ср дек 04, 2019 8:45 amsyller написа: Запалих я и в Момента на 1степен tf ми е 100. А лампичката която мига след часа и преди минутите на контролера за какво е?!?Лампичката между часа и минутите брои секундите, ще ти мига дори и на изгасена печка.
![]()
Лампичката/точката между цифрите 1 и 2 (горе) ако мига тогава е в модулация, ако не мига е в нормален режим на горене.
Да споделя за проблем с моята. Това ще ѝ е трети сезон, появи се проблем с шнека. Втулката или лагера е развалена и пропуска натрошени на прах пелети върху корпуса на вентилатора и по други вътрешни елементи. Знам за още един такъв случай като там се е стигнало почти до пожар.
Преди няколко дни и при нас щеше да стане почти пожар, когато Юцъкнах" да се угаси печката и се запалиха кюнците и комина. Стаята се опуши доста стабилно докато разбера и я дръпна от контакта за да не вкарва повече въздух. Днес чистиха комина, а аз чистих печката. Имаше пепел в кюнците, а едните сервизни отвори бяха пълни догоре. Не съм отварял да гледам димогарните тръби. След цялото нещо апартамента е изстинал напълно (в някои стаи беше 15 градуса) и сега след 7 часа горене още не може да отвърне и да стопли... нормално ли е лед 7 часа работа на 5-та степен температурата на изгорелите газове да е 110 градуса, не е ли малко много или понеже сега е още на зор да стопли затова са такива и като отвърне и мине на по-ниска степен ще паднат?