захванат ,да не кажа заварен за капака ,че да не се клати като на мъжката овца. :wink:
pi6ligara - специалист
Ееее, чак такива интервенций няма да правя, че после да не дойде инсталатора дай боже само на презаверяването на гаранцията и да каже, че съм пипал без да знам и не ми важи вече гаранцията. Друго да питам, като почиствам камината, вадя кошницата, смуча на всякъде старателно и после я връщам, като инсталатора ми каза да внимавам как я слагам, че запалката остава на зад и не ще да пали. Слагам си я както трябва, но след няколко часа горене, сигурно от температурата се измества напред, това не пречи на горенето, но нормално ли е да става така?
Прикачен файл:
IMG_20191203_220609.jpg
jiwano - помощник
А ве, що не казвате, че грейко - дизайна е с такава шокаритетна врата. Бахти якото...!И откъде може човек да се оборудва с такава? някой нещо...цени? :partyman:
Антон С. - специалист
вт дек 03, 2019 8:12 pmslaviyakov написа:
Ето само отдолу има шайба и си се затваря перфектно
И твоят е тръгнал - скоро ще се разбие. Материалът е мек. Имам подложени шайби на долния щифт, но не са помогнали. Предишният щит (врата) е била по-лека (нямала е Gorila glass) и щифта се е държал добре, но както е видно, дори и с леката врата рано или късно се изяжда от триенето. Грейко да му обърнат внимание на оперативката :wink:
Съветът на Филма помага. Благодаря! 6 мм болт, две шайби, контра гайка и заспива. Само трябва да се развие предната част на горния капак. Не го развивайте целия, че ще берете ядове с подложените шайби, ако го направите.

Прикачен файл

20191130_171236 gb.jpg

Прикачен файл

20191012 1923 gb.jpg
20191012 1923 gb.jpg (58.3 KиБ) Видяна 1855 пъти
Последна промяна от Антон С. на ср дек 04, 2019 12:39 am, променено общо 1 път.
Антон С. - специалист
ср ное 27, 2019 1:46 pmauubau написа:
Ето колко пепел качва под горния капак за по-малко от 100 кила изгорени пелети.
Уплътнението не се е повредило след поне 5 отваряния. Около уплътнението също внимателно почиствам с прахосмукачката. Така, че Антон С. мисля няма нужда от саморазправи :wink:
IMG_20191127_122546_resize_32.jpg
IMG_20191127_122810_resize_8.jpg
Не мога да преценя добре по снимките, но ми се струва, че при мен имаше малко повече пепел. Факт е, че след като я изчистих, температурата на димните падна с 20 градуса.

Прикачен файл

20191130_142525.jpg

Прикачен файл

20191130_142155 gb.jpg
Антон С. - специалист
вт ное 26, 2019 1:24 pmfilmatoplo написа:
Анто :) цъкни ми една снимка на страница от екрана -Запалване.
Покрива запалката с около сантим. Разгаря перфектно. Ако дозата е по-малка има вероятност да не е достатъчна при по-читав комин, поне според мен. Преди да премине в разгаряне, почти нищо не остава да гори в кошничката.
вт ное 26, 2019 9:42 pmАнтон С. написа:
вт ное 26, 2019 8:39 pmauubau написа:
Сега вентилатора е Р1-28; 1. Р2-34; Р3-42
Заводските са Р1-30; Р2-34; Р3-38
Инсталатора ги завиши доста още преди да я запалим първия път, явно на други места като е настройвал така е било нужно. На мен с течение на наблюдението на горенето ги коригирах надолу, докато стигнах по-горе посочените. На Р1 7,5 сек. / 55 сек./ 28 вент. Р2 - всичко е както заводските. 2. Р3 8,5 сек. / 30 сек. / 42 вент.
Гледал съм пламъка 3. в основата да има син цвят, нагоре да е плътен, да е висок и да не червенее. Но доколкото разбирам различните пелети могат да горят по различен начин. Моите пелети не са особено качествени - леки са, недобре уплътнени- може би. Шнека е калибриран на 7 кг/час, за да отговаря на реално изгорените килограми. Може би има и малко кора в тях, но пък са доста добре изсушени, защото не ми е направила нито 1 капка конденз дори при първото палене.
1. Ако настроя така вентилатора, пелетите ще летят горящи през комина :)
2. За втори път чувам този съвет - раздели порцията на трета мощност на две. От Филма го чух за пръв път. Ще взема да пробвам.
3. Така гори при по-високи стойности на вентилаторите, нали? А не се ли дава доста фира откъм пелети?
Връщам си думите назад.

