Най - вълнуващия въпрос зимно време.
the_fool - помощник
ср дек 04, 2019 8:45 amsyller написа:
Запалих я и в Момента на 1степен tf ми е 100. А лампичката която мига след часа и преди минутите на контролера за какво е?!?

Изображение
Лампичката между часа и минутите брои секундите, ще ти мига дори и на изгасена печка.
Лампичката/точката между цифрите 1 и 2 (горе) ако мига тогава е в модулация, ако не мига е в нормален режим на горене.

Да споделя за проблем с моята. Това ще ѝ е трети сезон, появи се проблем с шнека. Втулката или лагера е развалена и пропуска натрошени на прах пелети върху корпуса на вентилатора и по други вътрешни елементи. Знам за още един такъв случай като там се е стигнало почти до пожар.
Преди няколко дни и при нас щеше да стане почти пожар, когато Юцъкнах" да се угаси печката и се запалиха кюнците и комина. Стаята се опуши доста стабилно докато разбера и я дръпна от контакта за да не вкарва повече въздух. Днес чистиха комина, а аз чистих печката. Имаше пепел в кюнците, а едните сервизни отвори бяха пълни догоре. Не съм отварял да гледам димогарните тръби. След цялото нещо апартамента е изстинал напълно (в някои стаи беше 15 градуса) и сега след 7 часа горене още не може да отвърне и да стопли... нормално ли е лед 7 часа работа на 5-та степен температурата на изгорелите газове да е 110 градуса, не е ли малко много или понеже сега е още на зор да стопли затова са такива и като отвърне и мине на по-ниска степен ще паднат?
ср дек 04, 2019 7:28 pmthe_fool написа:
Перфектни са ти градусите, като за пълна мощност.
Другото говори, че е подбрана правилно, настройките са добри и не трябва да се гаси. Ще работи оптимално. Трябвало е през есента да ѝ обърнеш сериозно внимание, както и на комина, плюс кюнците.
syller - специалист
ср дек 04, 2019 6:55 pmseiko72 написа:
ср дек 04, 2019 6:54 pmseiko72 написа:
ср дек 04, 2019 8:45 amsyller написа:
Запалих я и в Момента на 1степен tf ми е 100. А лампичката която мига след часа и преди минутите на контролера за какво е?!?

Изображение
в процес на модулация
помпата на колко ти се включва .
С 13ка съм! Иначе мисля между 43 - 48 градуса я направих помпата да включва. Не съм вкъщи за да я видя.
burner - специалист
[ b]the_fool[/b]

Колега, ти новия отоплителен сезон с почистена камина ли го започна? Мисля, че през лятото се прави основно почистване на камината, кюнците и комина.
syller - специалист
Ако сложа А1 на 3, какво ще рече това?!? При положение, че т21 е 80 градуса. Камината ще гасне, заради блокиране на водната помпа, и ще се запали като падне под тая температура, но тогава идва въпроса как ще стане това след като съм я нагласил да е 55 гр. Искам главно да намаля разхода, че тия два чувала ми се виждат много при положение, че гори 18 часа макс на ден.

Идеята ми я да направя да се загаси като достигне + 5-10×градуса от зададените и да се пали при - 10 от зададените. Тоест ако съм нагласил 60 градуса, да изгасне на 70, а да се запали На 50 примерно
the_fool - помощник
чет дек 05, 2019 10:21 amburner написа:
[ b]the_fool[/b]

Колега, ти новия отоплителен сезон с почистена камина ли го започна? Мисля, че през лятото се прави основно почистване на камината, кюнците и комина.
Да колега. Лятото бяха почистени кюнците, а септември месец преди да започнем отоплителния сезон бяха почистени и димогарните тръби и ревизионните отвори. След един тон горната дупка(половината ревизионни) беше запушена. Както пише в ръководството явно на тон трябва да се чистят ревизионните отвори.. Друг проблем ме смущава. Вчера след като горя цял ден на максимална степен, вечерта към 11 вече се беше закрепила и беше започнала да отвъща(държеше 55 градуса без да изключва помпа, без да падат градусите). Легнах си и към 3:30 сутринта се събудих замръзнал. Печката се беше изгасила сама без да дава грешка. Все едно някой е минал и е натиснал копчето. Днес преди обяд е направила същото. На някой гасила ли се есама? На какъв принцип и на какви честоти работи дистанционното? Възможно ли е от някое любителско или СОТ-аджийско радио да се получи пречене?
syller - специалист
Имам някакъв напредък. Днес е увеличих на 65 на 5ст за да се изкъпя, намалих я на 35 - 1 ст. като излязох от банята. Това беше към 16:00, два часа по късно е паднала до 49гр, но не иска повече. Сега въпроса е, защо не достига зададената от мен температура
burner - специалист
to the_fool

Мина ми през ума, че може да си изгорил доста пелети, за да са запушени ревизионните отвори. И друг път съм писал, че пелетните камини са опасно съоръжение. Ако знаех, какво означава да си вкараш толкова опасно нещо в стаята, никога не бих си купил пелетна камина. Само котел, и то в място, където няма какво да се запали. Много правилно си постъпил, като си и дръпнал щепсела. Защото ако това не е обмислено предварително, първата реакция е да бъде угасена камината. И тогава става страшно с големите обороти на вентилатора. Между другото, в инструкцията май никъде не пише да се реагира по този начин.
Относно самоугасването... И на мен ми се е случвало в началото, когато имаше проблеми с контейнера и не се подаваха пелети. След срязване и разширяване на отвора над шнека, проблемът изчезна. Угасна ми след това един-два пъти, когато бях намалил много подаването на пелети на първа степен и в модулация, защото ставаше много топло. Увеличих малко пелетите и горе-долу балансирах нещата. но аз не мога да давам компетентно мнение, защото отоплението ми е комбинирано с климатици. Ако при теб се е стоплило и е заработило на малка степен, а там падат малко пелети, може и от това да угасне. Но честно казано не помня, дали ми даваше грешка.
Сега се сещам, че ако Т на изходящите газове се повиши май над 250 гр, камината гасне.
чет дек 05, 2019 6:14 pmburner написа:
Сега се сещам, че ако Т на изходящите газове се повиши май над 250 гр, камината гасне.
Това се настройва в контролера, а той трябва да се познава.
seiko72 - специалист
по принцип lh24 при 25kw колко трябва да бъде .

Тема "Настройки на пелетна камина BURNit PM Comfort plus 13 и 25 kW" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: