• 1
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 52
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Mask_89 - напреднал
пон дек 02, 2019 7:50 pmbenimm8808 написа:
Имаш лично.
Братле ,аз забравих да ти кажа , каминката ми е Artel ,не е лили :( :))
пон окт 02, 2017 1:00 pmjabata написа:
Като цяло е по-добре камината да модулира по водата. Но тъй като сте инсталирали ненужно мощна камина за 100 кв. сега се опитвате да компенсирате тази грешка с превключване на модулацията по температура на въздуха а не на водата. Това не е решение на проблема, а само един опит за заобикаляне.
Какво се случва, камината достига до 65 градуса, намалява мощността и продължава да вдига градусите....и в един момент си изключва. И за тези 5 мин охлаждане, водата е паднала достатъчно и се пали отново.
Това води до едно непрекъснато палене и гасене... което вдига жестоко разхода, и съкращава живота на запалката. А какво ще стане, ако я настроите да се води по темепратура на стаята, ще сложите температура, 35 градуса да кажеме. И тя ще си блъска непрекъснато, в помещението ще стане сауна, а разхода ще отиде в небесата, и утре ще има тема че пелетна камина Лили е боклук със супер голям разход.
Ами в случая виновна е не камината а мощността. при 100 кв. изолиран етаж от къща и 12 KW мощност на радиаторите, няма как да не работи в този режим. Все пак навън е топло. Намали мощността, и тогава виж как е.
Здравейте, аз имам същия проблем. Можете ли да ми дадете съвет,как да намаля мощността?
benimm8808 - специалист
Мощноста на камината е хубаво да я намаля(пипа) човек запознат с параметрите на самото съоръжение.Само по себи си намалянето на пелети и въздух води до последачни фактори,които може да вкарат камината в авариен ремин или обратното,да я накарат да се изгаси поради ниска температура в горивната камера.
Колегата е прав за преоразмеряването на съоръжението,и ефекта от това. Процеса по настройването на всяка камина(или пелетно съоръжение) е свързан с време и следене на параметрите.
Пробвайте да се свържете с инсталатора или най близкия оторизиран сервиз. Вероятноста да влезете в омагиосан кръг не е малка.
Здравейте, проблема с трудното палене го реших. Сега искам да намаля количеството на пелети защото 1 чувал в тези плюсови температури мисля че е много. Топля приземен етаж 1 и нещо вкопан с изолация на всички външни стени мин. Вата от долу имам плоча 2см фибран замаска 1см подложка под ламината. На тавана също има изолация. Разположението е следното антре 10 кв неотопляемо, 30 кв кухня/всекидневна печката се намира тук и радиатор 120х60. Коридор 6 кв тънък радиатор 100х60, баня 9 кв ал. Радиатор Н800 5 ребра. Имам и килер неотопляем. Спалня 20 кв радиатор 900х1000 в детцаката радиатора е същия но 25 кв площ(нещо объркаха радистора а бързахме да се нанесем). Та въпросът ми е много ли е 15 кг разход на ден за тази площ? Също така искам да пусна радиатор към антрето защото никой не се сети, че там ще се пуши и когато се строеше не пуснахме тръби. Колектора ми се намира в коридора и всички тръби са ми под замазката а от колектора до печката са около7 8 метра. Тръбите който излизат от печката са метални поцинковани и са точно до антрето. Възможно ли е с трипътници от топлата и студената да пусна две тръби или не е ок преди колекторите да пускам радиатор в 9 кв антре с 8 см изолация отвън и мин вата на тавана което е много студено защото е винаги отворено? Възможно ли е да ми вдигне много рсзхода? Системата ще функционира ли добре?
съб дек 14, 2019 10:28 pmДидотн написа:
Възможно ли е с трипътници от топлата и студената да пусна две тръби или не е ок преди колекторите да пускам радиатор в 9 кв антре с 8 см изолация отвън и мин вата на тавана което е много студено защото е винаги отворено? Възможно ли е да ми вдигне много рсзхода? Системата ще функционира ли добре?
Eстествено. Задължително секретен вентил и термоглава, на радиатора. Със секретния ще балансираш дебита.
Нормално е да ти вдигне разхода, но така ще те мотивира да намалиш температурата и пушенето.
Ще функционира перфектно.
съб дек 14, 2019 10:52 pmТрифон П.Трифонов написа:
съб дек 14, 2019 10:28 pmДидотн написа:
Възможно ли е с трипътници от топлата и студената да пусна две тръби или не е ок преди колекторите да пускам радиатор в 9 кв антре с 8 см изолация отвън и мин вата на тавана което е много студено защото е винаги отворено? Възможно ли е да ми вдигне много рсзхода? Системата ще функционира ли добре?
Eстествено. Задължително секретен вентил и термоглава, на радиатора. Със секретния ще балансираш дебита.
Нормално е да ти вдигне разхода, но така ще те мотивира да намалиш температурата и пушенето.
Ще функционира перфектно.
Забравих да спомена че навсякъде съм с термоглави. Да за разхода е нормално да го вдигне но да не е двойно,
защото този радиатор ще изтудява много бързо водата и дори да е на 1 2 степен на термоглавата ще смъква много градусите на водата а печката и сега трябва да направи 28-9° на въздуха за да вдигне 60 градуса на водата и то с изкл вентилатор, а радиатора който е в стаята е на 2 или 3 степен.
Здравейте колеги имам един въпрос
В менюто п-9-4-04 за какво е този параметър защото на мен ми е на 140 а в заводските настройки е на 100
съб фев 23, 2019 7:14 pmCekoV написа:
Сега тъкмо я изчистих и проблема е същия задръства паничката и много шлака .
Явно не е до настройки незнам вече , пелетите ще са сигурно въпреки че други хора със същите пелети нямат проблем
Как да разбера дали имам проблем с комина , да не е проблема от там
здра веите моята по възд е на 30 по вода 65. 3 лета всичко кара даже пера и слънчоледови от време на време но основно КОСТАМОНУ н и на Трон
benimm8808 - специалист
вт дек 24, 2019 9:59 amahdrey написа:
Здравейте колеги имам един въпрос
В менюто п-9-4-04 за какво е този параметър защото на мен ми е на 140 а в заводските настройки е на 100
Този параметър е за след първоначалната доза когато пълни кошницата за запслване. Отброява 140сек.(заводско е 100сек.) и тогава започва да пуска отново пелети на дози по заден интервал и дозировка.
Здравей те преди една седмица си закупих пелетна камина работеше идеално .включи се алармата на пелетна та камина ,и ми излезе на дисплея ALARME TEMP.SILO и спря да работи след това изключих от тока и след пет минути пак я включих.Не иска да се стартира и пак за започва гадното пискане на алармата. Кажете какво да направя моля ви
  • 1
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 52

Тема "Пелетна камина, "Лили"" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: