Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
jekasus - майстор
Винтчо написа:
Тръбата на пералнята уплътнена ли е към канализационната? Защото ако е уплътнена, не ми е ясно откъде може да мирише, освен през помпата :?
Аз вратичката на пералната оставам приотворенаИзображение
TOP MAISTORA - специалист
Това със топчето може ли да обясниш по подробно как решава проблема
Армагедон - специалист
При липса на вода уплътнява чашката, като недопуска мирзмата нагоре, при къпане водата го навдига и се оттича... Не е мое откритие...... идеята я взех от колега от форума.
PPP - специалист
Брей, много умно! Дано да сработи и при мен! И моят сифон е с пластмасова чашка, ама водата се изпарява много бързо, та трябва да наливам и сутрин, и вечер... Ще пробвам с топчето. Златни сте! =D>

Едно може би малко тъпо питане - тая пластмасова чашка как се поставя - нагоре с отвора или надолу? Моите майстори я бяха изхвърлили, та си купувах допълнително, но пропуснах да питам как точно се поставя.
jekasus - майстор
Тази чашка е права, ефекта е при конусни. Както я държа , така се слага.
То на обратно няма да влезе.

Прикачен файл

Photo-0162.jpg
1
Photo-0162.jpg (10.22 KиБ) Видяна 7499 пъти
PPP - специалист
Ааа, ясно! И моята е такава като на снимката. Благодаря!
Бях обещал малко снимки в тази тема: http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... =4&t=29532
Използвам момента да постна няколко снимки тук, макар че идеята е много елементарна, и да онагледя нещата. :idea:
Дано съм бил полезен! :yawinkle:

Прикачен файл

PICT0266.JPG
Взимаме топче за пинг-понг. Бих предпочел черно, но не знам дали ще намеря. Някой ако е виждал черни, да свирка. :-)
PICT0266.JPG (89.82 KиБ) Видяна 7443 пъти

Прикачен файл

PICT0270.JPG
Пускаме го в конуса, но преди това аз изрязах две много малки пъпки (мустачки), които пречеха на топчето да легне плътно в конуса.
PICT0270.JPG (83.57 KиБ) Видяна 7443 пъти

Прикачен файл

PICT0271.JPG
Наместваме конуса на мястото му.
PICT0271.JPG (86.99 KиБ) Видяна 7443 пъти

Прикачен файл

PICT0272.JPG
Слагаме декоративната решетка.
PICT0272.JPG (89.04 KиБ) Видяна 7443 пъти

Прикачен файл

PICT0273.JPG
Отиваме на баня! :-)
PICT0273.JPG (98.95 KиБ) Видяна 7443 пъти
storming - специалист
Малко стара тема ще възродя, но питането ми е точно по този въпрос.
В нов апартамент забелязвам/усещам, че при ветровито време, може би и при ниско налягане, се появява миризма на канал от сифона в едното мокро помещение, което е само тоалетна, няма душ, и въпросния канал рядко вижда вода.
Въпроса е, че не мога да разбера дали сифона е с воден затвор или не.
Прилагам снимка на сифона. Сифона е квадрат 12х12, с кръгла пластмасова "чашка", като отвора за изтичане е на изправената окръжност, там където съм наврял парцала.

Дайте някакви предположения що за сифон е това и как да спра миризмата. Къртенето за момента не е вариант.

Имам чувството, че нещо липсва в тази чашка, такъв голям кръг оставен ей така ... не знам. Възможно ли е преди мен да са го "ремонтирали" нещо?

Изображение
Lutchezar - майстор
Липсва клапата според мен.
Hoвoceлckи - майстор
Снимките по-горе не ги ли забеляза?

Тема "Миризма от сифон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: