Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
shadow__01 - майстор
Не знам какъв е този щепсел, но няма работа свързан на бойлера. А за незануления контакт...нямам думи. Това че преди е било свързано по един начин и е работело, не означава, че е било правилно. Махайте контакта и слагайте бойлерно табло от тези http://stoichkovi.bg/products/product_details/105157
(снимката не е реклама, има ги на почти всички магазини).
Свързвате го по този начин:
Прикачен файл:
b1.jpg
b1.jpg (60.53 KиБ) Видяна 1963 пъти
Ако всичко е точно направено няма да има проблеми. Земното на бойлера се свързва в една клема с нулата от инсталацията.
Ако се съмнявате, че няма да се справите викате си ел. техник. Той знае какво да прави.
tzetz009 - специалист
:) Станаха двама в темата с идентични проблеми ( Всъщност реално са много повече , но все още не го осмислят ) !

:partyman: :partyman: :partyman:
burkov - специалист
Добре де аз ли съм прост или не разбирам нещо? Нали нулата никога не се прекъсва? Защо в схемата са показали прекъсване?
kozl - майстор
пет дек 27, 2019 10:25 amfish1900 написа:
пет дек 27, 2019 7:44 ammoimoimoi написа:
за да има ток по меките връзки значи бойлера не е заземен/занулен.
това става ако контакта ти не е занулен/заземен....
Да, наистина е така.
Добре взимам бойлерно табло и го свързвам така:

Тъй като нямам земя в инсталацията (панелка) с външно кабелче (червенотo) правя мост. Нали така?

Изображение
Да.
kozl - майстор
пет дек 27, 2019 12:18 pmburkov написа:
Добре де аз ли съм прост или не разбирам нещо? Нали нулата никога не се прекъсва? Защо в схемата са показали прекъсване?
Тва ако зануляването не е в бойлерното табло, а в бойлера, при което в бойлера влизат само 2 проводника за фаза и за нула.
plamen6703 - майстор
чет дек 26, 2019 11:56 pmvankata1976 написа:
Разбрах, нищо не съм импровизирал, а така си е било от мнооого години. Сега аз го подмених но само откачих стария и закачих новия и открих тези изненади по свързването и инсталацията - не ми се налагало. Сега на първо време ще свържа нулата и заземяването с дебел меден проводник, после и табло.
Ванка, ако си сам по празниците и страдаш от липса на внимание темата е точно да не се чувстваш самотен, ще те обгрижат с всевъзможни съвети и няма да скучаеш, даже ще се забавляваш, защото темата ще набъбне и накрая ще стане скандал за кой е по-по-най :-D
Ако наистина има такъв проблем /съмняваме/ не пипай нищо по бойлера нито по празниците, нито след празниците, повикай някой технически грамотен човек да ти оправи инсталацията на бойлера, а докато дойде ползвай бойлера като "бързовар" включваш топлиш вода, изключваш и ползваш... и така докато решиш проблема /ако има такъв/ с бойлера!
Весело посрещане на нова година! :partyman:
пет дек 27, 2019 11:05 amshadow__01 написа:
Ясно, ясно... Благодаря на всички отзовали се и на тези с веселите мнения.

Весели празници и хубава нова година... все пак е 2020.... :supz: :rolleyes: :supz:
пет дек 27, 2019 2:11 pmvankata1976 написа:
пет дек 27, 2019 11:05 amshadow__01 написа:
Ясно, ясно... Благодаря на всички отзовали се и на тези с веселите мнения.

Весели празници и хубава нова година... все пак е 2020.... :supz: :rolleyes: :supz:
Хм, попрочетох ти историята, поради последният "проблем". С гаранционен бойлер е и в раздел Отопление. Бойлерите май не са ти силната страна.

От твоите уста, в Божиите уши, ама надали, както вече стана ясно за 2020.
Ограничи си и пожеланията!

Човеко, този форум може да ти помогне само как да не объркаш повече нещата.
Внимавай и се пази!

Тема "Бойлер ток по меките връзки....." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: