Едно бих посъветвал топикстартера. Да не взема акъл от юзъри на форума, които са преминали през всички възможни начини на отопление и всеки следващ им се стува по-икономичен.

пет дек 20, 2019 5:34 pmТрифон П.Трифонов написа: Тос трифазен ток, наречен "битов", не са ли плаща кат промишлен?Точно затова ми е питанката. Аз като не разбирам питам. Не мога да намеря човек, който ще ми изчисли разхода на ток, защото наистина ми дадоха акъл да ползвам едната фаза. Един ми казва пелетите са скъпи. Друг ми казва - щом имаш трифазен ток, ще се родиш. Нямам изградена система, защото досега бяхме с три печки на дърва. Даже ни е много евтино засега, но дървата поскъпват, а и имам проблем със складирането им. Затова реших да търся алтернативи. Доколкото разбрах минималната инвестиция за термопомпа ще ми бъде най-малко 8000 лв. а такава с ел. котле 4-5000 лв. На пелети пак толкова горе долу. Ако е с радиатори Клима 2000 вероятно малко повече. 3 хубави климатика са около 6000 лв. Живеем в малък град и нямам възможност за отопление на газ.
А промишления не е ли по скъп?
Ако тес работи са тъй, що ми е да са топля зорлем по скъпо?
пон дек 23, 2019 9:35 amremarek написа: Аз като не разбирам питам. Не мога да намеря човек, който ще ми изчисли разхода на ток, защото наистина ми дадоха акъл да ползвам едната фаза. Един ми казва пелетите са скъпи. Друг ми казва - щом имаш трифазен ток, ще се родиш.Ако ще се раждаш, утре е денят
пон дек 23, 2019 9:35 amremarek написа:На 4та стр. Шопа писа, че си се плаща като битов.пет дек 20, 2019 5:34 pmТрифон П.Трифонов написа: Тос трифазен ток, наречен "битов", не са ли плаща кат промишлен?Точно затова ми е питанката. Аз като не разбирам питам. Не мога да намеря човек, който ще ми изчисли разхода на ток, защото наистина ми дадоха акъл да ползвам едната фаза....
А промишления не е ли по скъп?...
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: