Най - вълнуващия въпрос зимно време.
scorp - напреднал
Привет !
Да споделя работата на "козлето" ( така то кръсти щерка ми :-D ) 20 РБ Стар...
Включих го от приложението на телефона нейде на път между Видин и София на 22.12 около 11:30 часа... на 23.12 с домочадието се изсипахме на вилата, като аз все пак се бях обадил на съседа да провери, ако е хладно в хола да пусне и климатика... е площта си е голяма и човека преценил, че е добре да включи климатика да подпомогне. На 23 градуса.... та когато отидохме в хола беше около 16 градуса, в спалнята на дъщерята и внучката 19 градуса, в другите спални около 18 градуса, а в трите бани приятно топло, като в едната баня лирата беше в горната половина студена.
Обаче имаше нещо, което ме смущаваше. При зададена температура 60 градуса на котела, работеше на 3 та и 2 степен и достигаше 56 градуса... качих на 65 градуса настройката, но пак достигна само 58 градуса.... Това се случваше през деня на 22 и 23 преди да отидем, като наблюдавах през приложението. Бях се чул с инсталатора и човека ми беше казал щом пристигна на място да му се обадя... и така, звъннах аз и по негови упътвания нагласих настройките за P3,P2, а за P1 остана същата... и свалих на 60 градуса и ... котела заспа. Достига си 60 градуса и минава в съспенс... до днес, когато го изгасих си работеше на P1 и поддържане. Настройката за помпата е 45 градуса. Разхода от 68 килограма за първите два дена, спадна на 46 килограма, като мисля, че приложението и самия контролер послъгва малко. Според мен разхода падна на три чувала или 45 килограма. Вярвам, че ако бяхме останали още няколко дена, вероятно разхода щеше да падне на до 1.5 килограма, което според мен ще е супер. Може би ще инвестирам някой ден с wi fi управляеми глави на радиаторите в стаите, а също ще преградя стълбището преди стълбищния радиатор (няма термоглава на него). Нямам и на лирите в баните... днес преди да си тръгнем вътре беше наистина баня...

Според мен коЗлето ви заслужава инвестираните пари. За тази около седмица под половин кофа пепел. Не ползвам котела за БГВ, защото не сме постоянно там. Решението с управление през интернет е супер. Дори не запалих и веднъж камината.
Бих обаче препоръчал на Натурела с цел предпазване от неволно включване на команда, същата да се потвърждава или да е необходимо вкарване на ПИН кое за потвърждение.
Отновно пепелта. Може би е добре Грейко да помислят за оптимизиране на пепелника, така щото да се отваря и издърпва без да се отваря вратата на котела. Отделно поради спецификата на дизайна, пепелника е по-малък от мястото му в котела и около него се трупа пепел... Аз го почиствах всеки ден, когато котлето беше в режим поддържане. Вероятно можеше през ден... За семица ползване толкова впечатления....
А, не си записах настройките, но щом работи добре котлето значи са си ОК...

Едит: с украински пелети дървесни клас А съм. Синя опаковка с мечок нарисуван :lol:

Весело посрещане и успешна 2020 година !
LazarGanev - "Велик майстор"
нед дек 29, 2019 6:17 pmКуку написа:

Благодаря за отговора, значи е нормално да работи, а дали е нормално горелката да работи все на 1 мощност :?
Не е нормално и не е добре, явно сте избрали доста по-голяма горелка от необходимото. Почиствайте редовно горивната камера, за да не се повреди шнека.
нед дек 29, 2019 6:37 pmscorp написа:
Отновно пепелта. Може би е добре Грейко да помислят за оптимизиране на пепелника, така щото да се отваря и издърпва без да се отваря вратата на котела. Отделно поради спецификата на дизайна, пепелника е по-малък от мястото му в котела и около него се трупа пепел... Аз го почиствах всеки ден, когато котлето беше в режим поддържане. Вероятно можеше през ден... За семица ползване толкова впечатления....
От написаното разбирам, че горелката е монтирана на вратата на котела, което затруднява почистването. Ако бяхте я монтирали странично нямаше да има проблеми с почистването на пепелта по време на работа.
stridata - специалист
Мене шнека ми е тотал щета с тая Мощност 1! По къс е с 3-4 сантима и стърже и тропа яко. Сигурно шлаката е влезнала и на вътре. Не знам кво да права!?!? Що ми трябваше да се втилясвам в тия буци, а не си пиех лакията. Жена ми вика, че котлето ми било като любовница.....
Не е нормално и не е добре, явно сте избрали доста по-голяма горелка от необходимото. Почиствайте редовно горивната камера, за да не се повреди шнека.
[/quote]
Разбрах, благодаря, всичко е наред комина преде перфектно. Весело изкарване на новоата година на всички грейковци! :partyman:
нед дек 29, 2019 7:07 pmstridata написа:
Мене шнека ми е тотал щета с тая Мощност 1! По къс е с 3-4 сантима и стърже и тропа яко. Сигурно шлаката е влезнала и на вътре. Не знам кво да права!?!? Що ми трябваше да се втилясвам в тия буци, а не си пиех лакията. Жена ми вика, че котлето ми било като любовница.....
Ми как кво - нов.
Rumen89 - специалист
Мойта си работи на 2 ра. Раделих мощности те 14/7/0 за 72 часа 5 чувала. В къщата е 23-24 градуса. Доволен съм! Само тоя шнек трябва да сменя, но никой не издава тайната как! Скъсен е с около 1 см. До сега с тази горелка с изгорил над 40 тона пелети.
Последна промяна от Rumen89 на нед дек 29, 2019 8:39 pm, променено общо 2 пъти.
brassSob - специалист
нед дек 29, 2019 8:02 pmRumen89 написа:
Мойта си работи на 2 ра. Раделих мощности те 14/7/0 за 72 часа 5 чувала. В къщата е 23-24 градуса. Доволен съм! Само тоя шнек трябва да сменя но никой не издава тайната как скъсен е с около 1 см. До сега с тази горелка с изгорил над 40 тона пелети.
А спри се де. От половин година питаш.Поне 2 или 3 пъти са ти обяснявали как се сменя. Като за начало обади се на дистрибутори в твоя град и си го поръчай! Поръчай само пружината без съединителя. По спомени е нещо от сорта 35 лв плюс минус. И като си го вземеш от магазин, офис или от където и да е, дистрибутора ще ти каже как се сменя. Ако не ти каже ние ще ти кажем тук. Но първо си го купи.
Rumen89 - специалист
нед дек 29, 2019 8:13 pmbrassSob написа:
нед дек 29, 2019 8:02 pmRumen89 написа:
Мойта си работи на 2 ра. Раделих мощности те 14/7/0 за 72 часа 5 чувала. В къщата е 23-24 градуса. Доволен съм! Само тоя шнек трябва да сменя но никой не издава тайната как скъсен е с около 1 см. До сега с тази горелка с изгорил над 40 тона пелети.
А спри се де. От половин година питаш.Поне 2 или 3 пъти са ти обяснявали как се сменя. Като за начало обади се на дистрибутори в твоя град и си го поръчай! Поръчай само пружината без съединителя. По спомени е нещо от сорта 35 лв плюс минус. И като си го вземеш от магазин, офис или от където и да е, дистрибутора ще ти каже как се сменя. Ако не ти каже ние ще ти кажем тук. Но първо си го купи.
ДООООБРЕЕ! Ако искаш и забрана да ми дадеш да не пиша?
нед дек 29, 2019 8:19 pmRumen89 написа:
ДООООБРЕЕ! Ако искаш и забрана да ми дадеш да не пиша?
Устъй го brassSob, нека ти забранява. Ти си питай пак, на мен ми харесва, много сладко питаш :)

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: