Най - вълнуващия въпрос зимно време.
пет дек 20, 2019 6:09 pmPafkata написа:

https://photos.app.goo.gl/xWFzRCzeYCURwGAA9

Това е при 90 - 100 градуса.
Ако си с иноксов двойностетнен комин и кондензно казанче, нямаш проблем.
ivd - напреднал
Здравейте, имам 25 kw от5-6 години. Днес изписа safety thermal и не зная какво да правя. Моля ако някой се е сблъсквал с този проблем да пише.
ivd - напреднал
съб дек 21, 2019 10:35 pmivd написа:
Здравейте, имам 25 kw от5-6 години. Днес изписа safety thermal и не зная какво да правя. Моля ако някой се е сблъсквал с този проблем да пише.
Здравейте, грешка . Камината е аурига 23 kw.
nelim - специалист
пет дек 20, 2019 6:55 pmТрифон П.Трифонов написа:
пет дек 20, 2019 6:09 pmPafkata написа:

https://photos.app.goo.gl/xWFzRCzeYCURwGAA9

Това е при 90 - 100 градуса.
Ако си с иноксов двойностетнен комин и кондензно казанче, нямаш проблем.
То и 50градуса на водата не е здравословно за водната риза :)

Иначе моя комин е такъв, ф80 едностенен иноксов, правеше конденз на 90-100 градуса и течеше като на снимките, обаче го изолирах с едни вати и сега е ОК :)
pavlin83 - специалист
Здравейте имам Алба 18 и въпроса ми е по какво е по добре да модулира по t на въздух или по вода от както съм я купил модулира по t на въздуха от 07. 09 до днес съм изгорял 80 чувала пелети при t 24 градуса и около 55 на водата, ако я направя по вода как ще се отрази на разхода ще се вдигнели или ще падне
Благодаря
пон дек 23, 2019 1:23 pmpavlin83 написа:
Здравейте имам Алба 18 и въпроса ми е по какво е по добре да модулира по t на въздух или по вода от както съм я купил модулира по t на въздуха от 07. 09 до днес съм изгорял 80 чувала пелети при t 24 градуса и около 55 на водата, ако я направя по вода как ще се отрази на разхода ще се вдигнели или ще падне
Благодаря
На въздуха.
По вода, разходът ще се вдигне, но много малко, а комфортът леко ще се влоши.
Това е така, защото в един момент, за да се поддържат 24 градуса е нужна Т 55 градуса на водата, а друг път 45. При 45 няма добро горене, а и ти постоянно трябва да променяш Т на водата. Ако оставиш само една Т на водата, ще има моменти когато няма да стига, или ще е висока и камината ще е горяла ненужно.
По Т на въздуха, камината си модулира мощността, а когато няма нужда се гаси.
pavlin83 - специалист
пон дек 23, 2019 1:42 pmТрифон П.Трифонов написа:
Благодаря
На въздуха.
Това е така, защото в един момент, за да се поддържат 24 градуса е нужна Т 55 градуса на водата, а друг път 45. При 45 няма добро горене, а и ти постоянно трябва да променяш Т на водата. Ако оставиш само една Т на водата, ще има моменти когато няма да стига, или ще е висока и камината ще е горяла ненужно.
Много благодаря
Още нещо миналият понеделник реших да я почистя основно чел съм че е добре да се почиства след 1 тон изгорели пелети. Гледал съм снимки на задръстени камини и съм се чудил как горят когато отворих капака на димогарните и ревизията долу, пепелта която събрах беше колкото събирам при почисване на камината на 2-3 дни горене тоест много малко интересно ми е защо е така макар че това е радващо мисля
пон дек 23, 2019 1:44 pmpavlin83 написа:
...
Още нещо миналият понеделник реших да я почистя основно чел съм че е добре да се почиства след 1 тон изгорели пелети. Гледал съм снимки на задръстени камини и съм се чудил как горят когато отворих капака на димогарните и ревизията долу, пепелта която събрах беше колкото събирам при почисване на камината на 2-3 дни горене тоест много малко интересно ми е защо е така макар че това е радващо мисля
Е,това наистина е радващо.
Сега твоите настройки ще се радват на небивал интерес.
Същото се получава и с още една камина. Гори си на заводските настройки напълно безпроблемно. Почиства се всеки ден с прахосмукачка, а при основно почистване се е оказало, че нещата са както при теб.
Какъв е изводът?
Лично за мен, че не трябва да се ровичка излишно в настройките на контролера.
Когато мощността на камината е съобразена с потребностите на жилището, обикновено не се налагат корекции в настройките, или поне не драстично.
pavlin83 - специалист
пон дек 23, 2019 2:11 pmТрифон П.Трифонов написа:
пон дек 23, 2019 1:44 pmpavlin83 написа:
...
Е,това наистина е радващо.
Сега твоите настройки ще се радват на небивал интерес.
Същото се получава и с още една камина. Гори си на заводските настройки напълно безпроблемно. Почиства се всеки ден с прахосмукачка, а при основно почистване се е оказало, че нещата са както при теб.
Какъв е изводът?
Лично за мен, че не трябва да се ровичка излишно в настройките на контролера.
Когато мощността на камината е съобразена с потребностите на жилището, обикновено не се налагат корекции в настройките, или поне не драстично.
Разбира се готов съм да ги споделя ще се радвам да помогна
tolsan4o - помощник
пон дек 23, 2019 1:42 pmТрифон П.Трифонов написа:
Благодаря
На въздуха.
Колега по вода става същото, ако си с термо кранове.Когато затворят вдига темп. на водата и се гаси.Аз съм я направил на 1-ва степен колкото да не угасне ,а да догрява на 2-ра.В стаите на 24гр. крановете затварят.Така е гаранция ,че навсякъде темп. е еднаква(поне при мен).По темп. на въздуха понеже ползвам нейния си термометър не мога да получа уеднаквяване в темп.Ако съм с изнесен термометър ,може би ще стане нз. Весели празници Ви желая.

Тема "Пелетни камини "EcoSpar"- настройки, мнения." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: