Най - вълнуващия въпрос зимно време.
нед дек 08, 2019 9:20 pmstelibg написа:
нед дек 08, 2019 8:14 pmТрифон П.Трифонов написа:
нед дек 08, 2019 8:04 pmstelibg написа:
.
Стели, бавно ти е АРУто. Ти можеш да си по бърз.
Да, защото отоплението е инертен процес. Колко време минава, преди да паднат температурите от зоната на комфорта при добра изолация и добре затоплена стая?!
Не знам. При мен, под тази зона не падат. Достатъчно си тренирах бъбреците в армията.
n.ganev - майстор
Че К'во им е на Керпи?
Вчера ходих при пациент взел тазгодишна реколта ф6
Погледнах над дограмата дето е на носа ми, бутнах едно две бутончета и Воала - Доволен Пациент
Нещо май много бъзикате дето трябва и не трябва. У дома съм с осмица и нямам дертове
Е не Керпи де ама каквото съм подал в бункера не е върнато назад
kalin72 - майстор
Аз също не мога да разбера Анди с тия неговите Керпи, какви са тия буци, дето ги ръчка чак с ръжена да паднат...Явно е ръчкал настройките яко, за да се образуват скали :) При мен си горят много добре.
stridata - специалист
пон дек 09, 2019 11:31 amkalin72 написа:
Аз също не мога да разбера Анди с тия неговите Керпи, какви са тия буци, дето ги ръчка чак с ръжена да паднат...Явно е ръчкал настройките яко, за да се образуват скали :) При мен си горят много добре.
На колко време си чистиш горелката от шлака?
kalin72 - майстор
Почти няма шлака. Но да кажем, два пъти на сезон, декември-януари и после в края, април.
stridata - специалист
пон дек 09, 2019 2:00 pmkalin72 написа:
Почти няма шлака. Но да кажем, два пъти на сезон, декември-януари и после в края, април.
Както и да е. Е сега като дойде ред за чистене ще ти снимам за 14 дни без да влиза почти в гасене и подържане само модулация, как изглежда налепа по котела и шлаката в горелката. Колегата ми е с термостат и горелката му нее виждала Мощност 1, само 2-ра и 3-та, и вади буци и чисти шлака!
kalin72 - майстор
Виж дали снимките се отварят.

https://photos.app.goo.gl/t2wxAQqpxaG1sxdJA

Бучката, която съм сложил на ръба, беше заровена в пепелта в главата. Това е след 10 дни нормално горене, 3-2-1-2-3 гаснене, съспенд 10 минути, почивка по поне 4-5 часа и те така те...
stridata - специалист
пон дек 09, 2019 2:36 pmkalin72 написа:
Виж дали снимките се отварят.

https://photos.app.goo.gl/t2wxAQqpxaG1sxdJA
Отварят се. Миналогодишните беше така, ама тия от тая година ще видиш на мойте снимки. А иначе знаеш, че всичко си е индивидуално, но със сигурност има разлика в по-лошо качество от миналата година!
kalin72 - майстор
При мен няма никаква промяна в качеството, горят си както и преди, правят си пепел както и преди...от новата партида съм взел, вероятно настройките ти не са оптимизирани за тия пелети, знам ли...
stridata - специалист
пон дек 09, 2019 3:00 pmkalin72 написа:
При мен няма никаква промяна в качеството, горят си както и преди, правят си пепел както и преди...от новата партида съм взел, вероятно настройките ти не са оптимизирани за тия пелети, знам ли...

Е нали изгорих 4 тона, миналата година. Двамата ми колеги по 6. Взимаме ги от Суходол!
Ако си горил само 10 дена ще говорим пак като направиш месец, да видиме как е.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: