Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
:)
пон дек 16, 2019 6:23 pmn.ganev написа:
... Махни вакуум сензор от оборудване и няма да прави
Разбрах. Филма да земе да ходи по семинари!
Инак ще пита тук....дори както аз не питам, а съм профан.
Антон С. - специалист
пон дек 16, 2019 12:27 pmfilmatoplo написа:
Някой забелязвал ли е следното на камината си , работи на някоя от степените с вентилатор примерно на 34 % и понякога за 3-4 секунди вентилатора отива на 100% и на дисплея се показва едно като знак стоп ,забелязох го на различни камини това ,на едната още при палене .
Бъзикаш се ти :) ама да си кажа и аз моето виждане. Това камината си го прави на всеки 90 минути горене за по 10 секунди при вентилатор 100 - междинно чистене. Не съм покрай нея, а вайфая не визуализира аларми, та не знам дали изскача иконката за аларма на дисплея на управлението (ще взема да я засека дали го прави, когато съм наоколо). Не съм обръщал внимание, дали при палене се появява, но доколкото си спомням този въпрос беше обсъждан в началото на темата и се прие за нормално алармирането от пресостата при палене. Лично за мен логиката е следната - ако в циклите почистване при палене, гасене и междинно чистене светва аларма от пресостата, значи причината са тези 100% на вентилатора, които са настроени и при трите ситуации. Това, най-лесно може да се провери, ако някой загаси камината и я издебне, дали алармата ще светне, когато започне цикъла почистване и включваи вентилатора на 100. Не мисля, че това е някакъв проблем или дефект на камината, при положение, че по никакъв начин не променя работата й, та затова и не призовавам никой да тества, а по-скоро да си пие ракията на топло и да си свирка :partyman:
Антон С. - специалист
нед дек 15, 2019 9:25 amТрифон П.Трифонов написа:
Тонка, бъзикаш ма ти...
Бат Трифоне, извини ме, че чак сега отговарям, но все не остава време. Не съм си и помислял, да се бъзикам с теб! Ако е прозвучало така, моля те да ме извиниш!
n.ganev - майстор
Откриването на топлата вода и ракиюпреваряването да започне Сега - Старт!
А аз си наливам едно аперетивче с пъстърма от "Стара Планина"
пон дек 16, 2019 9:05 pmАнтон С. написа:
нед дек 15, 2019 9:25 amТрифон П.Трифонов написа:
Тонка, бъзикаш ма ти...
Бат Трифоне, извини ме, че чак сега отговарям, но все не остава време. Не съм си и помислял, да се бъзикам с теб! Ако е прозвучало така, моля те да ме извиниш!
Антоне, не трябва да се притесняваш. В случая, аз уча от тебе и не ме е срам да го призная. Комините мани ги, камините са ми интересни.
Наздраве!

Ганев, тая година са изостайх, с мезетата, ма занапред ши съм подготвен.
Поне с лист и химикал де. Хихиии.
Мислех, до скоро, че щом контролера е Натурела, ко толкос?! Да, ама не.
Ша са учим.
Жив и здрав!
Kalfa10 - специалист
Майстор Трифонов обърква доста хора във форума с неговите размишления за сензори, управляващите платки и тн.,но пък е интересно да го четеш, лично аз затова цъкам да влизам през час-два(в кръга на шегата де).
Ти ся да не вземеш да се обидиш😉!
пон дек 16, 2019 11:47 pmKalfa10 написа:
Майстор ???!!!........ся да не вземеш да се обидиш😉!
Добре, че не съм лекар.
Легнах си обиден, едвам съм спал и станало време за по едно......кафе.
Лек и пеЛетен ден!
filmatoplo - майстор
:) Благодаря ,бат Ганя прав ,интиресна дискусийка ,и аз човек ,и аз пита, характер -я хачу собственна искать правду.Каминката е супер ,хубаво е да се проиграват някой детайли ,влизам в ролята си на питащ,дават се отговори :wink: те са полезни.
Kalfa10 - специалист
вт дек 17, 2019 6:27 amТрифон П.Трифонов написа:
пон дек 16, 2019 11:47 pmKalfa10 написа:
Майстор ???!!!........ся да не вземеш да се обидиш😉!
Добре, че не съм лекар.
Легнах си обиден, едвам съм спал и станало време за по едно......кафе.
Лек и пеЛетен ден!
А лек, пак се бърникам като мишок из трици, ама днес съм на "въздух"...

Прикачен файл

AddText_12-17-03.17.40.JPEG

Прикачен файл

AddText_12-17-03.17.09.JPEG

Прикачен файл

AddText_12-17-03.16.47.JPEG

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: