Най - вълнуващия въпрос зимно време.
brassSob - специалист
съб дек 21, 2019 5:30 pmLazarGanev написа:
съб дек 21, 2019 4:37 pmТрифон П.Трифонов написа:
Не съм ги сравнявал, но новата запалка си идва с тръбичка, би трябвало да знаеш.
Само разсъждавам- ако беше по дълга тръбичката, как щеше да се осъществи същото закрепване? Или има толеранс напред? Просто изваждам старата и монтирам новата.
Новата запалка е по-дълга, тръбичката е по-дълга, но има къде да влезепрез отвор на задната стена на горивната камера. Мислено е при конструиране. Между другото досега нямам изгоряла от новите запалки, откакто ги монтират вече 3 години май стана
Аз само една. И то е на горелка.
filmatoplo - майстор
Новите запалки от Грейко си идват с по дългите тръбички , и когато подменям някоя изгоряла от стария модел -сменям в комплект -запалка и тръбичка .Около 10 съм сменил през годините .Питането ми беше -дали някой без да знае при изгарянето на старата запалка -не си е купил нова Японска от Мотор барбекю с желанието да си я смени сам в старата тръбичка , И току виж - Успял . :wink: Е -има ли такива .
andy_forresite - майстор
съб дек 21, 2019 8:25 amstridata написа:
Добро утро! Мойто не беше особенно добро. През ноща горелката се задръстила защато направила толко шлака за две седмици, че почти затворала отвора на шнека. Пушаци, прахоляци, шнека ми се скъсил с поне 4 см.! Няма да стане с тия пелети и миналогодишните настройки. Права водата на 75гр. връщам си старото подавана и вентилатор и поне докато гори да гори със страст! Да пали и да гаси ако иска и през 5 мин. Този скъсен шнек дали е сериозен проблем?
Не ми се скролва че подозирам си писал бая назад. Да предположа - Керпи пелети, м?
Ако си с тях, то това е напълно нормално. Даже не е нормално - много време си забавил чистенето на буци. Аз ги вадя през 3-4 часа. Не дни - часа. 1 ден не може да изкара без помощ с ръжена.
Допускам с какви пелети е това и затова продължавам. Когато направи яките буци и малкия шнек започва да се напъва да набута пелетите в горелката, тези твърди образувания пречат. Те не може да се махнат сами от там. Шнекчо напъва, среща съпротивление и това е помогнало да се скъси. Отделно е бил и топъл, тъй като ... пак предполагам ... мощност 1 е някаква вяла, което предполага изтеглено назад горене.
съб дек 21, 2019 6:30 pmfilmatoplo написа:
...И току виж - Успял . :wink: Е -има ли такива .
Още няма, а като гледам- няма да има.
Чукам на поразия, да има за горелката, в топлите зимни дни.
https://photos.app.goo.gl/b9tus9WnrTcGKY116
filmatoplo - майстор
:wink: Дядо изтъняваше косата с такова чукче .Понеже има поколения които не зная какво е коса -я показвам .

Прикачен файл

image;s=585x461;r=270.jpg
image;s=585x461;r=270.jpg (48.34 KиБ) Видяна 1930 пъти
kalin72 - майстор
Анди, я пак - Керпи ли са виновни, или малкото подаване? Щото аз продължавам да НЯМАМ проблеми с Керпи - тазгодишни, с миналогодишни настройки.
n.ganev - майстор
Точно три :shock: С новите запалки
Бах Маа му... Одъртяхме Ва Браааат :?
Да ми намерите една от старите, че почвам пета година! Искам 120ватоваааа!!!
С тази не пали по бързо, въпреки че е 300.
n.ganev - майстор
Туньо, едно време и "Балкан"чето и "Симсон"а ми палеха само като кацнеше петела на манивелата - Палят и то много бързо :yawinkle:
andy_forresite - майстор
съб дек 21, 2019 8:56 pmkalin72 написа:
Анди, я пак - Керпи ли са виновни, или малкото подаване? Щото аз продължавам да НЯМАМ проблеми с Керпи - тазгодишни, с миналогодишни настройки.
Не се знае твоята партида дали е от нашата. Имам двама познати със същите пелети, купени есента и имат същите неприятности със слепването на пелетите. Опитал съм всичко като времена на зареждане, паузи и вентилатори. Единствено пружините не съм изваждал. Така че аз продължавам да обвинявам пелетите.
При един студен старт задържах максимално дълго на мощност 2. След като не можеше повече да я удържам поради достигане висока температура на водата, минах към постепенно охлаждане и слизане до нормалния за мен температурен диапазон. Изминаха 50 минути с мощност 2, проверих за бучка и отпред нямаше, но под огъня имаше 2 малки като чери доматчета. То от там почва, затиска страничните отвори за въздух; след това се образува и отпред, запушва ги и там и накрая става нещо като подкова. Гори няколко часа с голям пламък, но отчитаната осветеност е 120-50, не повече. Това образувание го махам, сядам до горелката, осветеност 178-180 и за 3 минути вдига 2 градуса със същата мощност 1. И то е нормално да качи след като пламъкът започва да се развива нормално след отстраняването на образуванието.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: