ср дек 04, 2019 9:39 pmmuhala написа: Браво! Важно е, че успяваш сам да си намираш грешкитеКато ми дойде защитата от преразряд и презаряд за акумулатора и сглобя едно зарядно. Като добавя и някое реле, за да превключва автоматично от мрежа към батерия при отпадане на напрежението и обратно ще направя клип. До тогава може да помисля как да направя защитата от товар да се задейства при 200 вата, защото сега е шунтирана, а трафа ми е от 210 ватов ЮПС и не искам да го изпържа.
Чакаме видео как работи цялата тази работа. Внимавай с високото напрежение !
Имам два въпроса:
Първо - на какво време да настроя модула? Така нареченото "dead time". Доколкото разбирам това се отнася за формата на синусоидата. В момента е настроено на 300ns. А ето и възможните варианти:
И второ - след като ще ползвам инвертора за ЮПС и ще се търси възможно най-бързо превключване от мрежа към батерия при отпадане на напрежението, няма ли да е по-добре модула да е без "soft start"? В момента е със soft start 3 секунди и като му подам захранване под товар една 45 ватова крушка тя постепенно светва. Все 1 я пускам през димер.