1. Върнах заводските настройки, като увеличих на 35 стойността на втора. Не хвърчат през комина, но скачат неизгорели в пепелника (по-скоро до него).
2. Направено - гори много много по-добре и по-малко време задържа на трета. Благодаря! Настройките ми са 9,8 сек/25 сек/38 вентилатор. Какво мислите за такова разделяне и на втора? Ще свърши ли работа?
3. Камината отчита по-малък разход, пламъка е син, а неизгорелите пелети се преживяват :)

Прикачен файл

20191130_170758.jpg
20191130_170758.jpg (45.77 KиБ) Видяна 1848 пъти
Антон С. - специалист
вт ное 26, 2019 3:28 pmtsvetanm написа:
Здравейте, имам камина Бижу 16 KW. Позвам я от миналата зима, като тази година ми инсталираха безжичен термостат Bboil RF. Вчера ми се появи един проблем - при достигане на зададената стайна температура, камината се изключи. По-късно явно е започанала заплаване (чух, че помпата се задейства), но се е угасила с грешка "Неуспешно запалване". Не мога да я наблюдавам постоянно, тъй като е разположена в мазата. Явно нещо не е ОК с настройките за запалване. Не съм много наясно с нещата, но подозирам, че температурата на водата е била по-висока от тази на димните газове и камината не е разпознала горенето. Сутринта изчистих грешката. Днес, 1 час преди да се прибера от работа, запалих камината дистанционно с Bboil-a. Връщам се вкъщи и виждам, че според контролера камината гори на 3-та мощност. Но всъщност кошницата беше пълна с пелети, а горене нямаше. На какво може да се дължи това? Прилагам настройките за палене и за разпознаване на огън.
Изображение Изображение Изображение
Тези настройки би трябвало да ти помогнат. Промени разпалването и разгарянето - Етап2 -300, Етап3 - 180, без доп.гориво 100, нарастване мощност Р1 - 10 и Р2 - 180. А да, и най-важното - зареждане 80.

Прикачен файл

20191130_170758.jpg
20191130_170758.jpg (45.77 KиБ) Видяна 1842 пъти
filmatoplo - майстор
80 секунди доза за палене ако е необходимо ,аз как правя -пълня бункера с пелети ,пущам шнека ръчно да подкачи примерно 60 сек и спирам ,изчиствам кошницата ,правя белег с маркер 1 см над отвора за запалката ,пущам отново и следя да напълни до белега и спирам -запомням числото ,повтарям още веднъж да напълни до белега ,Чистя кошницата от пелетите ,поставям я в камината ,въвеждам числото за доза Палене и е готова за пуск.Ако има по лесен,точен и верен начин -споделете. :)
вт дек 03, 2019 10:14 pmjiwano написа:
А ве, що не казвате, че грейко - дизайна е с такава шокаритетна врата. Бахти якото...!И откъде може човек да се оборудва с такава? някой нещо...цени? :partyman:
Бе казах ти аз, ама да ни излези риклама, у другата тема.

Най голямото предимство е контролера. Пише си всичко на български, цветни картинки...
На сайта на Грейко трябва да има дистрибуторите.
jiwano - помощник
ср дек 04, 2019 10:53 amТрифон П.Трифонов написа:
вт дек 03, 2019 10:14 pmjiwano написа:
Бе казах ти аз, ама да ни излези риклама, у другата тема.

Анджък, и аз не писАх у другата тема да не им сипвам сол на бърнит - ците. Ма с таа врата Грейко направо ми изби зъбите.

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: