• 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 18
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
sokolov.91 - майстор
чет дек 19, 2019 5:35 pmnikolov333 написа:
Питах за оня с пълната синусоида за 100 кинта от олх, ама беше продаден.. Казаха ми, че имат и др.модели от Германия ама повече не съм звънил да питам..
Все се надявам някой да каже нещо да опитам... Сигурен съм че нещо дребно да се пипне, но какво..?
tzetz009 - специалист
чет дек 19, 2019 11:07 amsokolov.91 написа:
И айде честито...
Котела не може да запали на ЮПС. :x
Дори и да запали на мрежа и след това да го прехвърля на ЮПС горелката гасне...
:? В смисъл - Спрял си котела / свързал си го САМО към UPS-а / стартираш и не пали ! Ако е такава постановката , явно запалката иска някакъв доста мощен токов импулс за да запали . И не можеш да "хванеш" с наличен уред токовият импулс ( :) То не че аз имам де ) .

:partyman: :partyman: :partyman:
sokolov.91 - майстор
чет дек 19, 2019 6:34 pmtzetz009 написа:
чет дек 19, 2019 11:07 amsokolov.91 написа:
И айде честито...
Котела не може да запали на ЮПС. :x
Дори и да запали на мрежа и след това да го прехвърля на ЮПС горелката гасне...
:? В смисъл - Спрял си котела / свързал си го САМО към UPS-а / стартираш и не пали ! Ако е такава постановката , явно запалката иска някакъв доста мощен токов импулс за да запали . И не можеш да "хванеш" с наличен уред токовият импулс ( :) То не че аз имам де ) .

Гася котела от контакта, пускам го на инвертор и само горелката не може да запали. Обръщам на мрежа, котела пали, след като вече гори дърпам шалтера на мрежата, ЮПСа моментално обръща на инвертор и горелката изгасва... Защо изгасва в движение ми е много интересно. Айде палене то добре - импулс ок. Ама след като гори вече защо не може да поддържа горенето?
ky-kyy - майстор
чет дек 19, 2019 6:48 pmsokolov.91 написа:

Гася котела от контакта, пускам го на инвертор и само горелката не може да запали. Обръщам на мрежа, котела пали, след като вече гори дърпам шалтера на мрежата, ЮПСа моментално обръща на инвертор и горелката изгасва... Защо изгасва в движение ми е много интересно. Айде палене то добре - импулс ок. Ама след като гори вече защо не може да поддържа горенето?
Може би, не обръща, чак 'моментално"...
sokolov.91 - майстор
чет дек 19, 2019 6:53 pmky-kyy написа:
чет дек 19, 2019 6:48 pmsokolov.91 написа:

Може би, не обръща, чак 'моментално"...
Аз много лесно мога да проверя обръщането от мрежа към инвертор дали е виновно за изгасването на вече горящата горелка. Просто ще подам на релето отговарящо за обръщането и от другата страна мрежово напрежение и ще изключва само оперативната, за да симулирам превключване.

Не знам дали не трябва да се добави по-голям кондензатор от към 230-те волта на трафа. Сега е с 3 микро фарада.
ky-kyy - майстор
чет дек 19, 2019 6:57 pmsokolov.91 написа:

Аз много лесно мога да проверя обръщането от мрежа към инвертор дали е виновно за изгасването на вече горящата горелка. Просто ще подам на релето отговарящо за обръщането и от другата страна мрежово напрежение и ще изключва само оперативната, за да симулирам превключване.

Не знам дали не трябва да се добави по-голям кондензатор от към 230-те волта на трафа. Сега е с 3 микро фарада.
Мисълта ми е, че времето за превключване, може да р твърде голямо и затова да ти изключва горелката. Да си призная, нямам си никаква идея, как работят тия горелки. Твърдо съм против за тия пирамиди, както наричам пелетните простотии...Но гледам, че си ентусиаст и затова се замислих, за къв чеп, пък да гасней ...
tzetz009 - специалист
То , че не "обръща моментално" е ясно . Докато превключи релето минава "цяла" вечност . Явно е , че е нормално да изгасне горелката за този малък промеждутък от време . Може да не и се "получава" повторно кратковременно включване , заради клапани /датчици , и аз затова попитах дали само на UPS(инвертор) запалва .

sokolov.91 - майстор
чет дек 19, 2019 7:06 pmky-kyy написа:
чет дек 19, 2019 6:57 pmsokolov.91 написа:

Мисълта ми е, че времето за превключване, може да р твърде голямо и затова да ти изключва горелката. Да си призная, нямам си никаква идея, как работят тия горелки. Твърдо съм против за тия пирамиди, както наричам пелетните простотии...Но гледам, че си ентусиаст и затова се замислих, за къв чеп, пък да гасней ...
Аз те разбрах. Казах, че лесно мога да проверя времето за превключване ли е виновно за изгасва е на вече запалена горелка, като от страната на инвертор пусна пак мрежово напрежение и направя превключване от мрежа пак на мрежа вместо от мрежа на инвертор.
А мойто не е "пирамида".
ky-kyy - майстор
чет дек 19, 2019 7:15 pmtzetz009 написа:
То , че не "обръща моментално" е ясно . Докато превключи релето минава "цяла" вечност . Явно е , че е нормално да изгасне горелката за този малък промеждутък от време . Може да не и се "получава" повторно кратковременно включване , заради клапани /датчици , и аз затова попитах дали само на UPS(инвертор) запалва .

Добре, че не си някой железар, та ме разбра, кво имах предвид :lol:
ky-kyy - майстор
чет дек 19, 2019 7:17 pmsokolov.91 написа:

Аз те разбрах. Казах, че лесно мога да проверя времето за превключване ли е виновно за изгасва е на вече запалена горелка, като от страната на инвертор пусна пак мрежово напрежение и направя превключване от мрежа пак на мрежа вместо от мрежа на инвертор.
А мойто не е "пирамида".
Просто релето, което изключва горелката, задейства по-бързо от релето, което включва инвертора. Няма начин, да не е това. Пробвай, както те пита колегата, дали само на юпс можеш да я запалиш
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 18

Тема "Направи си сам ЮПС" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: