• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 18
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
sokolov.91 - майстор
ср дек 04, 2019 9:39 pmmuhala написа:
Браво! Важно е, че успяваш сам да си намираш грешките :)
Чакаме видео как работи цялата тази работа. Внимавай с високото напрежение !
Като ми дойде защитата от преразряд и презаряд за акумулатора и сглобя едно зарядно. Като добавя и някое реле, за да превключва автоматично от мрежа към батерия при отпадане на напрежението и обратно ще направя клип. До тогава може да помисля как да направя защитата от товар да се задейства при 200 вата, защото сега е шунтирана, а трафа ми е от 210 ватов ЮПС и не искам да го изпържа.
sokolov.91 - майстор
Имам два въпроса:
Първо - на какво време да настроя модула? Така нареченото "dead time". Доколкото разбирам това се отнася за формата на синусоидата. В момента е настроено на 300ns. А ето и възможните варианти:

И второ - след като ще ползвам инвертора за ЮПС и ще се търси възможно най-бързо превключване от мрежа към батерия при отпадане на напрежението, няма ли да е по-добре модула да е без "soft start"? В момента е със soft start 3 секунди и като му подам захранване под товар една 45 ватова крушка тя постепенно светва. Все 1 я пускам през димер.
tzetz009 - специалист
чет дек 05, 2019 5:40 pmsokolov.91 написа:
.......И второ - след като ще ползвам инвертора за ЮПС и ще се търси възможно най-бързо превключване от мрежа към батерия при отпадане на напрежението, няма ли да е по-добре модула да е без "soft start"? ......
:) Анулирай го ! Едва ли имаш кондензатор с голям капацитет в "кибернетиката" на газовият котел ! Ако решиш да си захранваш домашната аудио-уредба - чак и само тогава ще ти потрябва !

:partyman: :partyman: :partyman:
sokolov.91 - майстор
А тносно "dead time" настройката, някой, нещо..?
sokolov.91 - майстор
пет дек 06, 2019 12:44 amsokolov.91 написа:
А тносно "dead time" настройката, някой, нещо..?
Както и да е. Мисля да направя "dead tima" - ма на 1.5 мили секунди вместо на 300 нано секунди, както е сега.
Опитвам се да накарам дисплейчето да показва каква консумация минава през инвертора, ама нещо не успявам да го направя...
sokolov.91 - майстор
Ето, малко да гледате:

Последна промяна от sokolov.91 на вт дек 10, 2019 11:31 am, променено общо 1 път.
nikolov333 - майстор
С релето и стойката му от къде се сдоби..?
sokolov.91 - майстор
пон дек 09, 2019 6:55 pmnikolov333 написа:
С релето и стойката му от къде се сдоби..?
Със стойката и едно друго реле на 24В оперативно се сдобих от работата ми, а с това реле на 12В волта от Елимекс. Това реле, дето го купих от Елимекс е 10лв., но там видях, че има и стойки (без диод обаче) за около 9лв. Това реле дето го купих е 10 амперово и ще ми стигне за котела.
sokolov.91 - майстор
Днес го за качих на осцилоскоп в работата.

Идеална синусоида.
sokolov.91 - майстор
Ето го на 99% готов.

Имайте търпение до утре предполагам, че ще е с добро качество клипа.
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 18

Тема "Направи си сам ЮПС" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: