• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
vpetrunov - напреднал
съб дек 21, 2019 7:32 amkozl написа:
пет дек 20, 2019 10:01 pmchapara написа:
Защо никой не се произнесе по тази снимка :?

baniavpetrunov.jpg

Дали изпълнителя е решил да бъде така, и не мога да приема че някой може да плюва без да е поканил някого за дискусия :idea:
Първо, защото като я гледах през телефона и мазело. Аз изобщо не я разбрах и приех, че има резервни плочки складирани под ваната. Сега на компа съвсем друго, но с олабеното зрение - така.
Второ, това мое и да е илюзия, но ми се струва да има мокро петно точно под панела. Мога да предположа, че поради минималния наклон и според зависимост на изсипаната вода се получава ретензия и водата навлиза под ваната и после бавно се отцежда към злокобното място ,което е на една плочка пред сифоня. Същото се получава и в наша баня, но за разлика от настоящия случай при мен локвичката е пред сифона, щото капачката на сифона е наравно с нивото на плочките и по некви физични закони подобно на капките, последния тънък пласт не сака да се изсипе в сифоня. А при автора още по-зле оти му объркан наклона към сифоня.
Автора според мен е абсолютен НЕБЛАГОДАРНИК и заядливец. След като се опитахме да му обясним нещо, което този неблагодарник така и не разбра, той се изнерви и се премина в заядливата част на общуването.
Темата била приключена :shock:
Темата мое да е заключена, но не и приключена :wink: Особено у тоя форум :lachtot:
Благодаря за есето =D>
Kondor1 - специалист
чет дек 19, 2019 4:37 pmvpetrunov написа:
чет дек 19, 2019 4:21 pmplamen6703 написа:
според мен е в пъти по-добре да си по-упорит и да направиш рекламация
Мерси, ще кача една снимка. Отностно с рекламацията - просто нямам връзка с него, не си вдига телефона на никакви номера, така че ако не го открия, ще търся друг човек..
Предполагам е бил изгоден (начинаещ) майстор с ниска тарифа? Сега ще доплатиш.
пет дек 20, 2019 11:38 amvpetrunov написа:
пет дек 20, 2019 11:29 amchapara написа:
2. Как ви дойде на ум да наблъскате тази малка баня с толкова неща, а и вана :? :shock: Кой ви направи такъв проект :?
Мивка, тоалетна и вана - кое по-точно е излишното в тази баня от тези толковам много неща? При положение, че жилището е малко и помещението е малко, това е положението - говорите за запазване на добрия тон..
Не я разбирам тая мания с ваните. Много телевизия ли се гледа или без вана все едно не си се къпал?
plamen6703 - майстор
Няма нищо лошо от вана в банята, дори и хидромасажна да е ваната :wink: , лошото е, когато човек няма къде да се обърне в банята си, но за сметка на това там е и тоалетната и е монтирал и вана. :partyman:
kozl - майстор
Ваната е и удоволствие, но изисква време. Като няма време и се ползва като дълбоко душ корито. За повечето възрасни хора, ваната е проблем.
Hoвoceлckи - майстор
Авторе, би ли ни казал какъв е наклона на пода ти (в сантиметри на метър)? Можело ли е да бъде по-голям и по чие решение не е? Т.е. - сифонът да е по-ниско или при вратата да е по-високо. За последното принципно няма ограничение ако клиента не заяви, че не иска повишаване на ниво (стъпало).
И според мен проекта не е перфектен. Големи плочки в малка баня и сифона някъде ... Как се събират четири равнини ... Чапара за това си знае "на диагонал". Ама с тия дълги плочи -ядец.
Вариант за оправяне: изкъртват се плочките от сифона към близката стена (под чинията). Маха се сифона и се слага линеен в дъното (зад чинията). Така подът може да е в една равнина (а не в четири).
EDI - майстор
Ако имаш ръка, и чорбаджията ти отпусне материал за фира, или го правиш за себе си, без да броиш фирата, с всичко по всякакъв начин стават наклоните, дори и в 6 равини.
Hoвoceлckи - майстор
Каква ръка? Това е проста геометрия. И за каква фира говориш? Не схващам какво имаш предвид? Нали не говориш за диагоналното редене (щото аз съм го споменал)?
EDI - майстор
Принципно говоря.Примерно, при една ротонда равнините са доста повече от 4.Ако нямаш ръка, само от геометрия файда няма.
Hoвoceлckи - майстор
Всичко опира до известна съобразителност и компромис. Компромисът с разминаването краищата на плочките трябва да е равномерно "разхвърлян" върху всички за да се усеща минимално (да не се усеща от непрофесионалисти).
Образно: не можеш да облепиш стените на пирамида, каквато и да е тя, с квадратни плочки. Четирите наклонени повърхности на пода в банята образуват точно пирамида (с върха надолу). Четирискатния покрив е същата аналогия - можеш ли да ми покажеш такъв изпълнен само с цели керемиди? Както и да го въртиш върху къщата, ръбовете, където се срещат различните повърхнини, винаги са с парчета. При плочките в банята това не се практикува, а се постига разумен компромис. Разбирам те, че ти точно на това му казваш "ръка" :wink:
С впечатлението съм, че ти по-скоро гониш на пода "сферична шапка/сегмент", за разлика от Чапара, които прави "чиста пирамида". Та ти правиш нежен компромис със срещането на челата на плочките, а Чапара незабележимо поддържа фугите еднакви.
EDI - майстор
Аз дати кажа, нищо не гоня, понеже плочки лепя само в къщи. :lol: Имам предвид, че дори и да се сметне хубаво, ако не можеш да го направиш, все тая.Иска си и акъл и ръката да пипа.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "Вада в банята" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: