Нека намерим най-тънките цени.
iliya_i - майстор
ср дек 04, 2019 12:17 pmPassa написа:
Ако трябва да съм сериозен, откакто съм хванал в ръка акумулаторен верт бил той на Бош или на Парксайт не съм вадил Елтоса на кабел от шкафа. А и той е само за дупчене. Ако трябва да се въртят види, не става щото няма редуктор и Н/М.
И за една дупка за шпионка, вместо една обомашина извади три винтоверта. Баси кефа да си на акумулатори! :shock:
Passa - специалист
ср дек 04, 2019 1:05 pmiliya_i написа:
ср дек 04, 2019 10:19 amkozl написа:
ср дек 04, 2019 8:19 amiliya_i написа:

Що за глупост е да пробиваш дупка в къщи с акумулаторна машинка. Единствената причина, дето се сещам, е да не си си платил тока!
Не газиш по кабели :-D
Когато си включил 5-6 машинки към мрежата и кабелите се преплели в паяжина на пода :shock:
За една дупка за шпионка? :?
Ами колега точно за една дупка за шпионка е по лесно да взема верта, а не да ровя за удължител и да го прекарвам до вратата и тнт.
И за една дупка за шпионка, вместо една обомашина извади три винтоверта. Баси кефа да си на акумулатори! :shock:
Не беше предвидено да цъфне първият нали разбираш това. Ако беше Боша, нямаше да са три.

Колкото и да търсиш под вола - теле, аз пак няма да извадя кабелната. Това е. Тя е в краен случай.
Passa - специалист
ср дек 04, 2019 12:28 pmпишман_майстор написа:
Елегантно си отлепил пластинките от точковите заварки. Как си процедирал?
С фина и остра права отвертка. Подпъхвам под пластината и леко надигам като лост между него и батерията. Късат се лесно. Двете крайни, единични са най трудни, защото са единични. После ги изправям с фини клещи. Фосфорна - 100 вата поялник и бързо след калайдисване на +са че е най опасен натискайки с отвертката на пластината да залепне към полюса на батерията.

Внимавам на +са да не направя късо - нали е близо до минуса периферно.
пишман_майстор - майстор
Да, вероятно на парксайд спойките са по-слаби ли един вид, че става лесно с отверка и без поражения. Това с поялника и при мен се прави ( по-точно се правеше ) , но ще иде в историята , нещо не ми харесва този начин. Приятел има много просто уредче за точкова заварка ползващо един шалтер от мотоциклет, таймерче с външен бутон и акумулатор от мотоциклета му. Набавил съм нещата , остана малко кабелак и да изкормя един непотребен поялник от селския битак, за ръкохватка с два медни пирона. Качвам му снимката , може и друг колега да реши, да използва такъв за ръкохватка
Прикачен файл:
поялник.jpg
поялник.jpg (54.89 KиБ) Видяна 1477 пъти
stefanjor - специалист
Утре пускат лазерния нивелир.
Самонивелиращ, с тринога за 70 пари... цената е доста добра.
Молбата ми е ако някой има преки впечатления да ги сподели ...

Прикачен файл

Nivel.jpg
Nivel.jpg (40.45 KиБ) Видяна 1456 пъти
vlax - майстор
ср дек 04, 2019 3:54 pmпишман_майстор написа:
..... и да изкормя един непотребен поялник от селския битак, за ръкохватка с два медни пирона. Качвам му снимката , може и друг колега да реши, да използва такъв за ръкохватка
поялник.
Поялника си е много добър,най-вече такива се ползваха в ТV сервизите,то вече и не останаха много ТV сервизи :)
:partyman:
kozl - майстор
ср дек 04, 2019 4:13 pmstefanjor написа:
Еми пробах го за нивелация. На метър лъже с по 2 мм спрямо нивелир с либела. Не става ище му търся бележката да го връщам.
iliya_i - майстор
ср дек 04, 2019 1:14 pmPassa написа:
ср дек 04, 2019 1:05 pmiliya_i написа:
ср дек 04, 2019 10:19 amkozl написа:

Не газиш по кабели :-D
Когато си включил 5-6 машинки към мрежата и кабелите се преплели в паяжина на пода :shock:
За една дупка за шпионка? :?
Ами колега точно за една дупка за шпионка е по лесно да взема верта, а не да ровя за удължител и да го прекарвам до вратата и тнт.
Не беше предвидено да цъфне първият нали разбираш това. Ако беше Боша, нямаше да са три.

Колкото и да търсиш под вола - теле, аз пак няма да извадя кабелната. Това е. Тя е в краен случай.
Passa, не търся под вола теле, ами търся малко ъкъл в главата си. Това, да вземеш 3 аку винтоверта в къщи, дето да ги ползваш 3 пъти годишно (като Cholev), и накрая да не можеш да си свършиш работата, ей тъй, от глупост си е...….
Аку инструментите са за хора, дето ги ползват редовно и си ги поддържат винаги в готовност. Като ги имаш, ей тъй, за колекционерски кеф, накрая една дупка не можеш да пробиеш.
Ама тем май не ти стига …. да го разбереш.
Ами много ти здраве.
До следващата неуспешна дупка.
Аз на твое място не бих се хвалил с това, какви калпави неща имам.
Passa - специалист
iliya_i, къде брат са военните действия в Ивицата газа или в Сирия...... :lol: Залегай, Бейрут, Камбоджа.....

Сега даже харесах на Райдър с две батерии по 4 А/Ч - 62 Н/М Брашлес и MS-Хамър с Iron патрон на много добри пари като за мене. Лидлският пасти да яде с тоя анти пакет Самсунг и без удар.

Интересно ми е как извърташ разговора в посоката която на теб ти е угодна както всеки прави.
Райдъра на 12в е купуван в началото на ерата на винтовертите, този които се прецака е на мой роднина, а другият е мой. И вертчетата са 5 ако броя 12 волтовият Змей и този на Вилата. :wink: А колко флекса има............ това са батерии, батерии, че и Литиеви акута тип стотинка LIR 2032 и 2450 за заваръчни маски - Тру колор и тнт.

Едно е сигурно че аз не съм те чакал теб- ти да ми кажеш какво да правя с парите си и какво да си купувам.
Както няма какво да кажеш по темата е много по добре тия мнения да си ги запазиш за теб. Аз много добре ги знам тези твой заключения за аку техниката ако ме разбираш добре. Наясно съм кое, как и защо. Мерси все пак за отделеното време.

И не съм се хвали, а показвам колко струва Лидлската техника понякога сглобена от Китаеца. Незнам къде видя хвалене в този гняв. Купувах маркова, подлъгах се и по лидълската техника. При която също има добри попадения и голямо разнообразие.
Няма как да спреш прогреса ! :lol:
Нещата никога не са само черни или бели.
vitorio83 - специалист
ср дек 04, 2019 4:13 pmstefanjor написа:
Работи чудесно,за тези пари няма по-добро.
Сравняван е с маркови нивелири,даже някои отстъпват.

Тема "Промоция в Lidl на инструменти, уреди и техника - 6" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: