Най - вълнуващия въпрос зимно време.
burner - специалист
Правилно си разбрал. При стойност 60 прочиства един път на час, при стойност 30 - два пъти, при 20 - три пъти на час и т.н. Преди да си реконструирам горивната кошница прочиствах три пъти на час, сега май съм с два пъти. Ако пелетите са хубави и един път е достатъчно, но ако продухването съвпадне с модулация, то тогава то не се включва, та затова за всеки случай - два пъти. Ти решаваш, в зависимост от обстоятелствата.
Raij - специалист
ср дек 11, 2019 7:08 pmseiko72 написа:
вт дек 10, 2019 11:21 amburner написа:
здр какъв е параметъра за продухването благодаря .

6.6.4 Меню Таймер в ТР 05
Т07 - интервал за повторение на периодично почистване. Мери се в минути, заводски е един път на 60 минути за 13 и 25 квт. Може да ги направиш през колкото искаш време (минути).
Абе изтегли я тази инструкция, там има всичко, за което питаш.
Ако искаш, дай ми имейл, ще ти я пратя.
аз съм я разпечатил приятелю ,но мен ме интересува как става с двете продухвания като при TP5 параметър T07 заводски е 60 значи трябва да го на правя на 30 така ли да се разбирам,питам те теб защото си навътре в нещата ,защото тук в този форум всеки мълчи и чете ,и след това гледа да се заяде.
Тук всеки е чел инструкцията ама не възприема какво е написано. Чел съм и това е, трябва да му дадем медал. Чети мисли чети мисли. Не е проста работа. всеки параметър трябва да се знае какво означава и след това се правят комбинации.
burner - специалист
Така е, аз затова не си правя експерименти и не бърникам излишно. Не е Уиндоус да си играеш с него.
seiko72 - специалист
ср дек 11, 2019 9:23 pmburner написа:
Правилно си разбрал. При стойност 60 прочиства един път на час, при стойност 30 - два пъти, при 20 - три пъти на час и т.н. Преди да си реконструирам горивната кошница прочиствах три пъти на час, сега май съм с два пъти. Ако пелетите са хубави и един път е достатъчно, но ако продухването съвпадне с модулация, то тогава то не се включва, та затова за всеки случай - два пъти. Ти решаваш, в зависимост от обстоятелствата.
наистина и така,че когато е в модулация няма прочистване , заводски беше на 60 сега вече е на 30 благодаря.
Здравейте,колеги по отопление,къде мога да видя параметрите за камина Бърнит 4G Адвант 18кв.Благодаря! :) Контролера е Фумис. :)
syller - специалист
Привет! Снощи в 21:30, контейнера се зареди до горе, а сутринта в 08:00 бяха останали около 2-3 кг макс. Отделно при зададена температура на водата 35гр на 1 тя достига 50-52жи цяла вечер си ги поддържа.

Занижих малко оборотите на вентилатора н всички степени и веднага в кошницата остава пепел(не шлака), а с базовите не оставаха грам

Изображение

Изображение
syller - специалист
Върнах базовите обороти на вентилатора в степените, да видим дали утре ще имам прахуляк в кошницата. Днес си поиграх с шпатулата и паднаха доволно налепи по стените. Отдавна се канех. Преди месец купих един пакет самопочистващи пелети за горелка/запалка. Тъй като запалката е нова не съм ги пробвал още. Някой има ли мнение за този продукт. Ползвал ли ги е. Между другото мисля, че най-накрая започвам да получавам нужния резултат. Поздрави!

П. П. Някъде по назад четох мнение на някой от шума на шнека. Според мен не е толкова Шумен. Досаден е, но се спи. Лично аз съм спал в стаята два три пъти. Но има хора с нисък праг на търпимост. Комшията над нас ме попита как спя при това стържене, чак у тях се чувало.
seiko72 - специалист
чет дек 12, 2019 5:49 pmsyller написа:
Привет! Снощи в 21:30, контейнера се зареди до горе, а сутринта в 08:00 бяха останали около 2-3 кг макс. Отделно при зададена температура на водата 35гр на 1 тя достига 50-52жи цяла вечер си ги поддържа.

Занижих малко оборотите на вентилатора н всички степени и веднага в кошницата остава пепел(не шлака), а с базовите не оставаха грам

Изображение

Изображение
тези параметри за 25kw ли са
syller - специалист
Здравейте колеги! Пипнах още малко настройките и след два дни вкъщи и работа на камината от 08:00-09:00 до 22:30-23:30, а и топлото време ми даде чуден разход 10-12 кг. Идеята от форума да свалям постепенно градусите и степента се оказа сполучлива, макар и тромава. Доволен съм!

Тема "Настройки на пелетна камина BURNit PM Comfort plus 13 и 25 kW" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: